Raspisan natječaj za projekte Dana znanosti u osnovnim školama

Raspisan natječaj za projekte Dana znanosti u osnovnim školama

Natječaj za najbolje projekte u osnovnim školama

Udruga Zlatni rez i L'Oreal ADRIA i ove su godine raspisali natječaj za najbolje projekte u osnovnim školama koji će dobiti financijsku podršku za provođenje na Dan znanosti (10. studenog). Natječaj je raspisan do 30. travnja na stranicama Udruge Zlatni rez, a deset najboljih projekata iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije bit će objavljeno u lipnju.

Projekt je prvi puta proveden prošle godine, prilikom proslave stotinu godina L'Oreala. Cilj projekta je povećati razumijevanje prirodnih znanosti od strane učenika osnovnih škola te popularizirati prirodoslovlje i matematku.

„Ovaj projekt dio je L'Orealove strategije za promicanjem znanosti i poticanje na bavljenje znanstvenim istraživanjima. L'Oreal je kompanija koja je lider u inovacijama na području kozmetike, a ne bi to postigli da ne potičemo razvoj i stvaranje budućih stručnjaka.“, naglašava Julio Quiroga, generalni direktor L'Oreala ADRIA.Prošle su godine učenici nagrađenih škola u suradnji sa svojim učiteljima ljepotu znanosti prikazali raznim radionicama, pokusima i plakatima, a provedene su i radionice vezane uz estetiku ljudskog tijela, zaštitu okoliša, pripravu preparata za njegu kože, iskorištavanja snage prirode na ekološki prihvatljiv način važnosti uloge Sunca na naše živote itd.Ovaj projekt ujedno omogućava interdisciplinarnost, timski rad i suradnju djece svih školskih uzrasta te nekonvencionalni način suradnje između učenika i učitelja. Više na www.zlatnirez.hr.

 
Komentari
+2