Kako ispasti što bolje na fotografijama

Kako ispasti što bolje na fotografijama© www.profimedia.hr

Pitaš li se kako modeli uspijevaju izgledati tako savršeno cijeli dan, svaki dan ?

U današnje vrijeme društvenih mreža, selfieja i raznih filtera, fotogeničnost je jedna od karakteristika koje su postale obavezan kriterij za poželjnost i popularnost. Unatoč svim naporima, ženama se često čini da ispadaju grozno na slikama, te izbjegavaju fotografiranje ili im je potrebno barem 500 fotografija kako bi našle samo jednu koja im odgovara. 
Bojiš li se i ti fotografiranja? Pitaš li se kako modeli uspijevaju izgledati tako savršeno cijeli dan, svaki dan? Bez brige, pronašle smo savjete kako izgledati savršeno na idućoj fotografiji.
 

via Giphy

1. Korak - Razmisli zbog čega izgledaš loše na slikama 
 

via Giphy

Dobro promotri svoje slike. Kada izgledaš dobro, a kada ne? Možeš li uočiti što čini razliku? Zatim usporedi te fotografije s fotografijom druge osobe čija fotografija ti se sviđa. Neki od glavnih problema su loše osvjetljenje, "škiljenje" ili polu zatvorene oči, pogrešan kut fotografiranja, suzdržavanje od iskrenog smiješka i kozmetika.  Nakon što definiraš probleme, svi ostali koraci su lagani.


2. Korak - Vježbaj poziranje ispred ogledala

Ovo će te vjerojatno vratiti u mlade dane kada si kao malena djevojčica pozirala pred ogledalom u novoj haljinici ili maminim cipelama. 
Moraš odlučiti koja je tvoja najbolja strana tijela, te iz kojeg kuta ono izgleda najbolje. Također obrati pozornost na svoju frizuru zato što ona uvelike doprinosi finalnom dojmu slike. 


3. Korak - Nosi odjeću koja ti dobro stoji 
 

via Giphy

Odredi svoj oblik tijela, te pronađi modne savjete za odijevanje prema njemu. Razmisli o tome koje boje idu dobro s tvojom bojom kose i tenom. Također obrati pozornost na to da jednostavna odjeća i minimalistički uzorci izgledaju bolje na slikama nego krzno, tigrasti uzorak i slično. 


4. Korak - Uvijek nosi svoj prirodni smiješak

Lažni smiješak može stvoriti čudan dojam o tebi na slici. Često izgleda forsirano, dok ti oči odaju pravu istinu. Kada se fotografiraš nemoj se bojati, nasmij se od srca. Ovo također možeš vježbati u ogledalu kako bi odredila koja poza i kut idu najbolje uz tvoj prirodni smiješak.
 
5. Korak - Pripazi na šminku 

via Giphy
Make-up ti može usavršiti sliku ili ju učiniti groznom. Zato je bitno da znaš na koje dijelove moraš pripaziti zato što šminka za kameru i za svakodnevicu ne izgleda isto. 

Trebala bi koristiti korektor umjesto pudera. Nanesi ga na crvena područja oko nosa, te kod podočnjaka. Obavezno ga nanesi na problematičnu T zonu. Obavezno stavi olovku ili tuš na oči kako bi ih naglasila, te koristi dobru maskaru. Nanesi i rumenilo u nježnim bojama kako bi dodala dodatnu dimenziju licu. 

6. Korak - Svjetlo je sve 

Svjetlo je presudan faktor u fotografiranju. Ako nisi u mogućnosti koristiti prirodno svjetlo, pronađi izvor svjetla koji će padati ravno na tvoje lice, a ne sa strane. Probaj se kretati oko izvora svijetla s upaljenom prednjom kamerom kako bi doznala koji kut najbolje odgovara tvom licu. Prejak izvor svjetlost naglašava bore i druge nesavršenosti na tvom licu pa ga probaj izbjeći ili ublažiti. 
 
Komentari
+2
 
irija
  • 16.10.2019 16:43:23
  • Bodova: 51059
  • Prijavi
Na svakoj fotki ispadnem drugačija.