Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

GRAD SVETOG NIKOLE po prvi puta u Zagrebu

GRAD SVETOG NIKOLE po prvi puta u Zagrebu

Druženje i darivanje za mame i djecu

Posebna i bajkovita priča dogodila se ove godine u našem dragom Zagrebu. Po prvi puta  adventsko je čudo dovelo u Muzej Mimara jedan čarobni grad prepun mašte, djece i ljubavi – GRAD SVETOG NIKOLE, 5. i 6. prosinca. Na samom otvorenju posjetio je svoj novi grad i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima te državna tajnica Ministarstva demografije, glavnog pokrovitelja, Margareta Mađerić. Podrška je to bila projektu kojim se ponovno vraća duh Svetog Nikole u naša srca i domove, a nositelji bogatog programa bila su  djeca. 

Cilj je postignut i organizatorima ukazana velika čast da u srcu Zagreba imaju svoj grad, GRAD SVETOG NIKOLE. Diana Mikloš i Ivana Rora, čarobnice su koje su shvatile što nam u Zagrebu nedostaje. Grad Svetog Nikole, a slijedeće godine djeca će imati još veći grad, svoj grad – rekao je Milan Bandić, koji je svečano otvorio vrata Grada.

Dva dana Zagrebom su vladali Sveti Nikola i njegov grad ispunjen druženjem i darivanjem za mame i djecu, ali i sve koji duboko u sebi vjeruju u dobrotu i ljubav koju sobom nosi Sveti Nikola.

Organizator događanja Portal WISH MAMA.HR i njegovi dragi partneri Humanitarna udruga Fra Mladen Hrkač, Alis Pećarić Marić i stranica Čitaj knjigu, Glazbena udruga Opus i Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva, HAI! – Hrvatske autentične igračke, Modna agencija MISS4MISS za male manekenke, te balerine HNK-a i vile zagrebačkih baletnih studija priredili su program kojem nitko nije mogao odoljeti. Jednostavno čarobno – naglasila je wish mama, ugledna operna diva Antonella Malis, kojoj je ukazano povjerenje da čuva i pazi na djecu Grada Svetog Nikole. 

I činila je to svojim bajkovitim glasom i ljubavlju za one najmlađe kojih u Gradu bilo oko desetak tisuća. Sreća i veselje na licima djece najveća su nagrada organizatorima ali i poruka da je ovaj Grad i Sveti Nikola dobra poruka odraslima. Obitelj, sreća i roditeljska ljubav vladali su gradom od prve minute. Od svečanog otvaranja uz predivnu WISH mamu Anotnellu Malis koja je svojim čarobnim štapićem započela bajku, kroz nastupe teen benda i školske mjuze, edukativne radionice hrvatskih autentičnih igračaka, promocije slikovnice Crveni planet i Suli te knjige Majka u meni, do senzacionalne izvedbe mjuzikla Anči, koji je osvojio jednu od prvih nagrada na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva. I to nije bilo sve.

 

Posebno iznenađenje bila  je dječja modna revija, nastup legendarnih Malaca i posebna baletna plesne točke Mirte Todtling, koja je svoj nastup posvetila djeci humanitarne udruge Fra Mladen Hrkač. I još k tomu kostimirani plesni igrokaz plesnog studija Lana i ženske dječje klape Manda. Jednostavno je ispričana čarolija koja je rođena u srcu malih i velikih.

A naš dragi domaćin, Sveti Nikola u svom gradu ustoličen u kraljevskoj stolici uz wish bor želja i maštanja, u zagrebačku je MIMARU vratio pomalo izgubljeni duh Nikole u ovom novim modernim vremenima. Miris cimeta i limuna, pjesme njemu u čast, djece i roditelja koji su imali svoj grad i svoje vrijeme.

Upravo se zato i dogodio GRAD SVETOG NIKOLE. Da se vrati čarolija u srca malih i velikih. I vratila se, na sreću i radost svih nas, a Zagreb je dobio novo događanje GRAD SVETOG NKOLE, rekla je Margareta Međerić.

 
 
Komentari
+2