Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Mjesečni horoskop za listopad 2018.

Mjesečni horoskop za listopad 2018.

Saznajte što nam sve mjesec pred nama sprema...

Venera kreće u retrogradni hod, stoga nije dobro vrijeme za nove ljubavne veze i investicije. Komunikacije u partnerstvima postaju direktne pa dobro analizirajte odnose i prave vrijednosti. Zadržite li prisebnost u izazovnim situacijama, na kraju možete ostvariti znatan uspjeh.

Zvjezdan

OVAN

Opći pregled
Znak Škorpiona će biti pod jačim planetarnim naglaskom u rujnu; ovdje se nalaze Jupiter i Venera, a Merkur pristiže (10.) te Sunce (23.). Saturn i Pluton u polju karijere govore kako se možete fokusirati na dugoročne ambicije. Uran nastavlja retrogradni hod u Biku, znaku koje se povezuje s novcem i materijalnim resursima. Budite pažljivi u rukovanju novcem i izbjegavajte kupovinu nečeg skupog ili veće investicije, ako je moguće. Podržani su napori za nove pregovore u poslovnim odnosima. Kad je riječ o odlukama u vezi novca ili bliskih veza, sve dobro analizirajte i nađite neku dobru lekciju iz prošlosti.

Venera kreće u retrogradni hod (5.) u Škorpionu, znaku dijeljene imovine i financija, resursa, intime i emocionalne podrške, sve do sredine studenog. Razmislite o svojim vrijednostima, prepoznajte i svoju vlastitu te analizirajte važne odnose u svom životu. Može biti pregovora između bračnih partnera ili onih koji su uključeni u poslovna ili financijska partnerstva. Neki će ustanoviti da imaju manje povjerenja u drugoga; ustanovite temelji li se sve na činjenicama. Drugi će doći u kontakt s bivšim partnerom. Izbjegavajte ljubomorne reakcije i velike odluke kad su u pitanju veze. Ipak, oni koji već dugo razmišljaju o prekidu, mogu donijeti konačnu odluku kad Venera krene u direktni hod (16.11.). Ovaj period nije dobar za vjenčanja, početak nove ljubavne veze (bit će kratkog daha) ili investicije od kojih očekujete dugoročnu korist. Inače, početak prošlog retrogradnog hoda Venere obilježio je slom Agrokora.

Mars u Vodenjaku oslobađa energiju za nove ideje; projekti na čekanju sada mogu doći na red. Grupne aktivnosti i humanitarne akcije su posebno podržane.

Merkur prelazi iz Vage u Škorpiona (10.) i time prebacuje komunikacijski stil iz diplomatskog u direktan. Koristite intuiciju i ustanovite koji su motivi ljudi oko vas. Neki skrivaju svoju nesigurnost time što ne govore puno, a sada možete otvorenije pričati o svemu. Krajem mjeseca, okrenite se sebi i potražite unutarnju istinu.

Mjesečni aspekti
Merkur se iz polja partnerstva sukobljava s Plutonom u zoni karijere (2.), što donosi frustracije u odnosu sa snažnom figurom na poslu. Mladi Mjesec (9.) traži od vas više takta i diplomacije u sljedeća četiri tjedna, a to je posebno važno u vrijeme sudara Sunca i Plutona (10.-13.): izazovi su veliki, a pregovori i suradnja pred sobom imaju snažnu prepreku. Vaše osmo polje dijeljenih financija i resursa se dodatno naglašava nakon što Merkur uđe u tu zonu (10.); komunikacija je direktna, uz puno povišenih tonova. Možda od grupe tražite više entuzijazma i rezultata. I 18.-19. donose grubu energiju u kontaktima. Smirite se i radite na unutarnjem miru; to će vam pomoći, iako ste uzbuđeni jer je u sve upleten i novac. Mars i Venera (10.-13.) dodatno naglašavaju ta pitanja, a sada i nije vrijeme za velike investicije ili ima i ljubomore u privatnim odnosima. Ti dani donose odmjeravanje Merkura i nepredvidljivog Urana na financijskoj osi, zato pazite što govorite; moguće je i da ćete dobiti neugodnu financijsku vijest. Nemojte odavati nikakve tajne, ni podatke.

Venera kreće u retrogradni hod (5.) u Škorpionu, stoga su pitanja novca, moći, upravljanja resursima, seksa i završetaka prisutna na svim razinama. Čuvajte se ljubomore, ali strastvene riječi možete izgovoriti ili čuti oko 15. Neke od vas će maštati o bivšem partneru ili onome koji vam je "pobjegao"; moguće je i da će vam se javiti. Zapamtite da veze započete u ovom periodu obično nemaju dugi rok trajanja. Kad je novac u pitanju, prisutnost sretnog Jupitera ipak ublažava cijelu situaciju.

Oko 22. napori na poslu ipak pokazuju rezultate i vašu snalažljivost. Već sljedeći dan Sunce dodatno naglašava osmu kuću ulaskom u Škorpiona (23.), a već sljedeći dan dolazi do kulminacije pitanja zajedničkog novca, seksa s nepredvidljivim ishodom. Napravite do tada sve što možete, budite konstruktivni i prihvatite rezultat. Ti dani govore da vraćate kontrolu nad neobuzdanim impulsima te prihvaćate tople, seksi vibracije (26.), koje donose i okus misterioznog.

Profesionalni učinak donosi stabilnost i rješavanje financijskih poslova (26.-27.); srećom, spoj Merkura i Jupitera (29.) može označavati uspjeh u poslovnim i novčanim pregovorima, nakon svih izazova s kojima ste bili suočeni. No to ne znači da je iznenađenjima kraj: od 29. do 31. Venera izaziva Uran. Iako to gotovo uvijek označava seksualne vibracije, pripazite na neočekivane troškove. Zadnji dan mjeseca je Noć vještica pa ćete možda potrošiti na posebnu garderobu, ali bi se lako moglo desiti da vas netko želi vidjeti bez nje.


Sažetak
Financije i poslovni napori su veliki, a možda ste usred nekih dogovora s neizvjesnim rezultatom. Strasti su jake, stoga trebate paziti na svoj temperament. Nećete moći dobiti sve što želite no na kraju postižete zadovoljavajući rezultat. Seksualnost je posebno izražena u ovom periodu, zato se čuvajte ljubomornih ispada. Novac je također bitna tema, a bilo bi pametno ne rasipati resurse. Mogući su nagli ulasci u odnose, s jakim seksualnim nabojem, no teško da možete očekivati nešto dugotrajno, naročito ako je riječ o bivšem. Nakon što se Venera vrati u direktni hod, shvatit ćete da to ipak nije ono pravo.

Povoljni dani: 3., 11.-12., 15., 19., 22., 27.
Izazovni dani: 2., 10., 11., 19., 22., 23., 29., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

 
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2
 
ufgr
  • 3.10.2018 11:04:51
  • Bodova: 983
  • Prijavi
E da sam znala :" Budite pažljivi u rukovanju novcem i izbjegavajte kupovinu nečeg skupog ili veće investicije, ako je moguće." Sad je gotovo ;-(
oprezna
  • 1.10.2018 8:58:54
  • Bodova: 130001
  • Prijavi
a dobro .... moglo bi i bolje