Mjesečni horoskop za lipanj 2019.

Mjesečni horoskop za lipanj 2019.© www.profimedia.hr

Nakon prilično pozitivnog svibnja, dolaze nam izazovi i napetosti, a frustracijama i usporavanju pridonose i sporiji planeti u retrogradnom hodu

To samo znači da se trebamo više truditi u radu na sebi i iskoristiti one dobre prilike na najbolji način
Autor: Zvjezdan
 

OVAN

Opći pregled

Prvi tjedan lipnja nam otvara prostor za nove početke u učenju, intelektualnim poslovima, komunikacijskim vještinama, kroz korištenje logike i mentalnih sposobnosti. No izbjegavajte donositi velike odluke u zadnjih desetak dana mjeseca. Konfuziji pridonosi početak retrogradnog hoda Neptuna (21.), kad nismo u stanju koristiti intuiciju i razumjeti svoje najdublje osjećaje. Napeti odnos Jupitera i Neptuna će u lipnju biti egzaktan: ovo su dva duhovna planeta, pa ovakav aspekt izaziva ekstreman način razmišljanja i naglašenu emocionalnu osjetljivost. Čak i oni s najboljim namjerama postaju dogmatični  u svojim uvjerenjima (ideološkim ili vjerskim), a zbog svog sustava vjerovanja ne vide čitav spektar povoljnih mogućnosti koje imaju na raspolaganju. U sljedećim mjesecima, osjećat ćemo se nemirnima unutar vlastitog uma. Ispitajte svoja uvjerenja i odbacite sve što što ne odgovara unutarnjoj istini.

Istovremeno, Saturnov i Plutonom dobar aspekt s Neptunom nudi priliku za uzemljenje: usmjerava vas na razbijanje pogrešnih obrazaca i rad na pravilnom sustavu vjerovanja. Fokusirajte se na ono što trebate obaviti, ali i na zdrave tehnike opuštanje - jogu, meditaciju i rad na kreativnim ciljevima.

Ulazak Sunca u Blizance (21.) označava ljetni solsticij. U sljedeća tri mjeseca, odvojite vrijeme za rad na razvoju bliskih odnosa s članovima obitelji; pomozite onima koje volite.

Venerin ulazak u Blizance (8.) ohrabruje nas na zadovoljavanje znatiželje i traži da se otvorimo novim idejama. Kad je riječ o odnosima, možda je vrijeme za prekid sa zastarjelim obrascima. Ako ste u čvrstoj vezi, možda ćete zajedno otići na neki tečaj i naučiti nešto novo; oni koji su slobodni tamo mogu upoznati nekog interesantnog. Kad je u pitanju novac, ne stavljajte sva jaja u jednu košaru; bit ćete uspješniji kroz svestranost u zarađivanju, ulaganju ili štednji.

Mjesečni aspekti

Prvi tjedan još uvijek imate ljupku Veneru u zoni novca, a u odličnom aspektu s Plutonom (2.), daje intenzivnu financijsku i profesionalnu korist: osjećate regenerativne vibracije zbog poslovnog uspjeha. Time ste osnaženi i seksualno, a strast vas vodi veoma duboko.

Isti dan se pojavljuje i Mladi Mjesec, koji uvijek označava novi početak: ovaj put naglasak je na komunikacijama i intelektualnim postignućima. Više ćete razgovarati, ići u šoping, a možda se više i kretati. Dobro odvagnite opcije koje vam stoje na raspolaganju i razradite plan. Bilo bi dobro koristiti i lokalne veze i resurse; možda vam u nečemu može pomoći bliska rodbina ili netko iz susjedstva.

Sunce i Neptun u nezgodom aspektu (9.) pokazuju da je teško naći tradicionalne i zadovoljavajuće načine izražavanja. Unutarnji osjećaji su nesigurni; osjećate li se izgubljeno, pogledajte u svoju duhovu stranu. I Sunčeva opozicija s Jupiterom isti dan ukazuje na period ekspanzije, ali može donijeti i prenapuhani ego, odu li stvari van kontrole. Mars i Neptun (13.) integriraju akciju i intuiciju: ljubazni ste i pomažete onim u problemima, možda nekome kod kuće. Moguće je da rezultata neće biti pa uskoro dolazi do drugačije situacije.

Merkur ulazi u Raka (4.) i vaše polje doma i obitelji, gdje se već nalazi vaš energični vladar Mars. Koncentrirajte se na obiteljske veze i nastojte probleme riješiti mirno. No, to vjerojatno neće biti lako postići jer vam je možda već dosta člana obitelji i njegovog neprihvatljivog ponašanja; moguće je i da je riječ o nekoj situaciji kojom ste se dosad izbjegavali baviti, a sada to više nije moguće. Dobra vijest je da nakon što objasnite što i kada očekujete i kakva su pravila, shvatit će vašu poruku. Ozbiljni razgovori, uz puno napetosti i vjerojatnih sukoba, dolaze od 14. do 16.: serija emocionalnih izazova može dovesti do frustrirajuće pat-pozicije kod kuće - ili na poslu. Nastojte se kontrolirati i ne reagirajte burno jer tako samo može biti veće štete. Također, ne pretjerujte s nametanjem svog ega, jer se možda i druga osoba slično postavlja. Koristite logiku i suosjećanje. Vi ili netko drugi, kod kuće ili na poslu, zadržava tradicionalno konzervativno i usko razmišljanje, što pojačava onu tamnu, negativu stranu koja budi nesigurnost, a to može dovesti do pada plana. Odnos Jupitera i Neptuna je prisutan cijeli mjesec, ali je najjači baš tih dana: pretjerujete li sa svojim viđenjem stvari, činit će vam se da je nešto vrijednije nego što zaista je. Tvrdi, dogmatski stavovi stvaraju varljivu i konfuznu sliku.

U te dane se pojavljuje i Puni Mjesec (16.), koji dovodi do naporne kulminacije prepune zbivanja. Proučite i detalje i veliku sliku, ali ne zato da biste stalno debatirali o tome. Potražite suradnju i nađite rješenje. Sve se ovo može odnositi na emocionalnu situaciju kod kuće ili odnose na poslu; jedno može trpjeti zbog drugog. Na primjer, možda netko u domu zahtijeva više vašeg vremena jer previše radite. Odnos Saturna i Neptuna (17.) pomaže naći konstruktivno rješenje kroz spajanje realizma i idealizma. Budite strpljivi i odgovorni, ali pokažite i razumijevanje za tuđe stavove.

Merkur i Mars se spajaju u zoni doma (18.), a zatim zajedno staju nasuprot Plutonu u polju karijere. Motivirani ste osjećajima, zbog čega možete agresivno braniti dom i obitelj. Mentalne tenzije stvaraju sumnju ili arogantnu defenzivnost. Prkos samo vodi u sklonost sukobima, a nagon za stjecanjem moći donosi borbe i udaljavanje od drugih, sve zbog želje za dominacijom. Ovo su snažni aspekti, koje energični ljudi s jakim egom teško podnose, ali izazov upravo leži u kontroli emocija i nalaženju rješenja. Radite na stalnom osvješćivanju i ne reagirajte na prvu.

Od 21. i Sunce je u Raku pa se vaš fokus potpuno prebacuje na teme doma i obitelji. Vrijeme je da riješite probleme, a to će biti glavna tema i u srpnju. Ovo astrološko polje govori i o temeljima vaše sigurnosti, pa će zahtijevati posebnu pažnju. Venera staje nasuprot Jupiteru (23.), a preemocionalno razmišljanje vodi u taštinu ili beskorisno zadovoljenje svojih potreba. Možda ćete se zadovoljiti skupim šopingom ili tračanjem o površnim temama, ali ovaj aspekt može ponuditi i malo opuštanja i zadovoljstva - samo ne pretjerujte! Isti dan Venera se sukobljava s Neptunom, a ružičaste naočale zamagljuju pravu ljubavnu viziju. Zaljubljenost vam ne da vidjeti prave probleme ili biste se mogli razočarati. Bilo bi dobro i ne tražiti kruha povrh pogače.

Merkur ulazi u Lava (26.), vašu zonu ljubavi i kreativnosti: razmišljate o onoj lijepoj strani života, razgovarate sa zanimljivim osobama ili imate dobre ideje za neki projekt. Sljedeći dan Sunce i Uran donose odličnu priliku za novo rješenje situacije u domu: pristupite životu bez straha i pokušajte nešto neobično - ono što izražava vaše stvarno 'ja'. Budite originalni i neustrašivi!


Povoljni dani: 1., 2., 3., 13., 26., 27.
Izazovni dani: 14., 15., 16., 19., 21.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 1.6.2019 11:03:25
  • Bodova: 50939
  • Prijavi
Aj dobro.