Historic Racing Car Croatia na Grobniku povodom 40. rođendana automotodroma

Historic Racing Car Croatia na Grobniku povodom 40. rođendana automotodroma

Automobili koji plijene pažnju, starijoj generaciji bude sjećanja, a onoj nešto mlađoj, pružaju priliku da prožive prošlost danas

Automotodrom Grobnik je motociklistička staza, poznata javnosti i svim zaljubljenicima u aute i motore  koji vole adrenalin i brzinu. Nalazi se na području Grobničkog polja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i otvorena je davne 1978. godine, što znači da ove godine slavi svoju 40. godinu postojanja. Trkaći sportovi na Kvarneru imaju dugu tradiciju, bogatu i slavnu povijest koja seže do početka prošlog stoljeća. Ljubitelji trkaćih sportova oduševit će brojne nacionalne i međunarodne utrke motocikala i automobila u različitim klasama koje nudi grobnički krug.

Upravo povodom svog velikog rođendana, Općina Čavle, koja je i vlasnik, na Grobnik dovodi Historic Racing Car Croatia tim, koji je i aktualni prvak Hrvatske na brdskim utrkama, a čine ga entuzijasti sa Grobnika i bliže okolice. Osnivač HRCC-a, koji je odobren od strane HAKS-a, kao i od HOO-a je Dorijan Kljun, čiji automobili se utrkuju u sklopu modernih vozila. Njegova kolekcija vozila su prekrasni trkaći oldtimeri vrijedni divljenja. To su vozila koja plijene pažnju, starijoj generaciji bude sjećanja, a nešto mlađoj pružaju priliku da prožive prošlost danas. Između ostalog, Općina dovodi 20 raritetnih trkaćih automobila te poziva svoje sugrađane, a i sve koji su zainteresirani, da dođu posjetiti ovu iznimno hvale vrijednu manifestaciju, ali prije svega i tradiciju koja traje godinama.
 

Cijeli događaj će se odvijati pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.  Znači, 27. rujna 2018. datum je koji trebate zabilježiti jer toga dana na Grobniku uzbuđenja i adrenalinske avanture neće nedostajati.
 
 
Komentari
+2