Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Mjesečni horoskop za rujan 2018.

Mjesečni horoskop za rujan 2018.

U rujnu nam prijete svađe i prekidi

Situacija napokon kreće u pravom smjeru, a obilje dobrih prilika pruža mogućnost za rast i napredak. Jedino treba pripaziti na buran sukob Marsa i Urana, koji prijeti svađama i prekidima.
 
Zvjezdan

OVAN

Opći pregled

Rujan će biti dobar mjesec za poduzimanje praktičnih poteza za ostvarivanje ciljeva, naročito onih vezanih za posao ili financije. Saturn, planet strukture i organizacije, zastaje (6.) i veoma polako kreće naprijed; time pomaže u dugoročnim obavezama. Odličan odnos s Uranom osigurava napredak temeljen na inovativnim idejama. Može doći i do ulaska u neobična partnerstva.; uspjeh se smiješi onima koji su spremni modernizirati tradicionalne sisteme. Od 17.4., naglasak je bio na reorganizaciji postojećih sustava i metoda. Napredak je bio spor ili blokiran, a sada je vrijeme za građenje čvrstih temelja za nove ideje. Istina, Uran je retrogradan u zoni prihoda no to vas samo treba više motivirati za održavanje sadašnje zarade.

Jupiter i Pluton također daju podršku poslovnim i predvodničkim ciljevima. Ustrajnost, predanost i naporan rad će biti nagrađeni, kao i zajednički novčani pothvati. Oni koji su izvršili svoje obaveze, požnjet će najveće nagrade. Ovo je dobro vrijeme za traženje novog posla ili boljeg položaja, ali samo ako imate dobre rezultate iza sebe. Odnos Jupitera i Neptuna će biti najjači početkom mjeseca, a naglašava emocionalno dijeljenje i psihološku stabilnost kroz duhovni spoj. Iskoristite ovaj aspekt za oslobađanje negativnih emocija i ograničavajućeg sustava vjerovanja. Oprostite sebi, a zatim i drugima.

Venera u rujnu usporava prije nego krene u retrogradni hod (5.10.); ovaj planet vlada ljubavlju i novcem. Trebate li donijeti poslovnu ili odluku vezanu uz partnerstvo, učinite to u prvom tjednu. Venera ulazi u znak Škorpiona (9.), što će samo pojačati želju za spajanjem s voljenom osobom na emocionalnoj i duhovnoj razini. Seks i intimnost će također biti naglašeni. Dobro je vrijeme za buđenje strasti u postojećoj vezi ili novi pokušaj s bivšim partnerom. Ipak, ne donosite nikakve velike odluke do sredine prosinca.

Mars je napokon krenuo u direktni hod, a do kraja rujna će uhvatiti punu brzinu. Protekla dva mjeseca vam je pomagao u autoanalizi najdubljih ciljeva i želja, prijatelja te dugoročnih obaveza. U tom periodu ste mogli otkriti kako je ono što je dobro za neke ljude, možda nije bilo dobro i za vas. Do 9. rujna će boraviti u Jarcu, a vi ćete se baciti na posao i ciljeve o kojima ste razmišljali protekla dva mjeseca. Nakon 10., favorizirani su grupni projekti.

Mjesečni aspekti

Sunce se nalazi u Djevici, u koju ulazi njen vladar Merkur (5.), što traži posvećivanje pažnje detaljima, rokovima, logici, redu i preciznosti u radnim obavezama. Već 6. i 7. Merkur i Uran donose progresivne ideje i otvaraju vrata iznenadnog napretka, a posebnu ulogu mogu imati tehnološka rješenja. Saturn kreće u direktni hod (6.) u desetom polju karijere i profesionalnih napora te se uključuje u spomenuti aspekt; praktično, disciplinirano razmišljanje donosi odlično rezoniranje. Optimistični ste kad je riječ o novim inicijativama! Jaka radna etika omogućuje opipljiv napredak. Ipak, ima i nejasnoća: neki stvari su vam malo konfuzne ili ih teže razumijete, ali ne trebate izmišljati probleme. Oko 13., kreativno ste inspirirani u komunikacijama, ali niste baš sasvim u pravu. Tih dana ste osjetljivi u vezi stvari koje utječu na zdravlje.

Merkurovi aspekti s Plutonom (15. i Jupiterom (16.) pokazuju vaše najbolje sposobnosti: sve jasno vidite i rješavate i ulazite u srž problema. Izražavate se jasno, s velikim samopouzdanjem. Perspektiva je pozitivna i dobijate odlične ocjene. Tražite li posao, šaljite CV na sve strane ili promovirajte svoj plan. Kad je o financijama riječ, vjerojatno ste u plusu. Mladi Mjesec u Djevici (9.) traži od vas da sve dovedete u red, kako biste lakše radili ili označava početak novog radnog projekta ili osigurajte zdrav uvjete za sebe. Vibrantni optimizam privlači dobru sreću i pozitivne prilike (11.), a laserska koncentracija služi za korištenje svih resursa na putu ostvarenja važnog cilja. Radite na poboljšanju svojih sposobnosti. Ambicioznost, samouvjerenost i bogati resursi daju priliku za profitabilni pothvat. Iskoristite svoj utjecaj (12.). Prije nego uđu u Vagu, Merkur i Sunce se spajaju (20.); možda morate donijeti neku važnu odluku. Ako ste nervozni, prvo se umirite i tek onda preuzmite obavezu.

Nakon 22., ovi planeti vas okreću prema novčanim pitanjima i zaradi, moguće kroz partnerske napore. Neko "ne" se brzo pretvara u snažno "da" oko 23. Vaš vladar Mars se nalazi na kraju desetog polja životnog napretka i karijere i pojačava ambicije. Zatvore li vam se neka vrata, druga će se otvoriti, naročito nakon što i Pluton krene u direktni hod (30.). Nakon 10., Mars donosi energiju u društvene kontakte i odnose s prijateljima, no morate jako paziti u vrijeme izazovnog aspekta s Uranom (18.): ovo može biti veoma opasna situacija, naročito u vezi novca. Neobuzdana želja za slobodom ili nekontrolirani temperament može dovesti i do nezgoda ili sukoba; smirite se. Nemojte nasjesti na provokacije ili biti agresivni. Ostanite mirni i dobro razmislite prije nego reagirate. Možda vam nešto priječi ostvarivanje važne želje.

Prije ulaska u svoj znak, Merkur stupa u sjajan aspekt s Venerom (3.): gracioznost i šarm donose prilike za ljubav i sjajnu suradnju s partnerom. Pokažite svoju najbolju stranu u obećavajućim kontaktima. I Venera izaziva Mars (8.), a emocionalni ispadi kompliciraju ljubav i druge složene odnose (iako je seksualnost naglašena). Ako natjecateljski duh prevlada, netko bi se mogao ohladiti. Od 9. Venera boravi u Škorpionu i donosi strast u emocionalne odnose, seks i zajedničke financije. S Uranom ulazi u napet aspekt 12., a buntovnički stav ili želja za nečim novim, uzbudljivim može dovesti do naglog prekida u vezi ili do ne baš pametnih financijskih poteza. Ipak, isti dan Saturn daje stabilnost kroz emocionalne resurse koji otvaraju vrata dugotrajnom, pouzdanom poslovnom ili osobnom partnerstvu. O vama ovisi kojim ćete putem krenuti.

Pun Mjesec u vašem znaku (24.), poklapa se sa sukobom Sunca i Saturna (25.). Uzbuđeni ste, emocionalni, naročito u vezi; nekontrolirani impulsi traže umješno balansiranje i međusobnu brigu. Vaša ambicioznost je možda pod kontrolom osobe od autoriteta. Pokažite zrelost u prihvaćanju ograničenja i zadržavanjem stabilnosti. Oko 27. se pokazuje da samouvjerenost koju ste stekli 23., inspirira snažnu aktivnost u kojoj sjajite.


Sažetak

Nakon dva mjeseca frustracija i autoanalize (ili samo odmaranja), krećete u nove radne i poslovne pothvate. Ambiciozni ste i otvaraju vam se mnoga vrata. Ipak, nemojte ići prebrzo i obratite pažnju na detalje. Iako će ponekad biti razloga za brigu jer ne volite da vas usporavaju, više ćete postići kontrolom svog karaktera. U ljubavi i nekim financijskim potezima možda se nećete obuzdati, iako bi to bilo pametnije. U listopadu će Venera krenuti u retrogradni hod pa ćete morati više pažnje posvetiti tim pitanjima.

Povoljni dani: 3., 6.-7., 11., 12., 15.-16., 23., 27.
Izazovni dani: 5., 6., 7., 9., 10., 14., 18., 23., 24., 25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 1.9.2018 18:40:46
  • Bodova: 45259
  • Prijavi
Super sad imam isplaniran cijeli mjesec.