Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Misliš da veganski i bezglutenski proizvodi nisu ukusni? Posjeti ovu zagrebačku pekarnicu i razuvjeri se

Misliš da veganski i bezglutenski proizvodi nisu ukusni? Posjeti ovu zagrebačku pekarnicu i razuvjeri se© Goran Horvatinec

Simple Bake novootvoreno je gastro "it" odredište u Zagrebu, a mi smo razgovarale s vlasnicom Jelenom Tomašević o ponudi i posebnostima ove veganske i bezglutenske pekarnice

Jelenu Tomašević poznajemo već neko vrijeme i to iz njezinog rada u restoranu Simple Green by Jelena koji nam je omiljeno gastro odredište kada smo u gradu, gladne i željne zdravog, nutritivno bogatog obroka. Hrana bez glutena, namirnica životinjskog porijekla i neopisivih okusa iz dana u dan nas oduševljava u Jeleninom Simple Green restorančiću, a kada smo čule da je novi poduzetnički pothvat ove ambiciozne žene otvaranje prve veganske pekarnice u ovom dijelu Europe i to u srcu Zagreba - našem oduševljenju nije bilo kraja.
 
Nakon Simple Greena tako je došao red na Simple Bake, pekarnicu u kojoj su svi proizvodi bezglutenski i isključivo veganski, a nalazi se na strateški pozicioniram mjestu pored mnogih zagrebačkih fakulteta poput Filozofskog i FER-a. S obzirom da nas je najavljena ponuda proizvoda u startu zaintrigirala, odlučili smo se naći s Jelenom i sami se uvjeriti jesu li njezine veganske kiflice, kolači i pizze jednako ukusne i sočne kao i one na koje smo navikli kupovati u bezbroj drugih zagrebačkih pekarnica.


 
S Jelenom smo se tako našli u njezinoj novootvorenoj Simple Bake pekarnici i odmah se oduševili interijerom i ponudom. Zdravi proteinski kruhovi, pogačice sa špinatom i kurkumom, kruhovi s različitim sjemenkama i vrstama brašna te sočna focaccia -  primamljivi mirisi preplavili su nas i pratili nas tijekom cijelog razgovora. S obzirom da potražnje za ovim tipom proizvoda ne manjka, pa ljudi dolaze kucati na vrata pekarnice i prije no što je ona otvorena, čini se kako je ova bivša direktorica marketinga i prodaje započela još jedan vrlo uspješan projekt.

________
(Foto: Goran Horvatinec)
 
"Imam trideset i tri godine radnog staža, od toga veći dio u managementu i kao direktor prodaje i marketinga, product manager..Puno posla, puno brojki, puno stresa... Zdrava hrana došla je nekako na mala vrata u moj život i nakon Zelenog soka koji sam radila i dostavljala u mnoge zagrebačke urede, restoran je jednostavno bilo novi korak, kao i sada pekarnica", započinje svoju priču Jelena koje se nakon ekonomske krize 2008. odlučila na velike životne promjene, pa je posvetila svoje vrijeme, trud i rad osnivanju prvo "Zelenog soka" koji je postao instant hit u zagrebačkim uredima, a zatim i Simple Greena i Simple Bakea.
 
Iako je njezin koncept veganske pekarnice na ovim prostorima nov, Jelena skromno tvrdi da ga ne doživljava posebnijim od drugih njezinih poduzetničkih pothvata.
 
"Puno radim i stvaram cijeli svoj radni vijek, volim razvoj i otkrivanje novog. Na pekarnicu ne gledam to kao nešto posebno, mislim da je svaki projekt jedinstven i poseban. Ona je došla kao logični nastavak restoranu. Šale se moji prijatelji da ja ne mogu pobjeći od puno posla, no rekla bih "jednom manager - uvijek manager", a ono što me veseli je činjenica da moj rad i trud otvara nova radna mjesta, a naš rad daje rezultate koji ljudima i okolini čine dobro. Gdje ćeš veće nagrade - i još dobijemo plaću za to!", entuzijastična je ova radoholičarka koja je u svijet zdrave hrane i ugostiteljstva krenula zato što je željela da i zaposleni ljudi, koji često na poslu nemaju priliku jesti zdravo, imaju adresu na koju mogu otići i biti sigurni da će dobiti hranjiv i zdrav obrok.


(Foto: Goran Horvatinec)
 
"Željela sam dati jednostavna rješenja i jednostavnu hranu spravljenu s ljubavlju i pažnjom po povoljnoj cijeni. A zašto pekarski proizvodi bez glutena? Mnogi su ljudi zadnjih godina razvili svjesnost o drugačijoj prehrani. Puno je pristupa, puno načina, i svatko zaista može naći nešto za sebe i način koji i njemu i tijelu najbolje odgovara. Intolerancije koje se mnogo spominju zapravo nisu ništa drugo do nemogućnosti tijela da se nosi sa tolikom količinom nekvalitetne hrane, previše kemije, šećera i glutena npr. Kada izbacimo neke od namirnica kao npr meso ili mlijeko, a isto se događa i sa glutenom, tijelo vrlo brzo odreagira povećanom energijom, čišćom kožom, boljom probavom, snažnijim imunitetom... A ono što je najvažnije postajemo laganiji i sretniji. Na kraju može se reći da svi nekako težimo sreći, kada smo u zdravom tijelu i osjećaj sreće nije teško dotaknuti svakoga dana", objašnjava nam Jelena svoju pokretačku filozofiju.
 
Tako u minimalistički, ali estetski vrlo lijepo uređenoj maloj Simple Bake pekarnici možete pronaći bogatu ponudu zdravijih verzija pekarskih klasika poput kiflica, sočnih kolača, pizza, focaccia, kruščića i slanaca. Napravljeni od brašna koje ne sadrže gluten i bez ikakvog udjela namirnica životinjskog podrijetla, Simple Bake pekarski proizvodi doista su znatno zdraviji od uobičajene ponude pekarnica. Atraktivnog izgleda, bogati sjemenkama i živim bojama, mame na kupnju.


(Foto: Goran Horvatinec)
 
"Trudimo se imati za svakoga ponešto, od kruha, baguetta, do peciva, kiflica. Jako se svima sviđa pizzeta i focaccia, uvijek se traži i sladak zalogaj, za sada su to pite, a uskoro krećemo i sa keksima, brownesima i muffinima. Ja volim kruh i sve me na njemu privlači a najdraže mi je vidjeti pečenu koricu i osjetiti predivan miris koji se eto sada i širi iz naše male pekarnice", dodaje Jelena te napominje kako je Simple Bake za sada jedina pekarnica s Wolt dostavom u Europi.
 
Kao i u svakom poslu, i za pokretanje Simple Bakea bilo je jako važno pronaći odgovoran i stručan tim ljudi koji će svojim znanjem i vještinama kupcima nuditi samo najbolje finalne proizvode.
 
"Pekarnica je kao dijete - kad se rodi ima neku svoju sudbinu i magnetiće koji privlače. Ovi moji magnetići privukli su Marinelu, Margitu i Mateu. One su tu i brinu da sve bude najbolje moguće, a rezultate njihove ljubavi i posvećenosti, vrijedne ruke i trud možete vidjeti čim pređete naš prag. Smijeha i veselja ne manjka, a i kruh je slađi kada se sprema s toliko pažnje", govori nam Jelena te dodaje kako je bilo presudno pronaći i dobavljače zdravih namirnica na koje se u svakom trenutku može osloniti i računati na kvalitetu njihovih proizvoda.


(Foto: Goran Horvatinec)
 
Diljem svijeta trend veganstva sve više se popularizira, a svijest o zdravoj prehrani jača. Iako Hrvatska u mnogome kaska za svjetskim trendovima na polju zdravlja, čini se kako i u Lijepoj Našoj raste interes za zdravu prehranu.
 
"Hrvatska je, iako jako zatvorena u tradicionalnim okovima i nespremna na promjene, jednako tako počela polako otpuštati staro i otvara se novim i zdravijim i održivim projektima", zaključuje Jelena.
 
S obzirom na sve što smo vidjele i čule, sigurne smo da ćemo još dugo uživati u proizvodima ove pekarnice posvećene zdravlju.


(Foto: Goran Horvatinec)
 
Komentari
+2