Znaš li kako kreirati 'capsule' garderobu? Evo koji su 'must have' komadi

Znaš li kako kreirati 'capsule' garderobu? Evo koji su 'must have' komadi© Instagram/Street_style_corner

Koncept sezonske garderobe od koje se mogu brzo kreirati različiti outfiti odličan je izbor za zaigranu modnu jesen

U posljednje vrijeme često čujemo riječ "capsule" garderoba, no znaš li što je to znači?  Mogle bismo reći da je to kul naziv za malu kolekciju korisne odjeće koju volimo i imamo u ormaru. Također je važno da je to određen broj komada koji se mogu uskladiti jedan s drugim kako bi se stvorilo mnogo različitih outfita, koji su uvijek stylish. 
  Jesen i nova modna sezona pravo su vrijeme za stvaranje 'capsule' garderobe ili nadopunjivanje postojeće, jer ćemo usput spremiti ljetnu odjeću, počistiti ormare i shvatiti što nam novo treba iz high street dućana. Svaka žena će u svom ormaru pronaći različite komada za koje ne zna zašto ih je kupila ili zna, a ne želi priznati (sve mi imamo loše dane koje 'liječimo' neplaniranim šopingom). To su oni komadi koje stoje u ormaru jer ih je teško kombinirati s ostatkom odjeće. Stvaranje ovakve garderobe pomoći će nam da se ovakvi komadi "dogode" puno rjeđe. 

Vrlo je važno odlučiti se da ne kupujemo ništa neko određeno vrijeme i dati priliku svoj odjeći iz ormara. "Umjesto da kupuješ novu garderobu, odijevaj se tjedan ili mjesec dana s onim što imaš u ormaru kako bi vidjela kako je živjeti s manje garderobe", objašnjava Caroline Rector, ljubiteljica mode i vlasnica portala Un-fancy koja je 2014. odlučila stvoriti svoju capsule kolekciju od 37 komada. Dalje kaže kako je važno igrati se s modom, ali i ozbiljno razmisliti o svom životnom stilu kako bi shvatila što ti zapravo treba.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by I Love Street Style (@ilovestreetstyle) on


U kolekciji je važno imati osnovnu boju, na primjer tamno plava ili crna. Zatim moraš osigurati basic komade neutralnih boja poput plavih traperica, sivog ili bijelog T-shirta. Onda nekoliko komada intenzivnih boja koji će naglasiti tvoju osobnost i stil, a tu je i odjeća s uzorcima. I na kraju, cipele i modni dodaci. Uvijek je dobra ideja i obuća u neutralnim tonovima. 

Ako ti se sviđa ova ideja, onda je početak jeseni pravo vrijeme za krenuti. Za početak svu odjeću treba izvaditi iz ormara, a onda početi s razvrstavanjem i osmišljavanjem.

U nastavku pogledaj kojih deset komada mogu biti temelj 'capsule' garderobe.
 
1. Kožna jakna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Street Styles ???? (@paris_streetstyles) on(Reserved, motoristička jakna - 249 kn)


(Zara, motoristička jakna - 299 kn)
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2