10 godišnji izazov koji će vam otvoriti oči - kako se naš planet mijenja

10 godišnji izazov koji će vam otvoriti oči - kako se naš planet mijenja© Unsplash

U skladu s tim aktualnim trendom, odlučili smo vam skrenuti pozornost na #10yearschallenge koji je doista bitan

U prethodnih nekoliko tjedana 10 godišnji izazov na društvenim je mrežama bio pravi hit, a korisnici su s radošću dijelili svoje fotografije od prije 10 godina i one iz sadašnjosti.
 
U skladu s tim aktualnim trendom, odlučili smo vam skrenuti pozornost na #10yearschallenge, odnosno desetogodišnji izazov koji otkriva kako se naš planet promijeno u posljednjih deset godina.
 
Manje je bitno kako smo mi sami izgledali prije desetak godina, odnosno davne 2009. godine. Puno važnije od toga je kako je naš planet izgledao prije deset godina u usporedbi sa onim kako izgleda danas. Promjene koje su se dogodile su uistinu drastične i posve negativne te jasno prikazuju kako čovjek uništava planetu.
  Ekolozi su odlično iskoristili ovu priliku kako bi otkrili pravu istinu te ukazali na globalni problem koji se tiče cjelokupnog društva. Tzv. meme fotografije otopljenih glečera, zastrašujuće mršavih polarnih medvjeda i izbjeljenih koralja postale su viralni hit, ali i otkrile zabrinjavajuću istinu o tome kako nam se planet nalazi u zaista zabrinjavajućem stanju.
 
 
Neke od takvih fotografija nad kojima bismo se svi morali zapitati i malo o njima dublje promisliti donosimo u nastavku.


Foto: Unsplash, Twitter, Instagram

Otapanje glečera na Aljasci

Otapanje ledenjaka jedan je od gorućih ekoloških problema, a nastaje kao posljedica klimatskih promjena i globalnog zatopljenja. Svjetski se ledenjaci otapaju po alarmantnim stopama a na taj se način gubi pitka voda te su ugrožena mnogobrojna dragocjena staništa. Znastvenici su napravili karte koje jasno dokazuju u kojoj će mjeri ovaj problem negativno utjecati na sve stanovnike Zemlje.
1/6
 
Komentari
+2
 
cimetimed
  • 28.1.2019 17:49:49
  • Bodova: 50848
  • Prijavi
Odvratni smo mi ljudi