Prava nijansa je tajna dugovječne ljepote...

Prava nijansa je tajna dugovječne ljepote...

Ove sezone u trendu je isprani traper i odjeća boje pudera

Evo nas već nekoliko dana u šarenom proljeću, boje vrište na nas sa svih strana, a mi još uvijek tapkamo k'o miševi u mraku jer nismo sigurni u kojem se pravcu kretati. U svom!!! Cocco Chanel je jednom rekla: "Najbolja boja na svijetu je ona koja vam stoji!" A iz vlastitog iskustva znate da neke boje volite, a neke ne. Sigurna sam da već dugo u vašem garderobnom ormaru nema onih nijansi koje čine da izgledate kao da imate hepatitis ili neku drugu boleštinu. Ako, to još uvijek nije tako – iskoristite ljetno-zimsku 'rošadu' svog ormara i zauvijek se riješite tih zlotvora. Jer, ja još uvijek srećem žene koje oblače nijanse koje im 'isišu' svaku kap krvi iz lica.

No, evo nas u novoj, iako još uvijek recesijskoj sezoni, i treba biti oprezan. Ali, moda nije oprezna, jer dolazi sa zapada, koji tvrdi da je izašao ili izlazi iz recesije, dakle neće biti ni povoljnija, ni izdašnija. I gdje smo sad mi? U našoj maloj kifli (čitaj Hrvatska)! Tu smo gdje smo, a treba nešto mijenjati. Pa, mijenjajmo – boje.


Versace                                        Celine

Već ste sigurno prepoznali boju pudera (u prahu, nešto između boja bež i breskve) koja se nameće kroz sve modne brandove. Uz nju dolaze mnoge boje zemlje koje su obično od bež do oker i smeđe, pa se nameće i maslinasta kako bi se sve moglo dobro iskombinirati.


Celine                           Balmain

Obratite pažnju i na plavu boju, iz koje najviše iskače, ona tamno plava, sa dosta sivog u sebi. Ta bi plava ove godine mogla, uz boju pudera, biti najtraženija, a s obzirom na zagasitost obje nijanse, moguće ih je i kombinirati.


                  Balmain                    Victoria Beckham Denim

I da, traper, traper, traper i opet traper. A tu biste nešto mogle i koristiti iz svog ormara, jer je traper ovaj put iznošen i boje isprane – čitaj: možda prođu i stare traperice.

 
     Oscar de la Renta                           Balenciaga           

Ali, upamtite nije jednostavno pronaći odgovarajuću nijansu kako biste izgledale vitkije, kako biste istaknule boju kože i nametnule točke koje će biti osnovica vašeg izgleda. Naučite kako iskoristiti boju kao prednost. Eksperimentirajte, osobito sad u proljeće, s novim modnim trendovima – najvažnije je odabrati boju koja ide uz vaše lice – jer ono je centralni dio vaše osobe.

Upamtite – prava nijansa je tajna dugovječne ljepote, od pamtivjeka.

S povjerenjem,
Andreja Horvatić
Image consulting specijalist

www.profashion.com.hr
Foto: Style.com
Net-a-porter.com

 
Komentari
+2
 
hawara
 • 21.4.2010 16:30:19
 • Bodova: 2072
 • Prijavi
desert_ i mene to zanima...Zar se to ne gleda po plavoj i narancastoj? Ako ti narancasti sal bolje stoji onda su tvoje boje TOPLE BOJE...a ako ti bolje pristaje sal,tvoje su HLADNE BOJE..To sam citala u jednom HRV.magazinu prije nekoliko godina.No,meni tamnoplava ne stoji,ali svjetloplava da.. Mislim da to ima veze i sa kosom,tenom i bojom ociju.. Stilisti najvjerojatnije
indy
 • 21.4.2010 16:25:30
 • Bodova: 20996
 • Prijavi
Neznam...ove godine ,slijedeće...proljeće ?! Koja je razlika od prošlogodišnje npr.plave i ovogodišnje ?Zar nisu boje -boje i sada i prije,naravno sa svim svojim nijansama ...?Zašto bi se nametalo nekome neka određena boja kao proljetni, ljetni, jesenski ili zimski trend?Meni osobno je to hmmm(,bolje da ne kažem.)
merlinka
 • 20.4.2010 13:08:34
 • Bodova: 1944
 • Prijavi
Valjda je omiljena boja ta koja nam najbolje stoji!
Moderator
desert_rose
 • 20.4.2010 11:52:37
 • Bodova: 54842
 • Prijavi
Hhhmm, da, ima tu nešto. Vjerojatno bismo trebale (naučiti) razlikovati omiljenu boju/nijansu od one koja nam najbolje stoji. U vezi s tim imam jedno malo pitanjce: tko je mjerodavan da odluči koja je to boja ?