IKEA PS 2014 visilica nagrađena Red Dot priznanjem

IKEA PS 2014 visilica nagrađena Red Dot priznanjem

Prestižna dizajnerska nagrada za dizajn IKEA proizvoda

IKEA PS 2014 visilica nagrađena je prestižnim međunarodnim dizajnerskim priznanjem Red Dot Award. U konkurenciji od gotovo 5.000 pristiglih dizajnerskih radova iz 56 svjetskih zemalja, 38 članova žirija odabralo je IKEA PS 2014 visilicu zbog dobre izvedbe i promišljenog dizajna te načina na koji svjetiljka raspršuje svjetlost.

„Ljudi često u magazinima ugledaju svoje osvjetljenje iz snova, ali ono uglavnom dolazi s cijenom od nekoliko tisuća eura. Mi želimo ljudima pomoći da svoje želje za savršenim osvjetljenjem pretvore u stvarnost i zato dizajniramo kreativna rješenja poput IKEA PS 2014 visilice koja, unatoč dizajnerskom izgledu, ima povoljnu cijenu“, naglasio je Björn Block, Range Manager u tvrtki IKEA.

IKEA PS 2014 visilica dio je serije IKEA PS 2014, dizajnirane za ljude koji su u stalnom pokretu i žele dom koji je uvijek spreman na nove situacije. Nagrađena visilica, koja omogućava ručno prigušivanje svjetla, svojim prilagodljivim dizajnom odlično se uklapa u taj koncept. Struktura IKEA PS 2014 visilice izgleda vrlo fragilno, međutim ona se povlačenjem uzice pretvara u kompaktnu kuglu koja ne zauzima puno prostora, što je velika prednost kod malih stanova, ali i prilikom radova u domu ili preseljenja.   

“Inspiraciju za dizajn IKEA PS 2014 visilice crpio sam iz filmova znanstvene fantastike i kompjuterskih igrica koje jako volim. Želio sam napraviti svjetiljku koja omogućava ručno prigušivanje svjetla promjenom oblika sjenila. Kada je zatvorena, ona sliči na vatrenu kuglu, a povlačenjem uzice sjenilo se otvara i propušta svu svjetlost“, objasnio je David Wahl, dizajner IKEA PS 2014 vislice.

Nakon Red Dot Award ceremonije koja se održava 29. lipnja u Essenu, IKEA PS 2014 visilica bit će izložena, zajedno s ostalim pobjedničkim radovima iz 31 kategorije, na „Design on stage“ izložbi u Red Dot Design muzeju tijekom četiri tjedna, a nakon toga postat će dio stalne postave muzeja.

 
 
Komentari
+2