Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Olakšajte djeci i sebi domaću zadaću

Olakšajte djeci i sebi domaću zadaću

Domaća zadaća oduvijek uzrokuje glavobolje djeci, tinejdžerima, ali i njihovim roditeljima

Domaća zadaća je oduvijek uzrokovala glavobolje djeci, tinejdžerima, kao i njihovim roditeljima. Evo nekoliko savjeta uz koje će se domaća zadaća mnogo lakše napraviti i biti ugodnija za sve.

1. Nema televizije

Općenito je pravilo da djeca ne bi smjela gledati televiziju dok rade domaću zadaću. Bilo bi dobro da je televizija ugašena svaki puta kada je vrijeme za zadaću, ovisno, naravno, o tome gdje se televizija nalazi.

2. Radio može

Suprotno preporukama nekih stručnjaka, prave studije su pokazale da upaljen radio i omiljena glazba vašeg tinejdžera ili djeteta mogu mu zapravo pomoći da lakše napiše zadaću.

3. Odredite vrijeme za zadaću

Trebali bi odrediti raspored za domaću zadaću. Na taj način mladi mogu uskladiti svoj raspored i pobrinuti se da svakodnevno naprave zadaću. Ovo je također izvrstan način da izbjegnete neke od njihovi komentara. „Napravit ću zadaću kasnije, nakon što nešto obavim“, ovo je standardan izgovor među djecom kad ih pitate jesu li napravili domaću zadaću. Možete odrediti standardno vrijeme za večeru i obiteljske razgovore, nakon čega slijedi vrijeme za učenje. Ako dijete nema drugih obaveza i dođe kući ranije iz škole, dio zadaće može napraviti prije večere.

4. Postavite pravila za telefonske razgovore

Kao općenito pravilo, djeci ne bi smjeli dozvoliti da telefoniraju u vrijeme kada bi trebali pisati domaću zadaću. Ipak, ponekad je nužno koristiti telefon, recimo da potvrde što je za zadaću ili slično. U takvim slučajevima, roditelji bi trebali odrediti koliko dugo dijete može pričati o stvarima vezanima uz školu, tako da se odmah vrate svojim obavezama.

5. Napravite im dobar prostor za učenje

Prvo odredite mjesto koje je idealno za učenje i pisanje zadaće, obično u njihovoj sobi. Opremite ovaj prostor tako da omogućava što lakše učenje, stavljajući odgovarajuću rasvjetu, područje za školski pribor poput olovaka, papira, knjiga i drugi potrebni materijal te oslobodite prostor od svih faktora koji ometaju i odvlače djetetovu pažnju. Bilo bi dobro da postavite ploču za poruke.

 
Komentari
+2
 
lejdi
 • 19.10.2009 11:08:51
 • Bodova: 23484
 • Prijavi
ma daj molim te moja mama nikad nije ni znala sto imam za zadacua kamoli da je sjedila kraj mene dok sam pisala kao mnoge danas,niti me je morala ikad tjerati.
bogatunka
 • 19.10.2009 0:47:38
 • Bodova: 2304
 • Prijavi
mene to tek čeka,pa da znam kak da se pripremim
tolila
 • 22.9.2009 14:30:54
 • Bodova: 698
 • Prijavi
baš...
ivankusa
 • 26.8.2009 20:48:47
 • Bodova: 5083
 • Prijavi
jojjj,kad se sjetim da uskoro počinje škola,hvata me jeza...opet nagovaranje i objašnjavanje da se zadaća jednostavno mora napisati i gotovoooooooooo............