Torba – Suknja / Suknja – Torba – modni koncept Ivane Barač

Torba – Suknja / Suknja – Torba – modni koncept Ivane Barač

Modna dizajnerica Ivana Barač po prvi se put predstavila javnosti modnim konceptom „Torba kao Suknja i Suknja kao Torba“

Zagrebačko Kino Europa poslužilo je kao kulisa unutar koje je hrvatska modna dizajnerica Ivana Barač u srijedu prijepodne predstavila svoj modni koncept. Kreirala je torbe koje pružaju sasvim novi koncept – pretvaranje torbe u suknju i suknje u torbu uz pomoć patentnog zatvarača.

Restaurator po zanimanju, Barač se počela interesirati za modu kroz osmišljavanje i dizajniranje suvremenih ženskih torbi jednostavnih oblika koje samostalno izrađuje već nekoliko godina. Inspirirana transformacijama ova kolekcija zagovara avangardni, ali i praktičan modni koncept.

U njezinoj ideji torbe-suknje su emancipacija od klišeja kao i od predrasuda tradicionalnog načina odijevanja. One u suprotnom nude opciju izbora i odluke korištenja prema raspoloženju i prilici. Svojom multifunkcionalnošću postaju zabavan, neposredan i svakodnevan koncept.

 

Barač je inspiraciju za torbe-suknje pronašla u fascinaciji životnim promjenama, metamorfozama, transformacijama, ali također i stalnim nastojanjem pronalaženja novih rješenja koja bi odjeći dala novi smisao.

Torbe-suknje dolaze u 14 različitih modela kojima variraju razlike bojom, materijalom, krojem i veličinom. Dostupne su u 4 boje – crnoj, smeđoj, sivoj i bijeloj, te konfekcijskim veličinama od 34 do 44. Kao nadopuna dolaze i gornji dijelovi u obliku topova i jakni.

 

Kolekcija „Torba kao Suknja i Suknja kao Torba“ iz 2008. godine je ujedno i njezino prvo samostalno predstavljanje javnosti kao i prilika za predstavljanje vlastite web stranice www.ivanabarac.com.

Tajana Tretnjak

 
Komentari
+2