Tajana Sertić od malog je obrta napravila modni brend: 'Uživam u cijelom procesu stvaranja kreacija'

Tajana Sertić od malog je obrta napravila modni brend: 'Uživam u cijelom procesu stvaranja kreacija'© Magdalena Bušić

Tajana je odrasla uz oca koji je imao krojački obrt i od malih nogu je bila okružena krpicama i tkaninama. Tako je zavoljela modu i nastavila obiteljsku tradiciju

Vinko Sertić nije imao puno kada je otvorio svoj krojački obrt 1971. godine. No, imao je veliku ljubav prema svom poslu, ljudima i životu. Desetljećima kasnije njegova kćer Tajana uspješno vodi sve veći i popularniji modni brend "taja“. U četvrtak je proslavila otvorenje novouređenog dizajnersko-prodajnog atelijera koji se iz Vlaške preselio na novu lokaciju u Jurišićevu 6. 

Iako priča ovog posve originalnog modnog brenda seže daleko u prošlost, ona se kroz dugi niz godina održala zbog kvalitete majstorskih i krojačkih vještina. Kako je sve počelo i kakva budućnost očekuje ovaj brend otkrila nam je sadašnja vlasnica i kćer osnivača ovog branda, hrabra i karizmatična žena – Tajana Sertić.
 
 
"Moj otac je imao svoje vizije u svojem vremenu, ali je jako volio svoj posao, a ljubav prema ljudima i poslu iskazivao je kroz svoje kreacije. No, usadio ih je i u nas. Cijela obitelj se zarazila ljubavlju prema modi i gotovo svim ostalim oblicima kreativnosti“, govori Tajana. Cijela obitelj Sertić trenutno radi u kreativnim područjima poslovanja. Tvrde da ih u tim djelatnostima prati osjećaj sreće i ispunjenosti.

Iako je od malena voljela modu, Tajana svoju kreativnost izražava i u drugim poljima umjetnosti. "Od malih nogu sam bila okružena krpicama, bojama i tkaninama. Moj otac je utjecao na moju ljubav prema modi, ali bez obzira na to sam uvijek osjećala da se kroz umjetnost mogu izraziti i pokazati tko sam ostatku svijeta. S obzirom na to da sam završila Likovnu akademiju slikanje mi je priraslo srcu, no moda će uvijek ostati moja prva ljubav.“ Tatjanina kreativnost očituje se i u uređenju atelijera. Neobični, kreativni i zanimljivi ukrasi, vješalice i kabine su privlačile pozornost u gotovo jednakoj mjeri kao i same kreacije.


No, osim ljubavi prema modi, Tajanin otac naučio ju je jednu od najvažnijih lekcija u životu. "Moj otac je bio vrlo zanimljiva osoba. Naučio me je koliko je bitna sloboda i pravo da sama biram čime se želim baviti u životu. Kad tako živiš, čini ti se kao da niti jedan dan u životu ne radiš.“ Tatjanin osmijeh, vedro i zarazno raspoloženje pridonijelo je već ugodnoj atmosferi otvorenja. Gosti su imali priliku uživati u prekrasnom koncertu Ivane Galić i Darka Horvata, te u raznim posluženim specijalitetima i likerima.

Iako rad u modnoj industriji može biti izrazito stresan, Tajana priznaje da uživa u svakom trenutku. "Nemam najdraži dio posla, uživam u cijelom procesu stvaranja kreacija. Ponosna sam i sretna zbog malih stvari. Ponosna sam na ovo otvorenje i na to što imam priliku zabavljati se, družiti i uživati sa svojim prijateljima i klijentima. Svaki teški trenutak doveo nas je do ovog sretnog.“ No, svaki trenutak ovog otvorenja bio je ispunjen smijehom, veselim razgovorima i zadivljenim komentarima o kreacijama. Tajana ima velike planove za budućnost brenda, iako joj je najviše stalo do održavanja tradicije kvalitetnih majstorskih i krojačkih vještina.
"S obzirom na to da smo sada na atraktivnoj lokaciji, željeli bi privući turiste i zainteresirati ih za Hrvatske kreacije. Uskoro počinjemo raditi i na etno kreacijama koje će pokazati prave ljepote hrvatske tradicionalne mode stranim i lokalnim klijentima.“
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 8.6.2019 14:23:17
  • Bodova: 50788
  • Prijavi
Bravo.