Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Mjesečni horoskop za kolovoz 2018.

Mjesečni horoskop za kolovoz 2018.

Pogledajte što vam donose zvijezde u kolovozu

Čak šest planeta, u različitim periodima mjeseca, obilježavaju kolovoz, kao i pomrčina Sunca 11.8. Situacija postaje malo lakša nakon što Merkur i Mars krenu direktnim hodom, ali s važnim odlukama ipak pričekajte rujan.
Zvjezdan

OVAN

Opći pregled

Nakon dviju pomrčina u srpnju, u kolovozu nas čeka još jedna - ona Sunčeva (11.). Inspirirat će vas na neki novi početak u životu; no nemojte se odmah naglavačke baciti u nova područja. Šest planeta je retrogradno, iako će doći do olakšanja nakon što se Merkur (18.) te Mars (27.) vrate u direktan hod. Ovo je dobar mjesec za čišćenje prostora za buduće poduhvate. Razmislite što trebate završiti prije nego krenete naprijed. Riješite se mentalnih i materijalnih tereta, tiho se organizirajte i preusmjerite resurse tamo gdje će vam najbolje koristiti. Kad su ova dva 'osobna' planeta istovremeno retrogradna, dolazi do, kašnjenja, odgoda, usporavanja i poremećaja. Merkur vlada mislima i komunikacijama, a Mars ambicijama, ljutnjom i strašću. Stoga, teško je fokusirati se na ono što je pred vama. Zato je ovo dobro vrijeme  da razriješite konflikte s drugima ili u sebi samima. Umjesto da nasilu donosite odluke, bolje je da završite što ste započeli i uspostavite kontakt s bližnjima. Ostavite velike odluke za sljedeći mjesec, ako je moguće.

Retrogradni Merkur govori da razmišljate o ljubavnom odnosu, nečem povezanim s djetetom ili kreativnim projektom. Zapitajte se što stvarno želite. Pomrčina Mjeseca (27.7.) se dogodila u spoju s retrogradnim Marsom u polju nada, želja, planova i društvenih aktivnosti; i ona je dramatično naglasila potrebu za ljubavlju te ukazala na ono što vas koči u najdubljem izražavanju. Sunčeva pomrčina (11.8.) nastavlja zahtjeve za promjenom: slijedite svoje srce i oslobodite se straha. Ovo može uključivati razvoj kreativnog projekta, novi ljubavni odnos ili rad koji ima pozitivne posljedice za djecu.

Skoro cijeli mjesec (a najjače oko 19.), prisutan je odličan aspekt Jupitera i Neptuna. Otpuštanje vezanosti je glavna tema: korist ćete osjetiti od odbacivanje vezivanja za situacije, odnose ili materijalno vlasništvo. U prvoj polovici godine, možda je bilo teško vidjeti 'Veliku sliku' i razumjeti neki osobni gubitak. Sada ćete jasnije vidjeti svoju situaciju i shvatiti kako stvari koje odlaze iz naših života čiste put za nove mogućnosti, a one najbolje ćete pronaći kad posvetite vrijeme i energiju onome što odgovara vašem sustavu vrijednosti.

Saturn i Uran su planeti su planeti suprotnih energija: prvi simbolizira disciplinu i red, a drugi revoluciju i inovativnost. Njihov rijetki dobar odnos daje priliku za konstruktivne promjene unutar organizacija. Naglasak je na poslovima, financijama i društvenim strukturama. Želite promjene u poslovnom statusu i u svom životnom putu, a sve je povezano i s materijalnim prihodima. Vaš unutarnji stav doživljava pomak, što daje prostor za promjene koje omogućavaju veću osobnu slobodu, uz sigurnosnu mrežu kroz proračunati rizik. Saturn je retrogradan, a Uran to postaje 7., stoga dobro sve isplanirajte.

Mjesečni aspekti

Vaš vladar Mars je retrogradan u Vodenjaku (u prvih 12 dana), uz istovremeni težak sukob s Uranom u polju prihoda. Društveni kontakti i bliska prijateljstva zahtijevaju posebnu pažnju, naročito ako je u sve uključen novac. Pojave li se neki stari problemi, branite svoje interese, što je naročito važno već od prvog dana kolovoza. Ne ulazite ni u kakve rizike, samo zato što želite ostvariti neku svoju želju. Retrogradni Mars upozorava da nije vrijeme za akciju; za to pričekajte rujan. Odmarajte se i planirajte sljedeće poteze, no bez konkretnog djelovanja. I napet odnos Sunca i Jupitera (6.-7.) govori o problemima u dijeljenim financijama. Naravno, možda je riječ o ljubavnoj nezasitnosti i troškovima na zabavu; zadržite kontrolu pri otvaranju novčanika. Od 7. Uran kreće u retrogradni hod u polju prihoda: potrebno je razviti bolju strategiju za upravljanjem novčanim resursima. Ne budite ekstravagantni s troškovima i naučite se kontrolirati.

Od 7., Venera ulazi u svoj znak Vage i vaše polje partnerstva: ovo favorizira odnose sa suprotnim spolom, a vi ste jako zainteresirani za upoznavanje. Dani nabijeni seksualnom energijom su 7. i 8., pa je to vrijeme za posebne užitke. Netko koga upoznajete u svom društvenom krugu vas obara s nogu (ili vi njega). No već 9. donosi nestabilnost, naročito ako je uključena starija osoba ili neki autoritet (možda i roditelj). Sunce se spaja s retrogradnim Merkurom u polju ljubavi i kreativnosti, što vas upućuje da trebate malo više saznati o osobi s kojom ste u vezi ili vas interesira.

Sunčeva pomrčina (11.) u tom astrološkom polju najavljuje promjene u sljedećih dvanaest mjeseci. Uživajte u svemu lijepom što život pruža, ali odluke trebate donositi uz dozu opreza. Moguće je i da ćete naći novu ljubav ili završiti sa sadašnjim koji vam ne daje dovoljno slobode. Do novina može doći i u vašem kreativnom izražaju. Taj isti dan donosi i napet odnos Merkura i Jupitera: tema onog što dijelite s partnerom, uključujući i resurse, ali i intimnost, podiže tenzije u komunikacijama. Retrogradni Merkur sigurno ne pomaže u razgovorima; krive procjene ili brzopleti jezici mogu samo pogoršati stvari.

Retrogradni Mars se vraća u Jarca i vaše polje karijere i profesionalnog djelovanja: prošlomjesečna dramatična pomrčina Mjeseca sada traži da dobro razmislite o svom daljnjem životnom putu, ali nemojte donositi nikakve odluke. Razmislite o svim potezima i tek u rujnu krenite u akciju. Budite posebno oprezni oko 21.

Vaš Merkur kreće u direktan hod (18.); misli su bistrije, a komunikacije se olakšavaju. Osjećate da vam je jasnije kako zaslužujete pravu ljubav i sad nalazite prave riječi za izraziti se.

Cijeli mjesec imate podršku Jupitera iz polja dijeljenih resursa i intimnosti s Neptunom u zoni psihološkog mira i unutarnje stabilnosti: najviše ćete to osjetiti u danima oko 19. Moguće je i da osjećate buđenje seksualnosti, uz neki tajni interes ili je riječ o maštanju. Iako je možda riječ o pretjeranom optimizmu, nije loše da probudite u sebi one najljepše ideale.
Sunce ulazi u Djevicu (22.), što je vaše polje radnih napora; možda je gotov godišnji i vrijeme je za vraćanje obavezama. Već 25. Sunce formira sjajan trigon s Uranom u zoni prihoda te Saturnom u polju karijere: sad možete poduzeti konstruktivne promjene unutar svoje organizacije. Dugoročno će se pokazati dobrima. Izazovite ustaljene poslovne modele i primijenite one alternativne, no uz potrebnu dozu opreza.

Pun Mjesec u Ribama (26.) nudi duboku duhovnu dimenziju, ali dolazi uz nezgodan odnos Venere i Plutona: ponovo se javljaju teme ljubomore, zavisti, otpora ili pritiska na osobno ili profesionalno partnerstvo. Možda se nazire da ste odlučili završiti neki odnos pa druga osoba nastoji zadržati sve na dosadašnjoj razini; moguće je i da osjeća vaš interes za nekog ili nešto drugo. Direktni Merkur ponavlja napet odnos s Jupiterom (27.), a sada jasnije izgovarate što vam nedostaje u ljubavi i emocionalnoj podršci. Taj isti dan i vaš Mars kreće u direktni hod. Iako mu treba vremena za hvatanje pune brzine, jasno vam je da će biti promjena na životnom putu, a od rujna ćete poduzeti akciju u ostvarenju svojih želja i planova.

Sažetak
Ovaj mjesec donosi malo prilika za aktivno djelovanje i donošenje odluka, što i ne biste trebali činiti. Dobro je da je toliko planeta retrogradno u mjesecu godišnjih odmora jer vam daje priliku za bolju analizu situacije. Trebate jasnije artikulirati što stvarno želite, a u idućih godinu dana osloboditi svoje srce i pustiti da ostvari svoj puni kreativni i ljubavni potencijal. Puno je bilo poslovnih pritisaka i obveza; oni će se nastaviti, ali na drugim osnovama. Iskoristite povoljan trend u dijeljenim financijama, a svojim idealima posvetite više pažnje. Do siječnja 2019. očekujte promjene u prihodima, zbog čega sada morate postaviti dobru organizaciju. Sve će vam se poslije isplatiti. Ljubav je važna tema cijeli mjesec, a bit će to i u dužem razdoblju.

Povoljni dani: 5., 7., 8., 18., 25.
Izazovni dani: 1., 6., 8., 9., 10., 21., 26., 27.-29., 30., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2
 
katalina
 • 22.8.2018 22:55:55
 • Bodova: 9238
 • Prijavi
Jao meni ribici
skener
 • 6.8.2018 22:06:20
 • Bodova: 7056
 • Prijavi
Da se može preskočiti ovaj mjesec......
indy
 • 5.8.2018 20:10:08
 • Bodova: 20971
 • Prijavi
Moram čekati....i..... čekati da se planete pokrenu na pravi način
vmarina
 • 1.8.2018 10:53:46
 • Bodova: 46153
 • Prijavi
Eto sad znam kakav ce mi bit mjesec.