Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Mjesečni horoskop za lipanj 2020.: Stižu i Mjesečeva i Sunčeva pomrčina

Mjesečni horoskop za lipanj 2020.: Stižu i Mjesečeva i Sunčeva pomrčina© www.profimedia.hr

Dvije pomrčine obilježavaju ovaj mjesec – Mjesečeva (5.) i Sunčeva (21.), čime naglašavaju važnost osobnog sustava vjerovanja te prošlih lekcija prije započinjanja novih projekata, ali i obiteljskih odnosa

Venera će završiti s retrogradnim hodom pa će se novčane i ljubavne teme polako vraćati u normalu , ali ne prije nego Merkur postane retrogradan (18.), zbog čega će i predizborna kampanja biti prepuna manipulacija i obmana. U srpnju (5.), baš na dan izbora, očekujemo još jednu Mjesečevu pomrčinu.
 
OVAN

Opći pregled

Od 5. lipnja do 5. srpnja bit ćemo svjedoci čak dvije Mjesečeve i jedne Sunčeve pomrčine. Prva stiže Mjesečeva (5.), a naglašava važnost osobne životne filozofije, dugoročne vizije u odnosu na trenutne stavove, koje treba prilagoditi većem planu. U sljedećih šest mjeseci mogao bi ti se javiti i netko iz inozemstva ili su planovi povezani sa stranim zemljama. I obrazovne teme sada kulminiraju. Ulazak Sunca u Raka i odmah povezana pomrčina (21.) stavlja snažan naglasak na usvajanje lekcija iz prošlosti, prije započinjanja novih projekata ili analize životnih ciljeva. Druge važne teme će biti vezane za kućne promjene i obiteljske odnose te kako se izvući iz strahova i nesigurnosti i naučiti brinuti se o sebi. Ne zaboravi da tjedan prije pomrčina nije pogodan za pokretanje novih projekata ili inicijativa.

Venera napokon prestaje s retrogradnim hodom u Blizancima (25.), a fokus je na budućnosti financijskih, akademskih i ljubavnih tema. Veća je svijest o željama i potrebi za rastom. Realnije ćeš sagledavati sve vezano za ljubav, veze i novčane poslove.

Ipak, sad će nas sve dočekati retrogradni Merkur u Raku (18.), pa su na redu kućne renovacije ili popravci. Bilo bi dobro organizirati neko obiteljsko okupljanje i razmijeniti uspomene i iskustva s dalekom rodbinom. Ustanovi koje su granice zone komfora i otpusti iz sebe sve negativno iz prošlosti.

I Neptun ovaj mjesec (23.) kreće u retrogradni hod pa ćeš malo biti isključena iz vlastite intuicije ili izvora inspiracije, što predstavlja priliku za rad na duhovnosti. Potrebna ti je hrabrost za suočavanje s realnošću. U tjednu oko 23. očekuj više unutarnje konfuzije ili zbunjenosti.
Mars ulazi u svoj znak Ovna (27.), a to je dobro za pokretanje svih osobnih poduhvata i prihvaćanja novih izazova. Ne zaboravi unijeti strukturu u svoje akcije, kako bi smanjila rizik prepreka; pazi na impulzivnost. Dobro je što ćeš osjetiti nalet pozitivne energije, a i fizički apetiti će ti porasti. Sad možeš pokazati svoju najbolju stranu!

Mjesečni aspekti

Ne rješavaš se retrogradnih planeta ni ovaj mjesec: Venera će završiti svoje kretanje unatrag, ali Merkur donosi svoje komplikacije od 18. u zoni doma i obitelji, pa moraš biti oprezna u komunikaciji s ukućanima. Također, u svim poslovima vezanim uz dom, dobro provjeri sve činjenice; najbolje je ne kupovati kućanske uređaje do sredine srpnja.

Naglašene životne zone u lipnju će biti one intelektualnih aktivnosti, razmišljanja, ideja, komunikacija i kraćih putovanja; zatim, unutarnje psihologije, doma i obitelji i profesionalnih napora. U prvih devet dana mjeseca spajaju se Sunce i Venera, što ti donosi sposobnost procjenjivanja različitih točaka gledišta i obavljanje više zadataka u isto vrijeme, uz zadržavanje smisla za humor. Ovaj par se sukobljava s Marsom: pojačava ti se interes za suprotni spol i fizička zadovoljstva, ali ta energija stvara nesklad ako postoje skrivene tenzije. Postoje li i inače problemi u odnosu, može doći do svađa zbog ega, a sve zbog neizražene seksualnosti. Zato se čuvaj podsvjesnih motivacija; na testu je ispravnost tvojih stavova i mišljenja koja si zauzela prije cca šest mjeseci. Čuvaj se nestrpljivosti i iritabilnosti, jer će drugi biti kritički raspoloženi prema tebi.

Pomrčina Mjeseca (5.) donosi pitanje o temeljima tvog sustava vjerovanja ili života, u što spada i organizirana religija. Istovremeno, možeš tražiti i neko sportsko priznanje, kulminaciju teme putovanja ili nešto u vezi obrazovanja.

Napet odnos Sunca s Neptunom (7.-9.) stimulira kreativnost, ali može donijeti unutarnju konfuziju i razočaranje. Nastoj razjasniti što je tvoja vizija na svim važnim razinama i kako to materijalizirati. Idealiziranje nosi rizik, jer dozvoljava drugoj osobi nametanje svog ega. Izbjegavaj alkohol i sve što mijenja stanje svijesti. Ne zaboravi da Neptun kreće u retrogradni hod (23.), stoga će biti unutarnjeg nesnalaženja.

Dobre vijesti stižu na profesionalnom planu: od 17. do 21., Mars šalje pozitivnu energiju Plutonu i Jupiteru u zoni karijere. Sada treba nadoknaditi sve što je propušteno za vrijeme izolacije, no uz promjene originalnih planova akcije. Budi bez straha, bit će još bolji. Imaš dovoljno energije za svladavanje prepreka. Otvaraju ti se prilike za poslovne aktivnosti, a ono što je započeto će proći dobro. Ciljevi su jasni, a kvalitetno usmjeren napor i duševna sigurnost donijet će ostvarenje zacrtanog. Bit će nešto frustracija zbog odgoda, ali baš je to lekcija koju trebaš naučiti: svaki evolucijski proces zahtijeva vremena. Nemoj žuriti i preskakati faze: prilagodi se situaciji. Radiš napornije nego prije, ali retrogradni planeti još uvijek sve usporavaju. Marsov odnos sa Saturnom (27.-29.) daju ti veliku energiju u želji za uspjehom. Želiš se vratiti na prijašnju točku do kraja jeseni, a ovo je odličan aspekt za pažljivo planiranje i izvršenje projekata koji zahtijevaju izdržljivost i strpljivost. Nećeš pomicati planine, ali si sposobna za konstantan napor. Dobar je za timski rad, u kojem možeš biti predvodnik. Tvoj vladar Mars ulazi u Ovna (27.) i donosi ti veliku količinu energije, no zapamti da trebaš rasporediti snage na duži rok.

Od 20. je Sunce u Raku, pa prebacuje naglasak na dom i obitelj, stoga trebaš naći vremena i za najbliže te kućne obveze. Zadnji dan lipnja donosi više razgovora i dogovora, ali nemoj samo pričati, nego i slušaj. Čuvaj se nesporazuma, pazi na činjenice i rješavaj rutinske poslove oko dokumenata. Kroz komunikaciju s ukućanima, steći ćeš novo iskustvo i saznati nove stvari.
 
Povoljni dani: 3., 4., 12.-14., 17.-18., 19.-21., 19.-30., 27.-29., 30.
Izazovni dani: 2.-3., 3.-9., 5., 10.-11., 18., 23.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2