Top 5 modnih mitova

Top 5 modnih mitova

Nikada nije bilo lakše biti moderan nego u današnje doba

Zaboravite na trendove jer jedino pravilo koje vrijedi je: sve je dopušteno!
Nekada je odjeća  bila vezana uz mnoga nepisana i pisana pravila.
Većina tih pravila danas više nema smisla i mogli bismo ih svrstati u ladicu mitova koji ne drže vodu.

Slijedi top 5 takvih modnih mitova:

1. Minice su zabranjene za starije od 35

Ovaj mit potječe iz vremena kada je bilo besramno pokazivati koljena, pa se takav skandalozan čin tolerirao jedino djeci ili jako mladim curama. Ta su vremena daleko iz nas.
Minica uvijek lijepo izgleda na lijepoj ženi sa lijepim nogama, bez obzira u kojoj dobnoj skupini se ona nalazila. Dakle, ukoliko imate što pokazati, noge na sunce i uživajte!

2. Šljokice su samo za večernje izlaske

Šljokice u večernjoj kombinaciji djeluju glamurozno i svečano, pa ih mnogi smatraju presvečanima za dan. Međutim, ukoliko ih iskombinirate na pravi način, mogu postati zanimljiv i osvježavajući dodatak dnevnoj kombinaciji. Trik je u tome da uz jedan šljokičasti odjevni predmet kombinirate jednostavan, jednobojan ostatak odjeće. Tako npr. uz suknju sa šljokicama  obucite jednostavnu, pamučnu košulju.

3. Duge haljine nisu za sitne žene

Duge haljine su trenutno vrlo popularne i teško ih je izbjeći na policama dućana. Osim toga, vrlo su praktične za ljeto i lako se kombiniraju u dnevnim i večernjim vrijantama. Na sreću, tvrdnja kako ne stoje sitnim ženama, samo je mit. Odaberite haljinu od lagane, lepršave tkanine, izbjegavajte cvjetne motive krupnog uzorka (sitna žena/sitni uzorak) i puno teških slojeva.

4. Nikada ne nosite više od jedne žive boje

Ukoliko nosite makar i jednu živu boju, morate biti spremni na poglede. Kombinacija od čak dvije istovremeno je već čin hrabrosti koji zahtjeva poštovanje! Sudar dvije neočekivane i uočljive boje sigurno će vas staviti u centar pažnje, pa je ovo dobar recept ukoliko želite biti zvijezda večeri. Igrajte se bojama, ljeto je savršeno doba za takve eksperimente!

5. Trudničke haljine i remen ne idu zajedno

Trudnice zrače posebnim seksipilom i nema niti jednog razumnog razloga zbog kojeg bi trebale se trebale skrivati iza nezanimljive odjeće. Ukoliko u ormaru čuvate široku haljinu, uz remen zakopčan iznad trbuha ona se može transformirati u  zanimljivu haljinu empir-stila. Ponosno i bez straha istaknite svoje nove obline, sretna mama=sretna beba!

Ana Golubić

www.baggiz.hr

 
Komentari
+2
 
buuu
  • 2.4.2013 17:40:31
  • Bodova: 13123
  • Prijavi
treba se oblačit sukladno svojoj osobnosti, stilu, godinama..ono št je in u modi je za one koji nemaju mašte!
brioni
  • 18.4.2009 23:25:47
  • Bodova: 309
  • Prijavi
Zaboravite na trendove jer jedino pravilo koje vrijedi je: sve je dopušteno! SLAŽEM SE!!!!!!!!!