Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Bik - godišnji horoskop 20.4.2016. - 20.4.2017.

Bik - godišnji horoskop 20.4.2016. - 20.4.2017.

Vaša prognoza počinje u dobrom raspoloženju, sa sretnim Jupiterom u astrološkoj petoj kući, vašem sektoru ljubavi i užitaka

Stiže mjesec rođendana, dragi Bikovi! Vaša prognoza počinje u dobrom raspoloženju, sa sretnim Jupiterom u astrološkoj petoj kući, vašem sektoru ljubavi i užitaka. Kreativnost je u punom zamahu. Sada imate priliku izraziti se i činiti stvari u kojima zaista uživate. Ovaj trend će trajati do 9. rujna, nakon čega Jupiter seli u Vagu, vašu šestu kuću, u kojoj ostaje 13 mjeseci. Tada imate priliku postići zadovoljstvo kroz rad i pomaganje drugima. S tom kućom je povezano i zdravlje, stoga morate obratiti pažnju na sebe u tom periodu. Jupiter na tom mjestu može donijeti neželjene kilograme ili ukazati na mogućnost oboljenja povezanih s dijabetesom i sličnim poremećajima.

Po čemu su Bikovi posebni

U djetinjstvu, uspostavili ste i slijedili vlastiti, unutarnji ritam. Otad se napredovali polako i umjereno kroz život. Sigurnost i stabilnost su vam veoma važni. Spremni ste na težak rad kako biste dobili ono što želite, dok se čvrsto krećete prema ostvarenju cilja. Teško vas nešto može raspaliti, ali zadržavanje bijesa ili frustracije dovodi do stresa. Dopustite li nagle izljeve temperamenta, eksplozija može šokirati sve, pa i vas. Najbolje je da pokažete nezadovoljstvo kad ste uznemireni, umjesto da se gušite u onom što vas muči. To će otpustiti pritisak prije nego dođe do točke ključanja. Vaš planetarni vladar Venera vam daje dobar izgled, sklonost prema lijepom i svim dobrim stvarima u životu, a vjerojatno i ugodan glas.

Rođeni u 1. dekadi (21.-30.4.):Venera i Merkur su naročito snažni u vašoj karti. Šarmantni ste, sigurnost vam je važna i vrlo ste produktivni. Tražite sreću u harmoničnim odnosima koji osiguravaju fizičku i materijalnu sigurnost. Potiskujete li svoju protrebu za ljubavlju i intimnošću, stvarate dodatni stres. Pronađite nove načine za izražavanje svoje kreativnosti. Istražujte druge stvari koje vas interesiraju. Ključne riječi: produktivan, senzualan, odlučan.

Rođeni u 2. dekadi (1.-10.5.): Na rođene u ovoj dekadi poseban utjecaj imaju Mjesec i Merkur. Pametni ste, znatiželjni i znate što želite. Veoma ste razboriti, što vam pomaže u donošenju odluka. Trebali biste s manje oštrine suditi druge, kao i sebe. Dajte do znanja bliskim osobama koliko vam je stalo do njih. Ključne riječi: precizni, uporni, analitični.

Rođeni u 3. dekadi (11.-21.5.): Saturn je naročito snažan u vašem horoskopu. Tihi ste i ustrajni, što su osobine koje vam pomažu da ostanete fokusirani na bilo koji zadatak, kao i u partnerstvu. Marljivost i obrazovanje su ključevi vašeg uspjeha. Ostanite otvoreni prema učenju novih radnih metoda i tehnologija. Sposobni ste stvoriti dobar život, ostanete li fokusirani na zadani cilj i naučite iz svojih grešaka. Ključne riječi: ozbiljan, postojan, dostojanstven.

Jupiter je još u znaku Djevice, a vi trebate maksimalno iskoristiti ovaj sjajan položaj za kreativno samoizražavanje, jer ono je sada veće nego ikad (osim kad se Jupiter nalazi u tom istom polju u vašem natalnom horoskopu). Ovaj tranzit uvelike poboljšava odnose s drugima. Sam za sebe nije dovoljan za povećanje seksualne aktivnosti, ali pomaže u vezama koje započinju u ovom periodu. Moguće je imati iskrenu vezu s nekim, u kojoj oboje dobro poznajete drugu osobu. Odnosi s djecom se poboljšavaju, a vi ste im sposobni dati sve što im treba za razvoj. Nakon 9.9., Jupiter ulazi u šestu kuću rada i zdravlja. Ovo je odlično vrijeme za sve vrste radnih napora i izvršavanja obaveza koje doprinose osobnom rastu. Ukazuje i na dobro zdravlje, jer vašem tijelu daje fizičku snagu i vitalnost. No morate paziti na povećanje težine. Izbjegavajte masnoće i slatku hranu, kao i pretjerivanje u bilo čemu. Šesta kuća je i sektor obaveza, odgovornosti i brige za druge. Rad je u svom temeljnom smislu aktivnost koja nas veoma ispunjava, a sada u njoj možete i uživati; daje vam smisao i konstruktivan je životni faktor. Možda ćete dobiti bolji posao, poboljšat će se radni uvjeti (prihodi?). Obavljajte sve najbolje što možete, imate priliku raditi i više, a to će donijeti zadovoljstvo; i šefovi će vas primijetiti, što vas u konačnici stavlja u dobar položaj.

Saturn provodi cijelu prognozu u Strijelcu, vašoj astrološkoj osmoj kući dijeljene imovine i intimnih odnosa. Ovaj se tranzit može manifestirati na različite načine. Možda ste u mogućnosti unijeti red u obiteljske financije, iako bliske osobe sada mogu postati naporne. Ako ste dosad ovisili o partneru ili vanjskim izvorima prihoda, događa se nešto (ili se već dogodilo) što će vas natjerati na oslanjanje na vlastite sposobnosti. Više nije dovoljno samo znati tko ste i kako se odnosite prema drugima. Morate shvatiti i kakav je njihov vrijednosni sustav. Potrebno je naučiti kako ih konstruktivno uključiti u svoj život bez uništavanja vlastite individualnosti. Sada postajete svjesni ovog problema, često kroz konflikte s vrijednostima drugih ljudi. Njihovi resursi vam više neće biti na raspolaganju kad mislite da vam trebaju. Možda ne zadovoljavate uvjete koje postavlja banka ili vaš partner prolazi kroz teško razdoblje, zbog čega više nemate novčani izvor na koji ste navikli. Sve do kraja 2017., ne bi bilo dobro dovoditi se u položaj u kojem ovisite o tuđim resursima.

Uran, planet probuđenja, nalazi se u Ovnu, vašoj dvanaestoj kući, sve do 2019. Za vrijeme ovog potencijalnog uznemirujućeg tranzita, mogli biste iskusiti promjene koje utječu na vas, vaš izgled, ugled - u dobrom ili lošem smislu. Dogodi li se nešto šokantno, važno je ne reagirati naglo.

Neptun je i dalje u Ribama, sve do 2025., u vašem sektoru želja, ciljeva i društvenih kontakata. Zbog toga ste više okrenuti idealizmu, duhovnosti ili ste nepraktični u svojim nastojanjima ili pristupu prijateljstvima. Trebali biste izbjegavati sumnjive vjerske grupe i neiskrene ljude koji žele iskoristiti vašu dobrotu. Formira li Neptun izazovne aspekte prema planetama u vašoj natalnoj karti, mogli biste doživjeti gubitke ili probleme u ovoj zoni, ali ništa s čim se ne možete nositi. donesite praktične odluke i ostanite čvrsto nogama na zemlji.

Pluton je u Jarcu od 2008., vašoj devetoj kući sustava vjerovanja, putovanja i višeg obrazovanja. Za ovo vrijeme biste mogli doživjeti velike promjene. Zapamtite kako možete nešto naučiti od svakog iskustva i kontakata jer vam otvara svijest. Što god da se dogodi, prihvatite prirodni tijek života.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz vaš horoskop, ovaj planet vas potiče na aktivnost, suočavanje s problemimate vas upućuje da želje pretvorite u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Strijelca do Bika, naglašavajući različita područja vašeg života. Povećajte šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire vaše napore.

20.4. - 26.5.Dok je Mars je u Strijelcu, osjećate se nesigurno kad je riječ o novčanim pitanjima ili intimnim odnosima. Osigurajte svoju imovinu, pazite na otlpatu kredita, financijske aktivnosti partnera i zajedničke račune. Ne upuštajte se ni u kakve nagle prekide ili razdvajanja; mogli biste kasnije promijeniti mišljenje.

27.5 - 1.8.Retrogradni hod vraća Mars u znak Škorpiona, što može zakomplicirati odnose u vezama ili pregovorima. Izbjegavajte bilo kakve velike promjene vezane za brak (vjenčanje ili razvod). Pričekajte povratak Marsa u direktni hod (29.6.). Do tada biste mogli promijeniti mišljenje.

2.8. - 26.9.Sada možete dovesti svoje financije u red, nakon što se Mars vratio u Strijelca. Planirajte i sredstva za umirovljenje, bez obzira na dob. Otplatite dugove i nemojte se upuštati u posuđivanje novca drugima. Ako vi i vaš partner imate drugačije financijske prioritete, može doći do problema.

27.9. - 8.11.Dok Mars posjećuje Jarca, naglašen je vaš sustav vjerovanja i obrazovanje. U prilici ste proširiti svoje znanje kroz putovanja, studiranje, kulturne aktivnosti ili komunikaciju s pametnim ljudima. Stranci ili pravna pitanja sada mogu imati naglašenije mjesto u svakodnevnom životu. Ovo nije najbolje vrijeme za početak putovanja, ali ga možete planirati.

9.11. - 18.12.Dok je Mars u Vodenjaku, možete napredovati na poslu ili uspješno dovršiti projekte koji pokazuju vaše sposobnosti. Popravite svoj ugled. Poštujte nadređene, osobe u pravosuđu, roditelje i sve koji su položajem iznad vas.

19.11. - 27.1. Mars u Ribama u prilici ste se družiti s prijateljima i izlaziti koliko želite, ali jsamo uz vašu inicijativu. Proanalizirajte svoje prioritete, nastojte ostvariti zadane ciljeve, opuštajte se u društvu prijatelja ili sudjelujte u grupnim aktivnostima. Ovo je odličan period za stvaranje mreže osoba koje vas podržavaju.   

28.1. - 8.3.Dok Mars u Ovnu naglašava vaše tajne i privatan život, u prilici ste baviti se povjerljivim istraživanjem, planiranjem sljedećih koraka, okrenuti se aktivnostima nasamo ili možda ulaziti u tajne odnose. Ipak, energija vam je na niskoj razini, stoga trebate više vremena za odmor.

9.3. - 20.3. Mars u Biku usmjerava pažnju na vaš izgled i pristup. Željni ste ostvarivanja planova i kontrole nad okolinom. Osobe koje vas prvi put sreću vide vas kao energične, sposobne, seksi - ili naporne, ovisno o vašem ponašanju i dojmu. Promovirajte svoje sposobnosti i interese.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode retrogradacije možete iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati tri perioda kad, gledajući s našeg planeta, prividno ide unatrag, što se naziva retrogradnim kretanjem. Ti periodi su: 28.4.-22.5., 30.8.-22.9. i 19.12.-8.1.2017. Ta razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost od gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastojte biti jasni kad govorite ili pišete, kako biste smanjili mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planirajte potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen efekt je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. U sljedećih godinu dana će se dogoditi četiri pomrčine. Udvanaest mjeseci koji slijede nakon Sunčeve pomrčine u Djevici 1.9., naglašena je ljubav, kreativnost, užici i djeca. Možda ćete čak pronaći i ljubav svog života! Mjesečeva pomrčina 16.9. u Ribama vas upućuje na reviziju zadanih ciljeva i društvenih veza; možda ćete promijeniti prioritete u sljedećih šest mjeseci. U 2017., Mjesečeva pomrčina u Lavu 10.2. donosi period aktivnosti unutar doma. U sljedećih 6 mjeseci ćete možda seliti ili raditi promjene u domu. Nešto vas može mučiti, vezano uz kućni život ili članove obitelji. Konačno, Sunčeva eklipsa u Ribama (26.2.) naglašava vaše ciljeve, društveni život ili prijateljstva. Imate godinu dan za analizu prioriteta; moći ćete stvarati nova prijateljstva ili će nekima doći kraj.

Ljubav i odnosi

Vaše najbolje vrijeme za ljubav i veze je između 30.4. i 23.5., dok Merkur, Sunce i Venera prolaze kroz Bika te od 9.3.2017. do kraja ove prognoze, kad Mars posjećuje vaš znak. Ljubav i toplinu možete naći u domu, između 12.7. i 4.8., dok je Venera u Lavu. Novi ljubavni interes se može pojaviti u periodu od 5. do 28.8., zahvaljujući Veneri u Djevici. Nove osobe možete upoznati preko posla između 29.8. i 22.9. Planirajte izlaske s partnerom ili dragom osobom od 23.9. do 17.10., jer Venera tada prolazi kroz strastveni znak Škorpiona. Intimni odnosi su vam privlačni između 18.10. i 10.11., u vrijeme boravka ljubavnog planeta u Strijelcu. Pokazujete naklonost prema nadređenim ili moćnim osobama između 7.12. i 2.1.2017. Od 3. do 27.1., dok je Venera u Ribama, neko prijateljstvo će se možda podići na višu razinu. U iskušenju ste ući u tajnu vezu između 3.2. i 8.3., dok su Venera i Mars u Ovnu. Nakon što Mars uđe u Bika (9.3.), privlačite obožavatelje, iako to ne znači da je riječ o osobama koje želite u svom životu.

Novac i posao

Sa Saturnom u osmoj kući cijelu godinu, trebate izbjegavati ulaske u dugove. Vaš godišnji financijski ciklus započinje ulaskom Sunca u znak Blizanaca 20.5., što je odlično vrijeme za planiranje svog budžeta. Potražite nove izvore prihoda ili emocionalne potpore u isto vrijeme, kao i između 24.5. i 16. 6., dok je Venera u Blizancima. Novac možete zaraditi radom od kuće između 12. srpnja i 4. kolovoza. Uvijek budite u toku s financijskim stanjem partnera, ali naročito između 2.8. i 26.9., kad Mars boravi u sektoru zajedničkih resursa. Mars se nalazi u polju karijere od 9.9. do 18.12., a tada možete napredovati u poslu, ako uspješno obavite zadatke koji pokazuju vaše jedinstvene sposobnosti.

Zdravlje

Jupiter ulazi u vašu šestu kuću 9. rujna, što je sektor koji se povezuje s vašim zdravljem. Ovaj tranzit često donosi dobre stvari, ali se može povezati i s dobitkom na težini i zdravstvenim problemima koji su posljedica unošenja premasne i preslatke hrane. Izbjegavajte nekontorlirane reakcije i neopreznu vožnju, naročito između 9.3. i 20.4.2017., dok vas Mars u Biku čini nepažljivim ili impulzivnim. Uvijek se držite dalje od osoba sa zaraznim bolestima. Želite li smršaviti, započnite s pravilnijom ishranom ili programom vježbanja između 29.8. i 23.10., kad prvo Venera, a zatim i Sunce i Merkur prolaze kroz Vagu, što vam daje dodatnu energiju i entuzijazam.

Detaljne prognoze za 12 mjeseci potražite na sljedećoj stranici.
MJESEČNE PROGNOZE

SVIBANJ - Većinu mjeseca je naglasak na vama, vašoj osobnosti i dijeljenim sredstvima. Najviše se trebate fokusirati na ova područja (u prva tri tjedna), dok Sunce i Venera posjećuju Bika, a Mars je u Strijelcu. Mladi Mjesec u Biku (6.), daje vam energiju za nov početak. Nakon što Jupiter krene direktnim hodom u Djevici (9.), možete započeti s novim kreativnim poslovima, zabavom i svim vrstama samoizražavanja. Možda ćete čak pronaći i novu ljubav. Komunikacije se olakšavaju nakon što i Merkur krene direktnim hodom (22.). Venera ulazi u Blizance (24.), a vi ste u prilici pronaći nove izvore prihoda ili emocionalne potpore. Retrogradni hod vraća Mars u Škorpiona (27.), a vi morate ponovo razmotriti jedno partnersko pitanje za koje ste mislili da je iza vas.

LIPANJ - Financijska pitanja su naglašena u različitim periodima mjeseca, dok Sunce, Merkur i Venera prolaze kroz Blizance. Oko 4. biste mogli pronaći nove novčane izvore ili emocionalne potpore, zahvaljujući Mladom Mjesecu u Blizancima. Dok Merkur posjećuje isti znak (12.-28.), analizirajte financije i planirajte troškove i prihode. Odličan planetarni aspekt u vodenim znakovima nakon 17. uvodi vas u razdoblje povećane osjetljivosti. Budite ljubazni u ophođenju prema ljudima u vašem životu. Upustite se u slavljenje sretnih događaja, kao što su rođendani, vjenčanja, godišnjice i diplome. Pazite što kažete ili napravite, jer nekog lako možete povrijediti pogrešnom izjavom ili nespretnom gestom. Pun Mjesec u Strrijelcu (20.) skreće pažnju na zajedničke račune, dugove, pozajmice ili kreditna pitanja. Vodite računa o ovim stvarima, kao i o partnerovim financijama cijeli mjesec, jer je Mars retrogradan. Nakon što Venera uđe u znak Raka (17.), a pridruži joj se i Sunce (20.), emocije će više utjecati na način razmišljanja. Mars kreće u direktni hod (29.), a neki odnosi postaju živahniji.

SRPANJ - Komunicirate s lakoćom i elegancijom, zahvaljujući Veneri u Raku (do 11.). Mladi Mjesec u Raku (4.) može donijeti vijesti ili promjene u stavu susjeda ili bliskog rođaka. Možda i nećete stvarno naučiti neku novu vještinu ili otići na put prije Punog Mjeseca (19.), ali i priprema zna biti uzbudljiva. Nakon što Venera, Merkur i Sunce uđu u Lava (12., 13., 22.), dobre stvari se mogu dogoditi kod kuće ili unutar obitelji. Opustite se u svom domu, pozovite prijatelje i zabavite ih. S tri planeta u Lavu u zadnjem dijelu mjeseca, vaš kućni život, gosti ili članovi obitelji mogu donijeti dramatična zbivanja. Ljubaznost je sada važnija nego inače.

KOLOVOZ - Mars se vraća u Strijelca (2.), gdje će provesti osam tjedana; to je odlično vrijeme da više naučite o rukovanju novcem. Komunikacije su dobre, naročito do 22., no može doći do odgoda i zabuna jer je nekoliko planeta retrogradno. Tokom cijelog mjeseca, Merkur i Jupiter vam pomažu u donošenju dobrih odluka vezanih za ljubav, kreativni život i riskantne poduhvate. Šef ili podređeni trebaju vašu pažnju oko 18., u vrijeme Punog Mjeseca u Vodenjaku. Možete izraziti svoju kreativnu stranu ili uživati u životu između 22.8. i 21.9., dok Sunce posjećuje Djevicu.

RUJAN - Ovaj mjesec se dešavaju dvije pomrčine. Prva je Sunčeva u Djevici (1.), a naglašava kreativnost, ljubav, hobije, užitke i poduzimanje rizika; u sljedećih dvanaest mjeseci, ova će pitanja biti naročito važna, kao i detalji i rokovi. S Venerom u Vagi do 22., gdje se već nalazi Jupiter (od 9.), možda ćete dobiti želju za poboljšanjem forme ili prelaskom na zdraviju prehranu. Neki kućni ljubimac bit mogao biti jako važan. Nastojte postići ravnotežu između rada i zdravstvenih navika. Mjesečeva pomrčina u Ribama (16.) naglašava vaše ciljeve i društvenu angažiranost; u sljedećih šest mjeseci, naći ćete nove prijatelje ili će neki takav odnos završiti. Što god bilo, zapamtite kako vas svako prijateljstvo može naučiti nečem vrijednom. Mladi Mjesec u Vagi (30.) vam daje izgovor za tretman uljepšavanja (ili relaksacije) ili poboljšanje ishrane; također, može donijeti i novi posao ili radni zadatak.

LISTOPAD - S toliko energije iz Vage, orijentirane na partnerstva, koja se prenosi iz pojave Mladog Mjeseca posljednjeg dana rujna, trebali biste uživati u ugodnim aktivnostima sa svojim dragim. Niste li u vezi, izađite i družite se! Merkur se pridružuje Suncu i Jupiteru u Vagi (7.), što je odlično vrijeme za razgovore s kolegom na poslu. Pun Mjesec u Ovnu (15.) može izazvati pojavu straha ili žaljenja zbog nečeg u prvi plan. Dok Venera prolazi Strijelcem (18.10.-10.11.), može vam biti odobren kredit ili ćete primiti neku drugu dobru vijest vezanu uz novac. Partnerski odnos ulazi u novu fazu oko Mladog Mjeseca u Škorpionu (30.); sada mu se napokon možete obvezati.

STUDENI - Vaše obrazovanje ili način vjerovanja su naglašeni rano u mjesecu, dok je Mars u Jarcu. Nakon što uđe u Vodenjaka (9.), možete napredovati u karijeri, završite li uspješno sve poslove. S Merkurom u Škorpionu (do 11.) , razfgovarajte s najbližim suradnicima o problemima u odnosima; ovi ljudi mogu imati utjecaja na vaše razmišljanje. Novčani poslovi ili intimni odnosi su vam na umu cijeli mjesec, dok Venera, Merkur i Sunce prolaze kroz Strijelca. I Saturn je u istom znaku te vas upozorava na oprez u ovim pitanjima. Mladi Mjesec u Strijelcu (29.) donosi vedre tonove.

PROSINAC - Zajedničke vrijednosti i intimni život su naglašeni nakon ulaska Sunca u vašu osmu kuću; Saturn na tom mjestu traži oprez s vaše strane. Period između 7. i 18. može biti uzbudljiv, dok planeti strasti - Mars i Venera, zajedno borave u polju karijere. Imate živahne susrete s menadžerima, zaposlenicima ili ste prisutni u javnom životu. Dolazak Marsa u Ribe (19.) podiže vaš društveni život i daje vam snage za ostvarenje ciljeva, osobnih ili profesionalnih. Merkur isti dan kreće u retrogradni hod, stoga u sljedeća tri tjedna pregledajte dokumente zbog mogućih grešaka. Mladi Mjesec u Jarcu (29.) pruža razlog za put iz poslovnih, edukacijskih razloga ili samo za uživanje.

SIJEČANJ 2017. - Opustite se s prijateljima ili radite na ostvarenju ciljeva, nakon što Venera uđe u Ribe (3.). S Marsom u istom znaku većinu mjeseca, više-manje možete raditi na čemu god zaželite. U prva tri tjedna mjeseca, dok je Sunce u Jarcu, otvorit će vam se nove perspektive i mogućnost za širenje svijesti kroz učenje, putovanje ili kontakte s pametnim osobama. Komunikacije se poboljšavaju nakon što Merkur krene direktnim hodom (8.). Pun Mjesec u Raku (12.) baca svjetlo na problem koji vjerojatno uključuje blisku rodbinu ili susjede. Merkur u Jarcu (od 12.) vam pomaže u stjecanju novih vještina ili učenju jezika; možda ćete otići na put u sljedeća dva tjedna. Mladi Mjesec u Vodenjaku (27.) donosi priliku da pokažete svijetu što možete.

VELJAČA - Sada se možete više posvetiti svojoj duhovnoj strani (od 3.2. do 3.3.), dok su Venera i Mars u Ovnu. Nakon što Jupiter krene u retrogradni hod (6.), ne očekujte pomoć drugih ljudi; bit će zauzeti rješavanjem svojih potreba. Dvije pomrčine se dešavaju ovaj mjesec. Ona Mjesečeva u Lavu (11.) naglašava dom, obitelj i osobni život. Jedna ili više ovih stvari može postati veoma važna. U sljedećih šest mjeseci, nemojte kupovati ili prodavati imovinu, seliti se ili dopustiti nekome da vam se useli; gotovo je sigurno da ćete promijeniti mišljenje. Sunčeva pomrčina u Ribama (26.) traži od vas reviziju prioriteta i eventualne izmjene. U idućih dvanaest mjeseci, posvetite se zadatom cilju i ostanite fokusirani.

OŽUJAK - Ideali, prioriteti i osobne potrebe su naglašene ovaj mjesec. Fokusirajte se prvenstveno na svoje ciljeve i privatne poslove u prva tri tjedna. Ljubav, novac ili podršku ćete teško naći nakon što Venera krene u retrogradni hod (4.). Mars ulazi u Bika (9.), a vi osjećate porast energije. U sljedećih šest tjedana možete puno toga postići samostalnim radom. Merkur se vraća u Ovna (13.), proanalizirajte sve što ste napravili (ili pokušali) u prethodnu godinu dana. Ako ste počinili neke greške, oprostite si i naučite iz njih. Nakon što Sunce uđe u znak Ovna (20.), počnite planirati sljedeće korake. Mladi Mjesec u istom znaku (27.) daje vam snagu za završetak započetog projekta.

TRAVANJ - Sad se sve odvija malo sporije, jer su četiri planeta retrogradna. Budite strpljivi. Planirate li neko putovanje ovaj mjesec ili sljedeći, potvrdite sve dogovoreno prije nego Merkur krene u retrogradni hod (9.). Također, pohranite kopiju računalnih podataka. Pun Mjesec u Vagi (11.) baca svjetlo na neko radno pitanje ili zdravstvenu potrebu. Kako vam se bliži rođendan, energija i entuzijazam su u porastu. Sunce napokon ulazi u vaš znak (19.), a vi možete nastaviti s novim planovima ili projektima. Mladi Mjesec u Biku (26.), nudi priliku za novi početak. Nakon ulaska Merkura u Ovna (28.), izaberite tihe aktivnosti, kao što su meditacija, joga, čitanje ili istraživanje.
1/1
 
Komentari
+2
 
anna-herman
 • 21.4.2016 22:10:06
 • Bodova: 54673
 • Prijavi
Savršeno se slažem s Bikovima, a od početka njihovog razdoblja do kraja mog (Djevice) mi je najdraži i uvijek najuspješniji dio godine.
stiponja79
 • 21.4.2016 20:30:53
 • Bodova: 59907
 • Prijavi
Biti će interesantno vidjeti koliko toga su zvijezde točno predvidjele:)
virensa
 • 20.4.2016 22:06:54
 • Bodova: 18807
 • Prijavi
zanimljivo, ima nečeg točnog zasad ali vidjet ćemo s vremenom koliko je pogođeno.hvala svakako
lana010
 • 20.4.2016 13:44:30
 • Bodova: 15746
 • Prijavi
Vidjet ćemo. :)
evaiv
 • 20.4.2016 13:19:52
 • Bodova: 8929
 • Prijavi
spremam horoskop, čini mi se da neće biti loše razdoblja
irija
 • 20.4.2016 11:49:21
 • Bodova: 39717
 • Prijavi
ne paše mi ovaj znak
catseye17
 • 20.4.2016 10:10:27
 • Bodova: 15966
 • Prijavi
Bas se veselim svom razdoblju. Ovo mi je ujedno i najljepsi dio godine izmedu proljeca i ljeta :-) Sejvam horoskop pa cu ga pratiti na mjesecnoj bazi. Hvala :-)