10 najskupljih kuća na svijetu

10 najskupljih kuća na svijetu

Koje biste kuće mogli kupiti kada biste imali jako, jako, jako puno novaca

Zamislite svoju kuću iz snova (i slobodno si dajte oduška jer u mislima imate neograničena sredstva)... Da, da slobodno nadodate nekoliko kupaonica, najmanje jednu prostoriju samo za odjeću i jednu za cipele, kino-sobu, veliki bazen, teniske terene...

Većina nas može samo maštati o kući uz svojih snova, no neki ljudi mogu si to priuštiti. A kad imaju (gotovo) neograničena sredstva, neke od tih kuća ispadnu zbilja dekadentne i bezobrazno skupe. Pogledajmo neke od tih kuća, točnije najskuplje kuće na svijetu:

1. Antilla, Mumbai – 1 milijarda dolara


Kuća (ili bolje rečeno zgrada) u vlasništvu petog najbogatijeg čovjeka na svijetu Mukesha Ambanija je najskuplja kuća na svijetu, a cijena se kreće oko 1 milijarde dolara. Ovo je impresivna građevina s 27 katova i sveukupno ima 4,532 četvornih metara smještena u južnom Mumbaiju. Što se opremljenosti tiče, ovoj kući rijetko koja druga može konkurirati. Sa dvostruko visokim kristalnim stropovima, 9 liftova, sletištem za helikopter, kino-sobom za 50 ljudi, balskom dvoranom, s tri kata visećih vrtova, nekoliko bazena, wellness centrom i yoga studiom i 600 zaposlenih u osoblju (od kojih je jedan zadužen samo za spravljanje sladoleda u posebnoj sobi za sladolede) – nije niti čudno da je ova kuća među najskupljima. Spomenimo i da kuća ima garažu sa 150 parkirnih mjesta. A znate li zašto ima 150 parkirnih mjesta? Jer osoba čija je kuća posjeduje čak 168 automobila.


2. Villa Leopolda, Azurna obala, Francuska - 525 milijuna dolara


Druga na popisu najskupljih kuća na svijetu je Villa Leopolda (upola jeftinije od vodeće kuće) koja je izgrađena 1902. godine za belgijskog kralja Leopolda II. Ovo je trenutačno dom  udovice Lilly Safire,  francuskog bankara Edmonda Safira. Vila ima 19 spavaćih soba, sve moguće sportske terene (uključujući i staze za kuglanje), mini kino, nekoliko kuhinja i blagovaona, te nekoliko bazena.


3. One Hyde Park – The Penthouse, London – 200 milijuna dolara


Ova kuća možda ne bi bila tako skupa da se ne nalazi na elitnom broju 1 Hyde Park u Londonu. Ovaj penthouse je sagrađen za najbogatije i ima apsolutno sve. Nećemo nabrajati  standardnu ponudu od više luksuznih spavaćih soba kupaona i sličnih stvari. Spomenimo da ima prozore otporne na metke, SAS stražare, tajni tunel koji vodi u Mandarin hotel, skenere šarenice oka, pa čak i takozvani "panic room". Zgrada je opremljena i terenima za skvoš, ima sobu za degustiranje vina, wellnes centar...


4. Fairfield Pond, The Hamptons - 180 milijuna dolara


Ovo je navodno najveće zemljište u cijeloj Americi, a proteže se na nevjerojatnih 242,811 metara kvadratnih. Kuća ima 29 nevjerojatno luksuznih spavaćih soba, 39 kupaonica, staze za kuglanje, 5 sportskih terena, nekoliko bazena (unutarnjih i vanjskih), itd... Da ne zaboravimo, negdje u njoj je smješten jacuzzi koji vrijedi 150,000 dolara. Kuća je smještena u blizini mora, a njen vlasnik je Ira Rennert.


5. Hearst Mansion, Beverly Hills - 165 milijuna dolara


Poznata i kao kuća koja je korištena za snimanje filma Kum, kao i kuća u kojoj je pokojni američki predsjednik John F. Kennedy proveo svoj medeni mjesec, ovo velebno zdanje vrijedi 165 milijuna dolara i svojedobno je bilo dom američkog izdavačkog giganta Williama Randolpha Hearsta. Kuća ima 29 spavaćih soba i 3 bazena (uključujući i rimsku kupelj) i još mnogo zanimljivih prostorijica. Iako je glavno zdanje sada muzej, manje zdanje se nudi kao odmorište za slavne i bogate. Nekome bi se mogao dopasti podatak da su prvi susjedi - Tom Cruise i Katie Holmes, te David Beckham i Victoria Beckham.


6. Franchuk Villa, Kensington - 161 milijuna dolara


Ova vila iz viktorijanskog doba je bila elitna škola za djevojke do 1997. godine, kada je kupljena i temeljito renovirana i izmijenjena. U preuređenje je utrošeno preko 10 milijuna dolara. Prava sitnica. Kuća na pet katova u vlasništvu ukrajinske bogatašice Elene Franchuk ima 10 ogromnih spavaćih soba, nekoliko dnevnih boravaka, svoj veliki unutarnji bazen, kino-sobu, veliku saunu, fitness centar...


7. "The Pinnacle", Montana - 155 milijuna dolara


Ovo je kuća Timea i Edre  Blixseth, vlasnika golf i ski odmarališta samo za milijunaše “Yellowstone Club” u Montani. Ovo izdanje relativno je malo u usporedbi s onima koje smo do sad spominjali. Ima "samo" 10 spavaćih soba, ali zato ne samo da svaka spavaća ima kamin, već to ima i svaka kupaonica u kući. Cijela kuća ima grijane podove (i grijani prilaz do kuće), 2 bazena unutra i vani, fitness dvoranu, kino sobu...


8. "The Manor", Los Angeles - 150 milijuna dolara


Kuću je "The Manor"  nazvala njena vlasnica Cindy Spelling nakon smrti njenog supruga Aarona Spellinga. Zdanje ima nevjerojatnih 123 soba, 3 kuhinje, nekoliko sportskih terena i privatni voćnjak. Kuća je izgrađena u kasnim osamdesetima za potrebe obitelji Spelling, uključujući i cijeli kat samo za Cindynu odjeću. Kuća ima i garažu za 100 automobila, dvoranu za koturanje/rolanje, vlastiti frizerski i kozmetički salon, a ima i sobu posvećenu samo zamatanju poklona, sobu koja služi kao muzej lutkica te sobu s posebnim klimatskim uvjetima podešenima za čuvanje srebrnog nakita. Kuću je ove godine kupila 22-godišnja Petra Ecclestone.


9. Updown Court, Surrey, Velika Britanija – 140 milijuna dolara


Treća britanska kuća je Updown Court, koja je smještena u elitnom kvartu u kojem žive i Elton John i engleska kraljica Elizabeta II. Kuća ima 103 prostorija, od kojih su 22 spavaće sobe i 27 kupaonica – a sve te sobe (i kupaonice) mozaik-podove pozlaćene 24-karatnim zlatom. Kuća ima i 5 bazena te preko 23 hektara privatnih vrtova i šuma. Kuća ima i grijani prilaz od mramora, te garažu u koju stane 8 najvećih limuzina.


10. Hala Ranch, Colorado - 135 milijuna dolara


Zdanje je u vlasništvu saudijskog princa Bandara bin Sultana bin Abdulaziza. Ovaj pozamašni ranč u Coloradu (nedaleko od luksuznog Aspena) ima 15 spavaćih soba, 27 kupaonica, unutarnji bazen, privatne ski staze, teniske terene, impresivni natkriveni vrt, grijane konjušnice i privatnu benzinsku bumpu.
 
Komentari
+2
 
ninaa3
 • 2.1.2014 16:09:17
 • Bodova: 105065
 • Prijavi
uh..
hottie
 • 13.10.2011 1:36:38
 • Bodova: 164
 • Prijavi
"The Pinnacle" i ''Hala Ranch'' po meni jedino što valja.. iako badave im viletine i silni novici kad imaju neiskorišten prostor ili pak s druge strane ulažu u kojekakve glupe komade namještaja koji služe samo za gledanje (al bitno da je onaj tamo stol kupljen u Italiji za masne pare,a to što se ne možete nasloniti na njega jer ćete ga polomiti je totalno nebitno -.-)
anna-herman
 • 12.10.2011 23:12:39
 • Bodova: 56294
 • Prijavi
One Hyde Park – The Penthouse, London    Ima sve što želim - puno stakla, genijalan pogled, klavir u kutu, kauč za khm...  Još nedostajemo dragi i ja... 
alba
 • 12.10.2011 23:09:09
 • Bodova: 3482
 • Prijavi
ajme pa izgubila bih se u tim kućama...
mimi84
 • 12.10.2011 17:19:10
 • Bodova: 5421
 • Prijavi
nije mi jasno šta će ti tolika kućerima, s toliko prostorija...da krenem od održavanja pa do režija...ma gluposti. taj novac bi puno bolje iskoristila. 
zeska
 • 12.10.2011 16:57:22
 • Bodova: 1659
 • Prijavi
amelih
 • 12.10.2011 9:25:52
 • Bodova: 99
 • Prijavi
 slažem se. ova najskuplja mi je najgluplja! uvjerena sam da svi oni imaju svoju najdražu prostoriju u kojoj žive pa ti se opet sve svodi na parsobni stan.
bebe85
 • 12.10.2011 8:24:40
 • Bodova: 234
 • Prijavi
Najljepša mi je Hala Ranch, Colorado.....eh pusti snovi ! ;)))))
elle021
 • 12.10.2011 0:11:19
 • Bodova: 31
 • Prijavi
jedino mi je br. 2 interesntna ali iskljucivo zbog lokacije, inace ja svoju kucicu od cc 100m2 nebi mjenjala za ovaj (pardon my franch) kicasti preserans. o.k. nemam bazen ali zato gledam na more s udaljenosti od 50m, nemam ni vojsku posluge pa sama berem plodove sa jednog jedinog stabla, da imam vise od 2 parkirna mjesta, ionako nebi imala sto uparkirat...terase na otvorenom, lodja sa kaminom za zimske dane, privatni balkon...meni dosta...k tome je sve novo renovirano i uredjeno po mom gustu.sta je najbitnije nisam u kreditu i sve sam posteno zaradila sta nisam sigurna da mogu rec za sve vlasnike ovih kuca.
dmamzy
 • 11.10.2011 22:38:41
 • Bodova: 25
 • Prijavi
wau..tačno padnem u depresiju kada vidim na šta ove kuće liče. Najviše me impresionirala (naravno) ona prva ''kuća'' ali i ova od Petre Ecclstone jer je djevojka mlada i ima takvu kuću. Bila bih na njenom mjestu.