Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Ideje za zaokupljanje dječje pažnje na praznicima

Ideje za zaokupljanje dječje pažnje na praznicima

Kad sva uzbuđenja oko Božića i Nove godine prođu, posljednji tjedan praznika može biti izazovan...

Školski praznici su za svakog roditelja dvosjekli mač. S jedne strane i roditelji i djeca dočekaju ih s nestrpljenjem kako bi se napokon malo odmorili, proveli zajedničko vrijeme i uživali u obiteljskim aktivnostima bez stresa i napetosti koji je neizostavan dio moderne svakodnevnice, a s druge strane, djeca ako nemaju što raditi tijekom praznika postaju nervozna i dosadno im je.

Kako biste izbjegli ovakve situacije, donosimo nekoliko zanimljivih prijedloga za zaokupljanje dječje pažnje, osobito sada kada su se djeca već dovoljno odmorila i do kraja praznika trebaju aktivnosti koje bi ih zabavile i obogatile njihovo vrijeme.

SPORT
Iako je zima vrijeme kada se svi puno manje krećemo na otvorenom i gotovo svuda idemo automobilom ili više volimo odmarati u toploj kući u tv i dekicu, djecu treba potaknuti da se sportom nastave baviti i zimi. To nije samo zbog forme, već i zbog toga što sport na djecu utječe pozitivno po svim aspektima. Naime, prilikom sportskih aktivnosti djeca uče razmišljati timski, zabavljaju se i druže s vršnjacima, a višak energije natjerat će ih da navečer mirnije i lakše zaspu. Upišite ih na neki od zanimljivih zimskih sportova ili neki timski sport ako je vaše dijete izrazilo želju za bavljenjem sportskom aktivnosti.

ZIMSKI KAMP
Baš kao i njihove popularne ljetne verzije, kampovi postoje i zimi. Zimski kampovi nisu ništa manje zanimljivi od ljetnih, nego baš naprotiv, u njima vaše dijete može naučiti mnogo o sportu, ali i sudjelovati u mnogim radionicama i grupama za istraživače.

LABORATORIJ ZABAVE
Laboratorij zabave je za ovu zimu pripremio mnoge maštovite avanture prilagođene dječjim željama i snovima. Djeca tako ovih praznika mogu uživati u radionicama crtanja, radionice za male znanstvenike, a moguće je sudjelovati čak i u obiteljskim radionicama koje su prilagođene druženju roditelja i djece na malo drugačiji način.

PRIRODOSLOVNI MUZEJ
Osim raznih kreativnih radionica, za male istraživače i znanstvenike, program Prirodoslovnog muzeja svake je zime sve bogatiji. Naime, muzej organizira edukativni program za djecu unutar kojeg se promiče učenje kroz igru i istraživanje.

KUĆNE AKTIVNOSTI
Tijekom zimskih praznika aktivnosti su zbog hladnoće, ali i financijskih mogućnosti često ograničene na kućnu zabavu, stoga budite roditelj inovator i napravite sami neke od radionica u kući i pozovite prijatelje vašeg djeteta kako bi zajedno podijelili neobične trenutke kombiniranja zabave i učenja. Također, dopustite djetetu da vam pomogne u pripremama obroka i blagdanske hrane i ostalih kućnih poslova. Za njih to može biti prava zabava, osobito ako to radite zajedno.
 
Komentari
+2
 
lily1991
  • 6.1.2019 11:35:42
  • Bodova: 608
  • Prijavi
Imam sina koji je predškolac, međutim, nisam onaj tip majke koji mora držati djecu zaokupljenu nečime stalno. Ima svoju sobu i neka se igra. Tableti i mobiteli jesu u igri, međutim, dozirano koliko je to moguće. Kocke i bojanke su uvijek in, ali ne forsiram. Smatram da se svako dijete mora naučiti samo zabaviti što zbog razvitka mašte, što zbog učenja činjenice da je dosada u redu.