Ante Cash, hrvatski reper: "O sponzorušama mi se ne da govorit. Isfurana tema."

Ante Cash, hrvatski reper: "O sponzorušama mi se ne da govorit. Isfurana tema."

1.Voliš li ti keš ? Mnogi već znaju priču o tvojem imenu, ali mi je svejedno ponovi.

Ne možeš novce volit, voliš ljude, život, bla bla, malo filozofije...:-) Novce samo trebaš. Samo moraš znat granicu da potreba ne bi prešla u opsesiju i pohlepu. Imam koliko mi treba, to je dosta. Život zna bit zanimljiviji i duhovitiji kad nemaš baš sve. To je onaj stav iz "Bogataši siromasi"...
Što se imena tiče, to je plod zafrkancije i slučajnosti... rekao ga je Nace slučajno jednom prilikom dok smo radili prvi album, ali dobro je zazvučalo i ostalo je tako.
 
2. Tvoje je umjetničko ime 'tipično' repersko, smatraš li ti možda sebe konvencionalnom osobom?

Zavisi za koga sam konvencionalan. Za prozvane u pjesmama nisam, za one koji dijele moje stavove jesam. Međutim, ipak je naše društvo još uvijek toliko konzervativno prema hip hopu, psovkama u pjesmama i ostalom da mogu reći da nisam za većinu konvencionalan.
 
3. Jesi li bio kod Ante Gotovine? On ti je inspiracija?

Nisam bio kod Ante, nisam nikad ni namjeravao. Mislim, on je pozitivac u cijeloj toj priči, to je moje mišljenje, ali mene s njim veže samo ime, ništa drugo.
Često imam socijalno-političke teme koje se mogu ticati i njegove situacije, al ne mogu reći da mi je on baš inspiracija, samo on. 
 
4. Zašto repaš? Isplati li ti se to?

Repam jer volim, krenuo sam u ovo s debelim minusom, tek su sada počele financijski stvari sjedati na svoje mjesto. U ovoj godini sam zaradio kao da sam bio zaposlen na nekom boljem radnom mjestu, ali većina toga ode opet na spotove, produkciju i ostalo. Ne ostane puno, ali nisam nezadovoljan, solidne cifre na kraju ispadnu.
 
5. S 18 godina si došao u Zagreb iz Imotskog. Prvo si odustao od faksa pa onda upisao drugi, i to Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta. Imaš, dakle, glavu za brojeve? Je li istina da si riskirao da ostaneš bez svega?
 
Da, na ZŠEM-u sam, odličan faks koji pokušava brandirati svoje ime kvalitetom svojih studenata i ni sekunde nisam zažalio što sam tamo.
A da sam sve zamalo izgubio - ne bih ja baš to tako rekao, zvuči previše dramatično. U najgorem slučaju se moglo dogoditi da ništa ne napravim u glazbi i izgubim godinu dana faksa. Istina da se onda bilo teško vratiti u učenje, ali sam dao prvu godinu u roku, a i sada sve ide dobro. Što se ekonomije tiče, to mi totalno leži, a i što više znam, to manje trebam menadžera, pa ga ni nemam.
 
6. Što voliš na curi?

Sve, svaka ima nešto. Što se fizičkog tiče, volim visoke crnke, ali opet tu nema pravila, evo cura mi je plava, šta da ti kažem... Ali ono što mora, mora bit u glavi super, duhovita i pametna, j... izgled ako je umišljena glupača, kontaš?

7. Je li romantično biti pomalo grub ili, recimo,naporan i težak u pjesmi?

Moglo bi biti, ali to je subjektivni doživljaj slušateljica.
 
8. 'Moja cikla' tvoj je novi singl. Severinina pjesma je glupava na loš način, a tvoja je ciničan odgovor...Zašto si se za nju odlučio?

Mislio sam da će pitanje ić "...tvoja je pak glupava na dobar način...", haha. "Moja cikla" izaziva odlične reakcije, vrti se na radio-postajama, a i sam naslov pjesme je takav da zaintrigira. Pjesma nije toliko sprdačina sa samom štiklom kao s čitavom scenom.
 
9. Ma, što ti misliš o našoj Seve? Zar ti je ne dođe žao, obzirom da se trenutno baš i ne ubija od posla?
 
Pa ustvari ona meni i nije loša, draga mi je. I nakon svega onoga što joj se dogodilo s filmom osvojila me kad je u emisiji kod Knjaza pričala vic na svoj račun. Ima duha. Uostalom, sto puta su mi jadniji Hrvati koji su nakon afere počeli glumiti nakakve je... moraliste. Svi su odjednom postali sveti. A i nije red da ju se sudi po privatnom životu, šta se koga ima ticat s kim se ona j...
 
10. Jesu li, kao što ti repaš, svi bogataši priglupi a sponzoruše pokvarene, jesu li sve štrumfete drolje i jesi li ti samo 'ljubomorni luzer'? Jesi li promijenio stav od 'Ljepotice i zvijeri'?

Ništa nije bez iznimaka, naravno. Oni koji steknu bogatstvo su pametni, bilo da su ukrali ili zaradili, morali su biti snalažljivi. Nijhova djeca su najčešće nesposobna jer sve imaju na pladnju. O sponzorušama mi se ne da govorit, to je isfurana tema, ne zanimaju me. Stav je evoluirao u nezainteresiranost, mislim šta, to su ku... na finijem i pokvarenijem nivou. Al nije da sam sad nešto bijesan na njih, boli me briga. Štrumfete drolje? Hahaha.

11. Neki ti predbacuju da si šablonski angažiran - dotaknuo si se tema kao što su sponzoruše, tajkuni, narkomani, relacije urbano-ruralno, hrvatske katoličke crkve, hrvatske obitelji, repera,...?

Svoje stavove stavljam na papir i to je to. Nema tu tendencije, stojim iza svega šta odrepam. Priče? Selo priča Matu ne briga... Antu ne briga. Joj je... počeo sam govorit o sebi u trećem licu ko političari.

12. O čemu bi ovih dana najradije repao?

Dobre sam volje pa bi bacio neku zafrkanciju recimo. Nisam baš trenutno za neke depresivne teme.
 
13. Može neka rima..., npr., mali pozdrav djevojci...?

Ljubavi vrijediš mi više od zlata - i znaš da - mislim na tebe 24 sata...
 
14. I ajde najavi svoj idući nastup.

Počinje evo nakon Božića s "mojim gradovima" Imotskim i Mostarom, a u prvom mjesecu dvije velike promocije najvjerojatnije u klubu San Antonio u Sesvetama - promocija spota i zatim albuma. Onda je turneja po cijeloj Hrvatskoj, a u cijeloj 2007. bi trebao napravit 30-50 gaža. Bit će naporno, ali mora se.

Razgovarala: Sanja Romić

 
Komentari
+2