10 stvari za koje nećeš vjerovati da su napravljene od recikliranih plastičnih boca

10 stvari za koje nećeš vjerovati da su napravljene od recikliranih plastičnih boca

Mnoge su se kompanije ekološki osvijestile te počele u svojoj proizvodnji koristiti i recikliranu plastiku, a nevjerojatno je što se sve od nje može napraviti

'Plastic Free July' odnosno srpanj bez plastike je pokret koji je izuzetno popularan na društvenim mrežama, a riječ je o globalnom izazovu čiji je cilj smanjiti ili pak u potpunosti izbaciti upotrebu jednokratne plastike. Cilj ovog pokreta je podići svijest javnosti o količini plastičnog otpada kojeg svakodnevno proizvedemo i problemima koje to ima na okoliš.
 
Plastični otpad danas postaje sve veći ekološki i globalni problem koji treba biti prepoznat ne samo od strane državnih vlada, već i od strane medija te krajnjih potrošača.
 
Prema određenim procjenama, svake godine u mora i oceane dospije 1,25 do 2,41 milijuna tona plastike što ugrožava mnoge organizme koji se ondje nalaze. Veliki je problem i činjenica da se plastika nikad ne može u potpunosti razgraditi.
 
Oceani su do te mjere onečišćeni plastikom da je potrebno reagirati odmah, a umjesto da traženje rješenja za te probleme prepuštamo drugima, i sami možemo napraviti puno toga promjenom svojih svakodnevnih navika. Primjerice, smanjiti ili pak u potpunosti izbaciti korištenje plastičnih vrećica i plastičnih boca te odabrati ekološki prihvatljivije alternative.
 
Važno je podići svijest građana o ovim problemima koji se tiču svih nas, a jedno od rješenja je reciklirati postojeći otpad od plastike i pretvoriti ga u nešto korisno.
 
Mnoge su se kompanije ekološki osvijestile te počele u svojoj proizvodnji koristiti i recikliranu plastiku, a nevjerojatno je što se sve od nje može napraviti. U nastavku ti otkrivamo 10 stvari, od odjeće do kućnih potrepština, koje su napravljene od recikliranih plastičnih boca.

 
Girfriend Collective tajice

Girlfriend Collective je eco-friendly modni brend koji se zalaže za zaštitu okoliša i održiv način proizvodnje te upotrebu recikliranih materijala. U njihovoj se ponudi mogu pronaći odlični modeli sportske odjeće poput tajica, grudnjaka i kratkih hlača.

 
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
an-tena
  • 15.7.2019 22:50:24
  • Bodova: 147
  • Prijavi
Meni sve super izgleda... Upitna je udobnost ali bože moj... 
merida
  • 15.7.2019 18:19:36
  • Bodova: 23236
  • Prijavi
Super, najviše mi se sviđaju staklene boce i cipelice