Pariški tjedan mode

Pariški tjedan mode

Prošli tjedan modni svijet preselio je u Pariz

Prošli tjedan modni svijet preselio je u novi velegrad, nakon Milana, to je Pariz.

Svakodnevno su se predstavljale kolekcije poznatih svjetskih dizajnera.
Za razliku od Londonskog tjedna mode koji slovi kao otkačen, Pariški ima određeni šarm i zastupa klasičnu ljepotu koja nas također nekad može iznenaditi i šokirati.

Tri velike, vrlo maštovite i pomalo šokantne revije priredile su i tri poznate modne kuće: Nina Ricci, Miu Miu i Louis Vuitton.

NINA RICCI

Trenutno glavni dizajner modne kuća Nine Ricci, Oliver Theyskens, izjavio je nakon  Pariške revije:
"bila je to grupa djevojaka kakve biste sreli na ulici rano ujutro kako se vraćaju sa bala".


Ta rečenica doista najbolje opisuje kolekciju koja se sastoji od uglavnom svečanih haljinica sivih ili smeđih tonova, ali i raskošnih večernjih balskih haljina zanimljivog kroja i  odabira materijala.

Ništa ne bi bilo neobično da ih Theyskens nije spojio sa izlizanim sakoima, širokim vestama, traper jaknama ili majicama sa printevima, na prvi pogled nespojive kombinacije.

 

Kreacije su vrlo slojevite, a slojevi su spoj visoke mode i casual svakodnevne odjeće.

 

Theyskensova vizija mlade, urbane i otkačene djevojke.

MIU MIU

Miuccia Prada zamislila je kolekciju MiuMiu kao spoj plesačica iz Labuđeg jezera + sumo hrvača + francuskih sexy sobarica i Playboyevih zečica. Svega zajedno, jer se u svakoj kreaciji može pronaći barem dijelić od svega nabrojenog.

 

Prada kaže kako je "zamislila život kao kazalište u kojem se ljudi predstavljaju svijetu".

Super kratke mini suknjice i hlačice puf nogavica koje izviruju ispod kratkih haljina, uske bluze i prekrasne haljinice sa printevima harlekina i Pierrot-a.

Kolekcija čak ima laganu dozu preverzije, provokacije ali i svakako neporecivo razveseljava kreacijama koje kao da su izašle iz svijeta bajki.

LOUIS VUITTON

Poznati umjetnik Richard Prince uključen je u Vuittonovu kolekciju prikazanu u Parizu, 7.10. Njegove slike i tekstovi upotrebljeni kao motiv prepoznatljivih Vuittonovih torbi.

Slike sado-mazo-komičnih medicinskih sestri upotpunjene su i odjećom manekenki u prozirnim uniformama, čipkastim maskama i predimenzioniranim kapama sa slovima imena Louis Vuitton.

 

Nakon ovakvog uvodnog dijela uslijedila je kolekcija Marc Jacobsa, inače i vjernog obožavatelja Sponge Bob crtića za kojeg kaže da mu je bio glavna inspiracija pri odabiru boja za predstavljene kreacije.

Vesele boje iz crtića-tonovi žute, ružičaste, pink i purpurne mogli su se vidjeti na klasičnim suknjama cigaret kroja, duljine do koljena, uskim vestama, balonerima od šifona, kratkim jaknicama.

 

Vrlo ženstveni kojevi upotpunjeni su veselim torbama i špičastim salonkama, te novom kolekcijom Louis Vuitton nakita.

 

Ana Golubić

www.baggiz.net

 
Komentari
+2
 
buuu
  • 2.4.2013 14:05:58
  • Bodova: 13123
  • Prijavi
ona velika torba je super. nikad nisam razumjela vioku modu, niti čemu služi, pa vjerojatno nikad ni neću..ružna odječa, barem mneni