Pepeljuga je imala odličan image

Pepeljuga je imala odličan image

Ništa nije slučajno, to smo naučile, pa tako ni Pepeljugin image, a to znate još iz najranije mladosti.

Pepeljuga je, tak kad je pozavršila sve nametnute kućanske poslove, uspjela odjenuti prekrasnu balsku haljinu i pripadajuće cipelice i u kočiji stići na bal na kojem je princ trebao upoznati svoju buduću suprugu - i uspjela. Bravo!

Danas tu bajku prepričavamo ili čitamo klincima i nikad ne zaboravljamo naglasiti raskoš te haljine u kojoj se Pepeljuga pojavljuje na balu. A tek ta famozna cipelica. No, najvažnije je da je to bio Pepeljugin prvi izlazak u društvo - PRVI! To je bio prvi dojam koji je mlada djevojka mogla pokazati i nitko nije mogao ostati ravnodušan na taj izgled. Njen image za tu sudbonosu večer promijenio je cijeli njen život, a uz tu bajku i danas oči malenih djevojčica zablistaju i ubrzo i same počnu s presvlačenjem i oblačenjem koje će trajati još dugo, dugo...

Ali, do kad? Priznajemo, i nama su potencijalni prinčevi često bili povod promjeni imagea, no vrijeme prolazi, a vi s princem ili bez njega ipak u ranim četrdesetima polagno usporite sa presvlačenjem i dotjerivanjem. Zašto? Listate modne magazine i vidite mlade i premršave djevojke, i stalno vam se nameće misao: "E da je meni: ta linija, takva kosa, takav ten i ta odjeća.. Gdje bi mi bio kraj?"  I odustajete! No, sad je pravi trenutak za sve to što ste s malodušnošću odbacile. Jer baš u tim godinama naša ženska tijela postaju sve mekša i pravi bi nam oblik (čvršći) itekako trebao kako bi naše sve mekše tijelo bilo (ponovno ili opet) bolje oblikovano.

U tim godinama, kad nastaje modni zamor i neznanje uzrokovano preširokom ponudom, a tijelo posustaje u dobrodržećoj formi – sad je vrijeme za preokret. Možda biste sad i ovdje voljeli pročitati neku bajku, ali ja bih se radije opredijelila za istinitu priču onih žena koje su tome uspješno doskočile. Svako tijelo ima svoju formu i bez obzira na broj godina ili kila ta je forma uvijek u tragovima prisutna i njome se može vladati jako uspješno. Svako lice bez obzira na bore smijalice ili bore odlučnosti i karaktera, na oči bez sjaja i na umor i nezadovoljstvo može blistati i dokazati da još nije vrijeme za odustajanje. Zapravo svaka će vam dotjerana žena reći – ja neću nikad odustati.

Mnoge poznate filmske dive od Sharon Stone do prelijepe Jane Fonda ili druge žene javnog života ponosno će nositi svoje godine, a mnoge među njima čak će i naglašavati svoju dob, svjesne da tek sad nemaju konkurenciju. Jer sve mi imamo manje-više iste mogućnosti u mladosti, ali to nije vječno i sigurna sam da ćemo se složiti kako mnoge žene koje poznajete u svojim zrelim godinama izgledaju mnogo bolje nego što su izgledale u mladosti. On se izgradile svoj image.

To možete i vi. Image consulting je metoda koja se može verificirati i koja u svakom trenutku pred vašim očima donosi promjenu koja je vidljiva odmah i kojoj upravo vi svjedočite. U trenutku ćete uz pravilan odabir boja koje pristaju uz vaše lice postati mlađi, miliji, pristupačniji i svježiji, nerijetko i vizualno užeg i bolje definiranog lica. Isti učinak ćete postići pravilnim odabirom forme svoje odjeće, adekvatnih vrsta tkanina, uzoraka, krojeva i boja.
I to sve možete potražiti u svom garderobnom ormaru ili uz male preinake učiniti svoju figuru, užom, dužom i puno elegantnijom.

Image consulting je metoda koja će pronaći i istaknuti sve vaše atribute, i uz malo trikova, puno konzultantskog iskustva i uz vaše povjerenje od vas učiniti osobu o kojoj će pričati. I ne bojte se, bit ćete i vi kraljica bala i baš onakva dama kakva i zaslužujete biti. Uz malo vremena i znanja odabrat ćete najbolje za sebe i zauvijek zavladati svojom ljepotom.
Ne zaboravite: prvi dojam je najbitniji – i ne čekajte drugu priliku, jer možda je neće biti... Sjetite se Pepeljuge. Vrijeme je za novi image!

S povjerenjem,
Andreja Horvatić
Image consulting specijalist

www.profashion.com.hr


 
Komentari
+2
 
astoria
  • 6.4.2010 10:57:31
  • Bodova: 25884
  • Prijavi
Sve je vec receno.
natalija
  • 5.4.2010 21:03:55
  • Bodova: 2783
  • Prijavi
meg totalno se slažem s tobom...
tnx-ende
  • 5.4.2010 20:59:59
  • Bodova: 10491
  • Prijavi
pa većina žena i jesu moderne pepeljuge- doma rintaju, kuhaju, peru, spremaju, peglaju... pa uskaču u poslovne kostimiće, jure frizeru, kozmetičaru itd da izgledaju što bolje jer su i zaposlene... jedini je problem kaj dostojni prinčevi u većini slučajeva ne postoje ili su doma uz telku i pivu..editirano 5.4.2010 21:06:57 od meg