Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Drew Barrymore kao prava Instagram inspiracija

Drew Barrymore kao prava Instagram inspiracija© Getty

Aktualna društvena zbilja zapravo je vrlo daleko od fotografije na Instagramu provučene kroz nekoliko filtera

Čim netko spomene kategoriju slavnih osoba na Instagramu, svima je i više nego jasno kako većina njih objavljuje dobro obrađen i promišljen sadržaj koji ih prikazuje u najboljem svjetlu. Fanovi diljem svijeta, na društvenim mrežama slijede svoje glumačke i pjevačke idole, te druge slavne osobe koje vole objavljivati djeliće svoje privatnosti. U virtualnom svijetu sve izgleda bolje, ljepše i ružičastije nego u stvarnome, zbog čega često dobivamo iskrivljenu sliku o drugim ljudima i njihovim životima.

Aktualna društvena zbilja zapravo je vrlo daleko od fotografije na Instagramu provučene kroz nekoliko filtera, izoštrene do besvijesti, sa zabluranom pozadinom, kako zahtijevaju nepisani društveno-mrežni trendovi. Zbog Instagrama se stvorila relativno nova ovisnost o virtualnom svijetu koji pruža ulazak u svijet društvenih mreža, kao i mnoštvo drugih tamnih strana poput depresije, anksioznosti, nedostatka samopouzdanja, te nemogućnosti realiziranja kvalitetne usmene komunikacije.

Ipak, postoje i planetarno poznate osobe poput slavne američke glumice, Drew Barrymore, koja neprestano oduševljava svoje fanove realnim fotografijama i motivacijskim opisima na društvenoj mreži Instagram. Ova hvalevrijedna iznimka i hrabra žena, nedavno je objavila nekoliko objava u kojima je odlučila skrenuti pozornost upravo na činjenicu da nitko nije savršen i da čak i slavni imaju svoje loše trenutke i dane kada izgledaju nenašminkano i vizualno daleko od savršenosti na kakvu su nas uglavnom navikli preko medija. Željela je ukazati i na to da ne bi trebalo biti šokantno vidjeti neku slavnu osobu bez šminke jer su i oni samo ljudi, poput svih ostalih, sa svojim manama i nedostacima.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Drew Barrymore (@drewbarrymore) on


Dvije objave koje se nalaze na Drewinom Instagram profilu, javnosti su posebno zapele za oko, a to su ona u kojoj govori o svojoj djeci, te ona gdje sebe prikazuje u oba izdanja. Prvo je objavila dvije objave u kojoj je ilustracija dvije djevojčice koje su obučene u haljinice i imaju posebne frizure i sladoled u ruci, ali i video u kojem njezina djeca plešu po podu na kojem se nalazi rasipan šećer u prahu. U videu je objasnila da je to razloga zašto su taj dan njena djeca malo zakasnila u školu, ali i da se ona nije ponijela kao tipična majka koja je vikala i paničarila, te da ju zanima mišljenje njenih followera koje je upitala za stav o roditeljstvu i o tome kako im se ponekad čini roditeljstvo unatoč stvarnoj činjenici kako bi možda trebalo izgledati.

Druga objava sadržavala je dvije fotografije. Drew je na jednoj našminkana i uređena, a na drugoj uplakana, raščupana i crvena. Također je naglasila realnost svog izgleda i objasnila stav da je unatoč svom zvjezdanom statusu prije svega žena koja također ima i dobre i loše dane u životu, te da je zahvalna i sretna jer su njeni problemi ipak riješivi. Odlučila je skrenuti pozornost i na to da je život ponekad jako težak i da stvari ne idu točno kako smo mi htjeli i/ili zamislili, ali da je uz trud, upornost pozitivan stav sve izvedivo i moguće.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Drew Barrymore (@drewbarrymore) on


Fanovi su obje zanimljive objave dočekali uz oduševljenost, slaganje i odobravanje jer su se mnogi u njenim tekstovima pronašli. Činjenica da je glumica ponudila svijetu dio svoje nesavršene intime doprijela je do mnogih na iznenađujuć i pozitivan način, te im ponudila mogućnost da nisu sami u svom nesamopouzdanju i nesavršenosti. Drew je zapravo dokaz da društvene mreže i nisu takvo zlo kakvim ih mnogi žele prikazati, već da je samo stvar toga kako i u koje svrhe ih sami odlučujemo koristiti. Sami biramo – želimo li biti klonovi s lažnom srećom i savršenstvom stopljeni u instagramskoj masi ili ćemo biti pojedinci spremni na promjenu, motiviranje, istinu i otvorenost jedni prema drugima?
 
Komentari
+2
 
canyon
 • 6.2.2019 9:11:18
 • Bodova: 14017
 • Prijavi
Definitivno je tako i pihvalno je to sto radi samo sto to znamo mi, nesto malo stariji, razumniji a tinejdzeri ahhhh bojim se da do njih to trenutno nedopire.
oprezna
 • 6.2.2019 8:55:41
 • Bodova: 138201
 • Prijavi
Djevojka vrijedna svake pažnje
vmarina
 • 5.2.2019 16:07:52
 • Bodova: 49193
 • Prijavi
Pohvalno.
malikekoserk1
 • 5.2.2019 14:45:51
 • Bodova: 18914
 • Prijavi
Dobro je da danas postoji bar netko, tko je normalan i realan, bravo Drew.