Gradski ljepotani

Gradski ljepotani

Automobil koji morate imati

Predstavljamo šest idealnih malih gradskih automobila za žene. Kriteriji izbora su pouzdanost, vrhunska kvaliteta, mala potrošnja goriva te prostranost, potrebna za komforan prijevoz djece.

1. Mazda 2: Ovaj je automobil u veljači s pravom proglašen za svjetski automobil 2008. godine u New Yorku, osvojivši više bodova od  konkurencije poput Porschea, Audija i Ferrarija. Automobil ima vrhunsku kvalitetu izrade jer se jedini od svih konkurenata proizvodi u Japanu. Ima odlične agregate snage 75 i 86 konjskih snaga, što u kombinaciji s malom masom automobila koja je manja od 1000 kilograma jamči iznimno malu potrošnju u gradskim uvjetima vožnje. Mala masa je postignuta upotrebom modernih laganih  materijala, ali bez kompromisa za sigurnost putnika.

Mana: Prtljažnik je mogao biti i većih dimenzija.

2. Suzuki Swift/Splash:

Atraktivan gradski automobil kockastog dizajna što jamči maksimalnu iskoristivost putničkog prostora. Automobil ima odlične provjerene  benzinske motore snage 92 i 105 konjskih snaga. Automobil je iznimno dinamičan u vožnji, ali u gradu može potrošiti i više od 8 litara što je mrvicu previše za maleni automobil.

Stoga radije preporučujemo najnoviji model Suzukija, maleni Splash. Ovaj automobil je idealan za ženu. Ima veću prostranost od Swifta, kod prijevoza djece nudi obilje prostora za sve njihove potrepštine: dječja kolica, igračke, opremu za kupanje na moru itd. Osim toga u  Splash se ugrađuju novorazvijeni agregati, ponos Suzukija,  snage 65 (1.1 litra) i 85 (1.2 litre) konjskih snaga koji troše iznimno malo goriva u gradskoj vožnji.

Mana: Automobili se za hrvatsko tržište proizvode u Mađarskoj, a ne u Japanu, te bi kvaliteta ugrađenih materijala mogla biti i bolja.

3. Honda Jazz:

Idealan mali gradski monovolumen. Ukoliko vam vanjski dizajn kod automobila nije najvažniji, Jazz bi svakako  trebao biti vaš prvi izbor. Odličan automobil, vrhunska kvaliteta izrade, mala potrošnja goriva. Za pogon ventila automobil ima ugrađen lanac, što znači da nikad nećete morati obaviti skupocjeni servis koji podrazumijeva izmjenu  zupčastog remena, a svi vozači znaju da je takav servis iznimno skup. Automobil je pravi tehnološki dragulj, a uz to nudi i najveću prostranost u klasi. Osim dvoje djece na stražnjoj klupi, u prtljažnik bez problema mogu stati dva para dječjih kolica, te će Vam još u prtljažniku ostati mjesta za obavljanje velikog šopinga. Ukoliko kupujete mali automobil obavezno uzmite u razmatranje i ovaj maleni, ali izniman automobil.

Mana: Teško ju je naći.

4.  Toyota Yaris:

Kvaliteta Toyote dolazi iz njene solidnosti. Toyota u ničemu nije najbolja, ali zato je u svemu vrlo solidna i može se slobodno reći da nema slabih točaka. Automobil ima jednu veliku vrlinu, a to je da je stražnja klupa uzdužno pomična. Na taj način možete veličinu prtljažnika povećavati, odnosno smanjivati ovisno o trenutnoj potrebi.

Mana: Automobil se proizvodi u Francuskoj, dijelovi mjenjača i motora stižu iz Toyotine tvornice u Poljskoj, te iako se radi o japanskom automobilu, proizvodnja pa i kvaliteta nije japanska.

Primjetili ste da prva četiri mjesta zauzimaju japanski proizvođači automobila, koji su prema svim neovisnim anketama (čak i njemački ADAC) najpouzdaniji. A za svaku ženu  to je upravo i najbitnije, da ima automobil koji joj neće stvarati baš nikakve probleme. Na peto mjesto stavili smo europske proizvođače automobila, te svaki od njih ima svoje prednosti i neostatke. Ukoliko vam je važan komfor, preporučujemo Renault Clio ili Citroen C3. Ukoliko ste ljubitelj njemačkih malih automobila, pričekajte rujan kada će Volkswagen predstaviti potpuno novi Polo.


Talijanski šarmer, FIAT 500

Ukoliko ste ljubitelj talijanskog dizajna, te ako slučajno pripadate  modnoj eliti, onda svakako morate kupiti FIAT 500.  Zaista odličan mali gradski automobil. Može se dobiti s višestruko nagrađivanim najboljim malim turbodizelskim motorom, 1.3 MULTIJET, snage 75 konjskih snaga. Ovaj motor u gradu troši poput malog skutera. I ovaj auto ima  mana, ali zbog odličnog dizajna, ovaj put ih nećemo spominjati.

(M.G.)

 
Komentari
+2
 
brioni
  • 18.4.2009 23:40:38
  • Bodova: 309
  • Prijavi
Mazda mi je najljepša!