Nije svakoj boji mjesto u tvom ormaru. Koja bolje stoji plavušama, a koja brinetama?

Nije svakoj boji mjesto u tvom ormaru. Koja bolje stoji plavušama, a koja brinetama?© www.profimedia.hr

Nije tajna da plavuše uvijek izgledati bolje u odjeći nekih boja, dok će brinetama bolje stajati druge. Koje birati, a koje izbjegavati - saznaj u nastavku

Baš kao što se život Pepeljuge okrenuo naglavačke kada je nosila prekrasnu haljinu i staklene cipelice napravljene posebno za nju, tako i mi koje ne živimo u bajci možemo doživjeti dramatične promjene kada nosimo odjeću koja poboljšava naš dobar izgled, a zbog koje se osjećamo ugodno u vlastitoj koži. 
Riječima stručnjaka za imidž i savjetnika slavnih, Georgea Brescije, autora knjige 'Promijeni odjeću, promijeni svoj život': "Svaki odjevni predmet koji nosite govori sve o vama, a utječe i na to kako se osjećate. Pronalaženje garderobe zbog koje se osjećate samopouzdano i lijepo važan je dio življenja života koji volite, jer to kako se osjećate utječe na sve što radite." I ta izjava zaista drži vodu ako nas pitaš, stoga smo, imajući to na umu, zaključile da bi bilo zgodno naučiti više o bojama koje mogu pozitivno naglasiti tvoj izgled i istaknuti te u pravom svjetlu.

U nastavku smo pripremile mali vodič koji će ti pomoći da u tvom ormaru prevladavaju one boje koje samo mogu poboljšati tvoj prirodni izgled. Ono ključno, da bi uistinu zasjala, moraš uzeti u obzir svoju boju kose i naučiti koje će boje igrati u tvoju korist.
 
BRINETE

Tvoja smeđa boja kose je zasićena, tako da su boje koje ti najviše odgovaraju također bogate i zasićene - poput boje fuksije, crvene i tirkizne. Ove boje savršeno nadopunjuju tvoju kosu. Neutralne boje u tvojoj paleti su crna, siva i bijela. Kad je riječ o uzorcima, koristi ih mudro, ali koliko god želiš: zajedno s kosom, uzorci će naglasiti tvoje lice i njegove značajke.

Što se tiče 'flop' boja, izbjegavaj bež nijanse jer ćeš uz njih samo izgledati blijedo. Uz to, pažljivo odaberi pastelne nijanse. Iznimka su brinete s tamnijom puti kojima odlično pristaju ružičaste, breskvaste, lavandaste, pa čak i neonske nijansama. Dakle, ako nisi previše blijeda, a imaš smeđu kosu - u tvom ormaru mogu 'visjeti' gotovo sve boje.
 

(Foto: www.profimedia.hr)
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2