Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Intrigantna predstava 'Praznine' premijerno prikazana u HNK u Zagrebu

Intrigantna predstava 'Praznine' premijerno prikazana u HNK u Zagrebu© Mara Bratoš i Luka Dubroja

Saznali ste naslov, vrijeme je da čujete i priču...

Predstava Praznine, koja je posljednjih dana jako zaintrigirala javnost, premijerno je proteklog vikenda odigrana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, gdje se za istu tražila pozivnica više.
 

Ova interdisciplinarna intermedijska predstava na inovativan način povezuje kazalište, film, sliku i glazbu, kroz kreativno kolaborativni proces, a realizirana je u koprodukciji HNK i umjetničke organizacije Odeon Art i Školske knjige d.d., uz pomoć 12 umjetnika, Puninu sadržaja Praznine, potpisuje kreativna producentica Ana Marija Žužul, uz autorski tim u sastavu Morana Novosel, Dubravka Lelas, Ana Vučak Veljača te Ana Marija Žužul. Praznine i temom i izvedbenim konceptom, istražuju neuralgičan trenutak današnjeg društva.
 

U nekazališnom izvedbenom prostoru tonske dvorane, nestajanjem punine zida i uobičajene odvojenosti publike i izvođača, stvara se neočekivani prostor uranjanja publike u događanje predstave i puninu Praznine.  Publika je gost eventa u kojemu su protagonistice istovremeno i putnici potpalublja i kapetani broda, i slučajni sudionici, i glavni likovi… Kroz njihove vizure, publika uranja u dubine unutarnjih svjetova, pa tako individualne priče, različitim scenskim elementima (filmom, zvukom i glumačkom izvedbom), zaranjajući u puninu prostora i osobnosti, na površinu iznose Praznine.
 

Njihove su priče neispunjeni snovi, nesnalaženje u svijetu beskraja mogućnosti, neriješeni odnosi i stranputice, krivi izbori koji donose nezadovoljstvo. U društvu koje nameće želje i potrebu za nečim većim, jačim, upečatljivijim i drugačijim, teško je prepoznati i obraniti vlastitu dostatnost i individualnost. Trajna okruzˇenost savršenim slikama tuđih zˇivota, navodi na vjerovanje da je drugima bolje, pa time slike postaju temeljni medij i mjerilo društvenog uspjeha.
 

Priču o tri žene koje pokušavaju ustanoviti trenutak u kojem su postale sporedni likovi svojih života, premijerno su došla pogledati i brojna imena iz glumačkog svijeta, poput Jelene Veljače, Dražena Čučeka, Barbare i Lukasa Nole, Vinka Brešana... Sljedeće izvedbe ove intrigantne predstave na repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu su 23. svibnja, 1. lipnja, 8. lipnja i 15. lipnja.
 
 
Foto: Mara Bratoš i Luka Dubroja
 
Komentari
+2