10 jednostavnih savjeta uz koje domaća zadaća više neće biti problem

10 jednostavnih savjeta uz koje domaća zadaća više neće biti problem© Profimedia.hr

Počela je škola i uskoro će mališani imati puno domaćih zadataka. Kako bi djeca što lakše prošla kroz školske zadatke roditelji ih mogu usmjeriti i pomoći im da se lakše organiziraju

Školska godina je počela i mališani će uskoro imati sve više zadataka koje moraju napraviti kod kuće. Mnogi od tih zadataka mogu ponekad biti pravi izazov za djecu. Neka su djeca spremna vrlo lako uraditi domaću zadaću iz omiljenih predmeta, dok je nekima ovaj koncept rada vrlo dosadan.
 
Ali dobro je da se roditelji podsjete zašto je ovaj koncept rada uopće važan, kako bi mogli pomoći svojoj djecu da uživaju dok rade domaće zadatke. Uspješno savladavanje domaće zadaće znači da učenik preuzima odgovornost, uči se samodisciplini i povećava znanje. Ponavlja naučeno što znači da će mu biti lakše obraditi sljedeć lekcije, ali će i znanje biti trajnije.

Djeca su uspješnija u školi kada se roditelji aktivno zanimaju za njihove zadaće - to djeci pokazuje da je važno što rade. Naravno, pomaganje u domaćim zadaćama ne bi trebalo značiti da roditelji provode sate pogrbljeni nad radnim stolom. Roditelji mogu pružiti podršku demonstriranjem vještina učenja i organizacije, objašnjavanjem nezgodnog problema ili samo poticanjem djece na pauzu. Ali tko zna? Roditelji bi čak mogli naučiti stvar ili dvije!


(Foto: Pixabay)

Stručnjak Eric J. Gabor naveo je nekoliko vrlo jednostavnih savjeta koji mogu pomoći roditeljima na početku školske godine, objašnjava kako što više pojednostaviti učenje kod kuće i završavanje zadataka.
 
1. Dobro je da roditelj upozna nastavnike

Kroz komunikaciju s učiteljima i profesorima roditelji će lakše otkriti što traže. Roditeljski sastanci, informacije ili neki drugi školski događaji mogu biti odlična prilika za dobivanje takvih informacija. Raspitaj se o njihovim pravilima o domaćim zadaćama i trebaš li i ti biti uključena u neke projekte.

2. Prostor za učenje
Pripremi poseban prostor koji je namijenjen za učenje. Pobrini se da to bude dobro osvijetljeno mjesto za pisanje domaće zadaće i učenje. Osiguraj da dijete ima sve što mu treba - papire, olovke, ljepilo i ostali potreban materijal.

3. Odredite vrijeme kada se piše domaća zadaća 
Neka djeca najbolje rade popodne, nakon razdoblja međuobroka i igre; drugi će možda radije pričekati vrijeme poslije večere. Također, dobro je pustiti dijete da se odmori nakon što dođe iz škole, treba se odmoriti kao i odrasli nakon posla. Vrlo je važno pomoći djetetu da samo nauči organizirati svoje vrijeme - vrijeme za pisanje zadaće, igru i druge obveze.
1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2