Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Ideje poklončića za blagdan Sv. Nikole

Ideje poklončića za blagdan Sv. Nikole

Obilježite blagdan Svetog Nikole na skroman i simboličan način

Katolički blagdan Svetog Nikole slavi se svake godine 6. prosinca. Sveti Nikola zaštitnik je pomoraca, djece, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika... Poznato je da na taj dan roditelji simboličnim poklonima daruju svoju djecu. Obično se radi o skromnim poklonima poput slatkiša, bombona, voća, manjih igračaka, slikovnica i slično. 

Uoči ovog blagdana, dijete ima zadatak da počisti svoju čizmicu i stavi je na prozor. U tu čizmicu roditelji stave male poklončiće – to jest, te poklone donosi sveti Nikola kako bi nagradio djecu koja su bila dobra i poslušna. A sigurno znate da se za one malo manje poslušne, simbolično u čizmicu stavljala šiba koja je služila kao upozorenje za loše ponašanje djeteta.

Donosimo vam ideje simboličnih poklona koji će vašem djetetu staviti osmijeh na lice, a koji su zaista skromni (a neki i uobičajeni svake godine). Time ćete pokazati svom djetetu što znači skromno darivanje i koliko je važno cijeniti i male poklončiće te da mogu donijeti isto veselje i sreću kao i oni veliki. Pobrinite se da djeca dožive blagdan Svetog Nikole na pravi način (onako kako smo i mi to proživljavali kao djeca), a ne da konzumerizam i materijalizam budu najbitniji.

Knjiga/slikovnica

Ako vaše dijete voli slikovnice ili knjige, vjerujemo da je to odličan izbor, ali i uspomena koja će mu ostati cijelo djetinjstvo. Kako se i bliži božićno vrijeme, prošećite obližnjim knjižarama i trgovinama jer vjerujemo da se za malo novaca može pronaći odlična knjiga za vašeg mališana.

Igračke

Kada se radi o igračkama, nikako ne pretjerujte s time. Vjerujemo da svako dijete ima i više nego dovoljno igračaka. Ako se odlučite na ovu varijantu poklona, svakako neka to bude jedna manja skromna igračka. S kakvom god igračkom dijete će biti oduševljeno, a simbolične jednostavne stvarčice sada već možete pronaći u svakoj većoj trgovini.

Slatkiši

Kao i svaki roditelj, vjerojatno ne volite kada vaše dijete jede previše slatkoga, međutim, u mnogim trgovinama postoji i izbor zdravih grickalica za djecu. Isto tako, primjerice, zašto mu ne biste stavili u čizmicu omiljenu čokoladu, kekse, cornflakese koje obožava jesti za doručak i slično? U svakom slučaju, pripazite što odabrati ako idete na varijantu slatkiša. 


Ako tražite malo drugačije ideje od svakidašnjih (jer primjerice – knjigu, slatkiše i igračke većina djece dobit će za Božić) onda predlažemo sljedeće... 

Kino – zašto kao poklon u čizmicu dijete ne bi dobilo karte za kino za omiljeni crtić koji je upravo aktualan? Naravno, to dolazi u obzir samo ako je dijete dovoljno staro da ga možete voditi u kino. I uz kartu u čizmici, omiljena čokoladica!

Pribor za crtanje – imate li dijete koje obožava crtati i kreativno se izražava? Evo odlične ideje za poklončić za malo novaca - bojice i blokić!

Predlažemo i: puzzle, cd omiljenih crtića koje mogu gledati kad god požele, razne kozmetičke stvarčice za curice poput gumica za kosu, češlja i slično...

U svakom slučaju – naš savjet: ne pretjerujte s poklonima, već ovaj blagdan obilježite simbolično i skromno!
 
Komentari
+2
 
vmarina
 • 5.12.2018 10:08:15
 • Bodova: 46265
 • Prijavi
Kockice za slaganje.
mikica61
 • 4.12.2018 19:41:51
 • Bodova: 119072
 • Prijavi
meni Sv.Nikola donese uvijek bajaderu i ja presretna
malikekoserk1
 • 4.12.2018 18:38:04
 • Bodova: 14649
 • Prijavi
Genijalne ideje , ma i sitnica razveseli , bitno da je od srca.
sneki2
 • 4.12.2018 18:02:03
 • Bodova: 47234
 • Prijavi
Koga briga tko šta nosi bitno da je puna čizma i da se nađe nešto pod borom!
dorryy00
 • 4.12.2018 16:42:02
 • Bodova: 25721
 • Prijavi
Kod nas Sv.Nikola donosi slatkiše i voće, a djed Mraz poklončiće