Izgleda da termalne vode za lice mogu pomoći u prevenciji koronavirusa. Ovo su naši favoriti

Izgleda da termalne vode za lice mogu pomoći u prevenciji koronavirusa. Ovo su naši favoriti© www.profimedia.hr

Hidratiziraju i umiruju kožu, a možeš ih koristiti i kao fiksator šminke. Bogate su raznim mineralima te djeluju protupalno i obnavljaju kožu. A izgleda da mogu pomoći i smanjiti rizik za zarazu

Zbog pandemije novog koronavirusa (COVID-19) tražimo što više savjeta kako bismo ostale zdrave i izbjegle zarazu - kako zbog sebe, tako i zbog svojih bližnjih
 
Zato smo se iznenadile kad smo čule da uz redovito pranje ruku, prekrivanja usta kad kašljemo i kišemo i što manje izlazaka iz kuće, još jedna stvar može pomoći kako bismo se zaštitile. I to beauty proizvod koji ionako volimo - termalna vodica za lice.

Savjet je to koji je prva spomenula dermatologinja dr. Mona Gahara u videu objavljenom na Instagramu. U opisu je napisala kako joj je prijateljica, koja je također liječnica, objasnila da se koronavirus znatno manje širi u vlažnom okruženju. "Uz standardne mjere opreza, predložila je korištenje termalne vodice za lice za dodatnu zaštitu!"."Suhe napukle površine sluznice osjetljivije su kada je u pitanju infekcija", rekla je dr. Gohara za Popsugar. "Kad navlažimo zrak oko sebe, ali i nosne prolaze, to pomaže u sprječavanju infekcije". 
 

Christina Price, imunologinja i predstojnica Klinike za alegiju i imunologinju na Yaleu, potvrdila je ovu tvrdnju: "To je savjet koji dajem svojim pacijentima koji imaju slabiji imunitet. Više se radi o vlažnosti nego o specifičnim sastojcima u vodici - bilo koja je dobra i poslužit će svrsi", objasnila je za Popsugar. Obje liječnice su naglasile da je to još jedna od preventivnih mjera, ali da ne može zamijeniti pranje ruku.

Inače su nam termalne vodice za lice najdraže ljeti kad pomažu kod dehidracije kože zbog sunca, ali i zbog svježine koje pružaju samo s jednim potiskom. No, nakon ovog savjeta, bacile smo se u potragu za termalnim vodicama za lice za koje nećemo čekati toplo vrijeme. Napiši nam u komentarima imaš li ti svoju omiljenu vodicu.

 
Uriage termalna voda, 150 ml - 62 kn


Voda za njegu osjetljive kože lica i tijela, po prirodnom sastavu slična fiziološkoj otopini soli. Bakteriološki čista, prirodno izotonična, vlaži, umiruje, djeluje protuupalno i protiv slobodnih radikala. Bogata natrijem, kalcijem, magnezijem sulfatima, bakrom, cinkom, manganom i silicijem.
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 19.3.2020 6:23:13
  • Bodova: 50847
  • Prijavi
Ko bi reka.
diapaz
  • 18.3.2020 23:33:01
  • Bodova: 2787
  • Prijavi
dr C. Tuna odlicna
kuota
  • 18.3.2020 21:09:38
  • Bodova: 21026
  • Prijavi
Avene i Uriage odlične, ove druge nisam još probala.