Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Mjesečne prognoze za veljaču 2018.

Mjesečne prognoze za veljaču 2018.

Pogledajte što vam donose zvijezde u veljači

Veljača započinje Mjesečevom pomrčinom i traži promjene kako biste bili samostalniji, dok Sunčeva pomrčina nudi novi put prema uspjehu.
Foto: Fotolia

OVAN

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 11. KUĆI. ONA VLADA
•    novim i starim prijateljima, poznanicima
•    prihodom od biznisa
•    društvenim i grupnim aktivnostima
•    najdubljim nadama i željama

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
•    razvijate prijateljstva i društvenost
•    presložite poslovne financije
•    upoznajete nove ljude
•    pomažete drugima

TREBATE IZBJEGAVATI
•    povećane troškove zbog poslovnih briga
•    pretjerivanje s izlascima
•    loše ponašanje prema onima koji su vam skloni
•    zanemarivanje najbližih

Prošli mjesec je završio pojavom Mjesečeve pomrčine u vašoj petoj kući. Nadam se da niste ništa poduzimali tjedan dana prije te eklipse, jer obično ništa ne ide po planu. Ta pomrčina naglašava ono u čemu ste jedinstveni, a može biti poziv na korištenje vaših kreativnih talenata. Možete se izražavati sami ili u suradnji s nekim - možda prijateljima ili nekom grupom istomišljenika. Možda ovo označava usmjeravanje onoga što volite u nešto što želite raditi. Također, ovo je i astrološka kuća ljubavi, pa se odlučujete za neki rizik kad je u pitanju vaše srce. Ljubavna veza može biti na testu: ako je sve u redu, nemate se čega bojati. Naglašene su aktivnosti i veze u kojima uživate i stvarate lijepe emocije koje služe razvijanju vlastite vrijednosti. I odnos s djetetom može postati značajniji. Zahtjevi prema većim ciljevima u životu postaju važniji od traženja užitaka. Prvih tjedan dana nakon pomrčine je najvažniji, stoga ga iskoristite na najbolji način.

Prvi dan veljače označava i ulazak Merkura u vaše jedanaesto polje prijatelja, društvenih aktivnosti i najdubljih nada i želja. Misli su vam okrenute na realiziranje onoga što volite, a naglašene su i komunikacije s prijateljima i grupama. Oni vam mogu pomoći u realizaciji vaših planova. Otprije se ovdje nalaze Sunce i Venera, što govori koliko ste fokusirani na ove teme. Oko 3. je dan kad svoje dugoročne vizije trebate početi ostvarivati konkretnom akcijom, a već 4. se pokazuje da je i pitanje financiranja veoma važno; morat ćete uložiti puno napora za pokrivanje svog plana. Važno je da troškove svedete u realne okvire i pazite na svoj novčanik. I pri izlascima se suzdržite od plaćanja svačijih računa. Taj aspekt je dodatno naglašen i 6.-7. kad trebate pažljivo donositi odluke vezane uz zajednička sredstva ili neki kredit, a 13. ga ponavlja i Merkur. Budite vrlo oprezni pri donošenju važnih financijskih odluka jer se ne tiču samo vas.
Venerin odličan aspekt s Uranom u vašem znaku govori o pomoći koju dobijate od suradnika ili prijatelja, na temelju ideja ili neuobičajenog pristupa (6.-7.). Od 11. taj planet novca prelazi u vaše dvanaesto polje tajni i skrivenog; u sentimentalnom znaku Riba možda djeluje drugačije od vaše razigrane osobnosti, ali može donijeti ugodne ljubavne trenutke ili novo razumijevanje uzoraka ponašanja iz prošlih veza.

Nismo gotovi s pomrčinama. Ona Sunčeva (15.) se javlja u već spomenutom jedanaestom polju nada, želja i prijatelja. Grupni interesi i organizacijska pitanja postaju puno važniji u vašem životu. Vaš vlastiti osjećaj vrijednosti se povećava kroz nesebično davanje i služenje timu. I humanitarni aspekt je naglašeniji, ako se možda bavite dobrotvornim radom. U veljači morate više smiriti svoj ego i raditi na zajedničkim interesima. Važno je naglasiti da se ovom spoju Sunca i Mjeseca pridružio i Merkur; dodajmo i da se nakon same pomrčine sukobljavaju Mars i Neptun (16.-20.). Pažljivo razmislite o odlukama koje donosite u ovom periodu, izbjegavajte bilo kakav sukob interesa, u osobnom ili profesionalnom životu. Mogli bi vas optužiti za sebičnost ili favoriziranje. Ponavljam, ne donosite odluke tjedan prije pomrčine. Ipak, dobar odnos Venere sa Saturnom u desetom polju karijere govori da imate priliku ostvariti svoje profesionalne planove.

Merkur se pridružuje Veneri u Ribama (18.), a slijedi ga i Sunce (19.). Time se fokus prebacuje na dvanaesto polje zbivanja iza scene, tajnih aktivnosti i rada koji će tek kasnije izaći na svjetlo dana. Sada vam je energija na nešto nižoj razini, a nije loše i da se posvetite njegovanju svog tijela i više odmarate. Spoj Venere i Neptuna (21.-22.), donosi i atmosferu ljubavi i seksa te emocionalnog uzbuđenja. Mars i Venera govore da tu ima puno strasti, možda i ponešto ljubomore ili ste se upustili u tajni odnos. Iako vam izražavanje strasti odgovara, imajte na umu važnije stvari, stoga je jako važno da ostanete praktični i razumni; izbjegavajte naivnost i samozavaravanje.

Možda ćete o tome i razgovarati oko 25., dok Sunce i Saturn daju priliku stabilizirati vaše planove za karijeru, a sljedeća dva dana pojačavaju unutarnji osjećaj moći. No, to kod vas znači još veću strast, pa i onu seksualnu. Ne ugrožavajte svoje dugoročne životne planove, naročito jer zadnji dan mjeseca nagovještava probleme, koje ćete rješavati u prvim danima ožujka. Povucite se i iskoristite zadnji tjedan za duboko promišljanje o učinjenom, kao i o sljedećim koracima.

Povoljni dani: 1., 2., 3., 6., 23., 24., 26., 27., 28.
Izazovni dani: 7., 8., 9., 15., 16., 17., 21., 22., 25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

 
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2
 
marija12369
  • 4.2.2018 14:50:49
  • Bodova: 3892
  • Prijavi
Ma,super,sve su pogodili... :-(
oprezna
  • 4.2.2018 8:54:00
  • Bodova: 122572
  • Prijavi
ima tu svega i svačega....no ništa lošeg