Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Mjere sigurnosti nisu zaobišle ni umjetnine: Pogledaj kako bi izgledala neka od najpoznatijih umjetničkih djela da su naslikana za vrijeme korone

Mjere sigurnosti nisu zaobišle ni umjetnine: Pogledaj kako bi izgledala neka od najpoznatijih umjetničkih djela da su naslikana za vrijeme korone© Instagram

Vjerujemo da te zanima kako Napoleon izgleda s ruksakom za dostavu ili kako je hermelina zamijenila zaliha namirnica za samoizolaciju

Čini se kako je u posljednjih mjesec dana nastao potpuno novi žanr umjetnosti, a možeš i sama pretpostaviti koja je glavna tema svakog djela. Koronavirus postao je nešto kao muza slikarima, glazbenicima pa čak i filmašima, a kako stvari stoje, tako će biti još neko vrijeme. Kolektivna mašta i kreativnost ljudi kao da su se aktivirale u isto vrijeme, a upravo je to jedna od pozitivnih strana cijele situacije.
  
Čak i oni koji su se strogo pridržavali svih pravila koja su na snazi kako bi se zaštitili od zaraze, s vremenom smo se svi opustili. No još nije vrijeme da potpuno zaboravimo na sve mjere koje trebamo poduzeti da bi ostali zdravi. To je prepoznala i marketinška agencija Looma koja je osmislila društvenu kampanju 'Art of Quarantine' odnosno 'Umjetnost karantene'. Klasičnim umjetničkim djelima dali su novo ruho i moderan makeover uz pomoć maski za lice, rukavica, sredstva za dezinfekciju i slično.

Iako su mjere zaštite od korone polako počele popuštati, još uvijek se čuvaj i #ostanidoma. Neka ti ove umjetnine s modernim zaokretom uljepšaju još jedan dan u domu.  

  
Mrs. Worrell as Hebe, Benjamin West

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Looma (@looma_creative) on


Originalno djelo nastalo je 1776. godine. Američki slikar Benjamin West prikazao je Catherine Worrell kao Hebu, Zeusovu kći i boginju mladosti. Na modernoj inačici vidimo gospođu Worrell kako odgovorno nosi masku i rukavice dok svoju kupovinu plaća karticom. 
1/6
 
Komentari
+2
 
sneki2
  • 29.4.2020 12:04:43
  • Bodova: 60512
  • Prijavi
Fora su mi..
tikica-
  • 29.4.2020 10:53:31
  • Bodova: 46357
  • Prijavi
Bez maske ništa.