Upisi u Eko akademiju

Upisi u Eko akademiju

U srijedu, 7. ožujka, počinju upisi u Eko akademiju, program za učenike od 2. do 6. razreda koji će se u Zoološkom vrtu grada Zagreba održavati tijekom uskrsnih praznika

Od 7. ožujka, počinju upisi u Eko akademiju, program za učenike od 2. do 6. razreda koji će se u Zoološkom vrtu grada Zagreba održavati tijekom uskrsnih praznika.

Kako bi u programu moglo sudjelovati što više djece, održavat će se svakodnevno od subote, 31. ožujka do petka, 6. travnja, u dvije smjene – između 8 i 14 te 12 i 18 sati.

Kroz šestosatni program djeca na zanimljiv i zabavan način kroz igre, istraživanja, radionice i druženje sa životinjama uče kako se sama mogu brinuti o okolišu. Pritom se upoznaju s pojmovima iz ekologije poput biološke raznolikosti, održivog razvoja i ugroženosti životinja. Tijekom boravaka u Vrtu tako, među ostalim, izgrađuju vjetrenjaču koja proizvodi dovoljno električne energije za napajanje led lampice, te upoznaju mungose i crvenouhe kornjače kao invazivne vrste, doseljene vrste koje ugrožavaju one domaće.


Cilj Eko akademije je osvijestiti najmlađe o potrebi zaštite prirode.

Skupina može imati do 24 polaznika, a na čelu svake su dva edukatora. Uz potreban pribor i radni materijal djeci su osigurani užina, piće te suveniri za uspomenu iz Zoološkog vrta.

Kad se roditelji odluče koji termin tijekom uskrsnih praznika njihovu djetetu najviše odgovara za sudjelovanje u Eko akademiji, od srijede ga mogu prijaviti radnim danom od 8 do 16 sati na broj telefona 01/2302-198 ili elektroničkom poštom na edukacija@zoo.hr.
Cijena sudjelovanja u programu je 70 kuna.

 
Komentari
+2