6 razloga zašto nastaviti s obrazovanjem i u odrasloj dobi

6 razloga zašto nastaviti s obrazovanjem i u odrasloj dobi

Obrazovanje u odrasloj dobi? Evo zašto

S obzirom na današnja dinamična vremena i neprestane promjene te rapidan razvoje tehnologije i svih ostalih znanosti, obrazovanje u odrasloj dobi nije rijetka pojava.

Mnogi sa obrazovanjem i usavršavanjem nastavljaju i u zreloj dobi kako bi usavršili svoje vještine ili stekli dodatna znanja koja su im potrebna za posao koji rade. 

Prednosti obrazovanja odraslih i stalnog usavršavanja su mnogobrojne pa ako se dvoumite oko toga, mi vam donosimo nekoliko odličnih razloga zašto biste trebali prestati oklijevati i odlučiti se za edukaciju.

Više ćete zarađivati

Mnoga su istraživanja pokazala da pojedinci s višim stupnjem obrazovanja zarađuju više od osoba s prosječnom razinom obrazovanja.

Gradite bolju budućnost

Iako situacija u Hrvatskoj trenutno nije bajna, činjenica je da viši stupanj obrazovanja ujedno znači i veću plaća, a veća plaća osigurava vam bolju budućnost. Čim više zarađujete možete dio svoje plaće odvajati za štednju, a time ćete sebi osigurati bolju i sigurnu starost.

Osiguravate bolju karijeru

Radnici s većom razinom obrazovanja imaju i veće šanse za napredak i razvoj karijere. Logika je jasna, a ako imate ambicija za napredovanje i izgradnju karijere, obrazovanje vam je nužno. 

Gradite samopouzdanje

Ne bi li bilo sjajno kada biste se mogli uhvatiti u koštac s velikim projektima sigurni u sebe i puni samopouzdanja da ćete sve odraditi kako treba? S većom razinom obrazovanja, raste i vaše samopouzdanje, a vi postajete sigurniji u sebe i svoje sposobnosti. 

Vaš svakodnevni život postat će bolji

Obrazovanje će pozitivno utjecati na vaše vještine pa ćete svakodnevne zadatke i obaveze obavljati mnogo brže i lakše. Efikasnije ćete razmišljati i lakše se suočavati s nepoznatim situacijama. 

Biti će mnogo lakše nego se čini

Mnogi ljudi odustaju od edukacije u odrasloj dobi jer misle da će im biti teško učiti, svladavati nova znanja, hodati na predavanja... Istina je da će vam oduzeti i vrijeme i novac, ali će vas i izuzetno obogatiti i otvoriti vam neke nove puteve. Osim toga, danas postoje i online tečajevi pa sve skupa postaje mnogo lakše i jednostavnije, a educirati se možete i iz udobnosti vlastita doma. 

Dakle, ako razmišljate o dodatnom obrazovanju, nemojte se puno dvoumiti niti oklijevati jer imate sve što vam je potrebno. Uostalom, tko ne želi veću plaću, plodnu karijeru i veći uspjeh u životu?

Foto: nenetus/Freedigitalphotos.net
 
Komentari
+2
 
honey123
 • 2.11.2016 11:12:17
 • Bodova: 36
 • Prijavi
Mozak je misic i treba se neprestano razvijati. Dobar clanak
simren
 • 11.10.2016 20:45:27
 • Bodova: 4275
 • Prijavi
Dobri savjeti,znanje nije za baciti,lijepo je sve rečeno,slažem se
stiponja79
 • 7.7.2016 12:10:49
 • Bodova: 59953
 • Prijavi
Znanja nikad dosta, uvijek treba raditi na sebi
kleopatra7
 • 7.7.2016 11:50:55
 • Bodova: 51260
 • Prijavi
Dobri razlozi. No kod mene je na prvom mjestu potreba za samoaktualizacijom.