Mjesečni horoskop za ožujak 2020.: Saznaj što predviđaju zvijezde

Mjesečni horoskop za ožujak 2020.: Saznaj što predviđaju zvijezde© Pixabay

Odlične planetarne aspekte u ožujku iskoristi na što bolji način, jer ostatak godine obilježavaju brojni retrogradni planeti


OVAN

Opći pregled

Ovaj mjesec Saturn ulazi u Vodenjaka, prvi put nakon 1993. Istina, samo na nešto više od 3 mjeseca, prije nego ponovo uđe i ostane dvije i pol godine. Time se smanjuje pritisak spoja s Plutonom. U tom periodu se možeš osloboditi ograničenja koja si sama namećeš i kultivirati vještine koje koriste široj zajednici, zadržavajući neke konzervativne vrijednosti. Na primjer, one koje pomažu ljudima da se izraze autentično, s osjećajem pravde.

Dobar odnos Jupitera i Neptuna malo slabi, ali i dalje možeš širiti svoje horizonte kroz učenje i učinkovitu kreativnost. No, jača spoj Jupitera i Plutona (egzaktan početkom travnja): veća je potreba za odgovornosti kad su u pitanju tvoji postupci. Važno je prebaciti fokus s materijalnih ciljeva na stvarne životne kvalitete.

Merkur prestaje s retrogradnim hodom (9.), a nakon toga sve se raščišćava i postaje jasnije. Ako si prikupila sve važne informacije i podatke, nakon tog datuma možeš donijeti odluke s kojima si čekala. Merkur se 16. vraća u Ribe, naglašavajući kreativnost i intuiciju. Iskoristi drugu polovicu mjeseca za razvoj ideja i djeluj na temelju instinkta.

Venera ulazi u svoj znak Bika (4.), čime naglašava sve ono što ti predstavlja vrijednost u životu, a odnosi se i na novac, materijalnu stranu i ljubav. Aspekti u koje ulazi s drugim planetima su veoma povoljni, pa ih možeš iskoristiti za napredak na poslu, bolje prihode, ljubav i pokazivanje svoje strastvene strane.

Mladi Mjesec u Ovnu (24.) blizu je ulaska Sunca u tvoj znak (19.) i time započinje "tvoje" doba. Ovo snažno označava nove početke pa su tvoje želje posebno važne na početku novog ciklusa. Zato pazi što želiš i ostani optimistična! 


Mjesečni aspekti

Venera još boravi u tvom znaku (do 4.), a njen sukob s hladnim autoritetom Saturnom  kaže da šef na poslu postavlja zid tvojim ambicijama. Malo ćeš se ohladiti i oneraspoložiti, ali njen prelazak u svoj znak Bika i tvoju zonu novca djelovat će kao pravi melem: Venera vlada ljubavlju, ali i materijalnim vrijednostima, a njen spoj s Uranom (8.) donosi iznenadni priljev, zbog čega se možeš prepustiti impulzivnom šopingu. Naravno, moguća je i iznenadna privlačnost s uzbudljivom osobom pri izlasku s društvom. Cijeli mjesec Venera sjajno djeluje i na zbivanja u polju karijere, što te čini zadovoljnom i uspješnom. Jedan od najboljih dana je 27., kad se oduševljeno druži s Jupiterom, zbog čega te obuzima osjećaj sretnog optimizma. Očekuj materijalno obilje, uspjeh, počasti i ljubav. Već sljedeći dan se možeš prepustiti i intenzivnim strastima, koje vladaju željama i privlačnostima, a sve pomaže rastu ljubavi i radnog napretka. Tokom cijelog ožujka si zato veoma emotivna i osjećajna, pa nastojiš pomoći i drugima (21.).

Unutarnja snaga, inspiracija i stabilnost ti pomažu u jačanju samopouzdanja i sigurnosti na poslu, pa ti raste i ambicioznost. Nastoj se poboljšati u svakoj situaciji, jer svojim znanjem možeš izvući maksimum iz potencijala kojima si obdarena (8., 11., 13., 18.).

Svejedno, nastoj čuvati energiju jer je do 19. i nemaš previše. Ovo su dani prije rođendanskog mjeseca, pa slobodno vrijeme najbolje možeš iskoristiti u tihim kućnim aktivnostima, odmaranju i njegovanju duhovne strane. Pun Mjesec (9.) označava kulminaciju nekog radnog projekta ili ti je pažnja skrenuta na neko zdravstveno pitanje. Naravno, trebaš iskoristiti svoj entuzijazam za napredovanje na poslu i rast statusa.

Sunce ulazi u tvoj znak (19.), a tada započinje tvoje doba. Čak i odluke donesene u hodu donose iznenađujuće dobre rezultate. Mladi Mjesec (24.) je posebno snažan jer se pojavljuje u Ovnu, a i proljeće je već krenulo (tvoj znak je prvi u Zodijaku): ovo je novi početak, Mladi Mjesec novih impulsa. Ubaci emocionalno gorivo u inicijative koje želiš pokazati u sljedećim tjednima.

Merkur završava s retrogradnim hodom (9.) i polako kreće naprijed. Od 15. je u tvojoj zoni izolacije i unutarnje psihologije, pa dobro u sebi sve isplaniraj, a oko 24. kreni s izvršenjem ciljeva.

Naravno da ima izazova, a u njih je uključen tvoj energični vladar Mars: oko 21. se spaja s Plutonom u zoni karijere, pa možeš pokazati kako djeluješ pod pritiskom ili u kriznoj situaciji. Odlučno ćeš tražiti kontrolu i agresivnu odlučnost. Da bi to svladala, a ne dominirala, treba ti dostojanstvo i integritet.

Saturn ulazi u zonu društvenih aktivnosti, prijatelja te najdubljih nada i želja (21.), pa ćeš moći konkretno, ali i vrlo ozbiljno pristupiti njihovom ostvarenju. Ipak, zadnji dan mjeseca tu dolazi i tvoj Mars i spaja se sa Saturnom: to je rijetko dobra kombinacija i prepuna je tvrdih sukoba. Iako to nije tvoj stil, trebaš duboko uzdahnuti, dobro procijeniti situaciju i brzo djelovati. No, pazi da to ne napraviš na krivom mjestu, u krivo vrijeme. S druge strane, dobro položen test će te daleko odvesti.

Povoljni dani:11., 15., 19., 20., 22., 26., 28., 29.
Izazovni dani: 2., 3., 7., 8., 30., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2
 
elaeje
  • 3.3.2020 22:31:14
  • Bodova: 28724
  • Prijavi
Baš cu vidjet što ce biti od navedenog,tko zna haha cudima nikad kraja..
vmarina
  • 1.3.2020 10:28:57
  • Bodova: 50798
  • Prijavi
Da nije horoskopa ne bi znala disati.