Mala crna haljina naš je izbor i ljeti. High street komadi kao stvoreni za tople ljetne večeri

Mala crna haljina naš je izbor i ljeti. High street komadi kao stvoreni za tople ljetne večeri© stradivarius/h&m/pull&bear

Mnoge žene i modni kritičari vjeruju u "pravilo" da svaka žena mora posjedovati jednostavnu, elegantnu crnu haljinu koju može odjenuti u svakoj prilici

Postoji nekoliko odjevnih predmeta koji su bezvremenski i koje žene već desetljećima obožavaju nositi, a jedan od njih je i mala crna haljina, koja već gotovo jedno cijelo stoljeće žari i pali modnom scenom.

Mala crna haljina je kratka koktel haljina jednostavnog kroja u crnoj boji, a povjesničari mode njezino porijeklo pripisuju dizajnima poznate francuske modne dizajnerice Coco Chanel, kao i modnog dizajnera Jeana Patoua iz 1920-ih. Oni su zamislili dizajn haljine koja će biti dugotrajna, svestrana, pristupačna, dostupna najširem tržištu i u neutralnoj boji - tako je nastala popularna mala crna haljina, često nazivana LBD (eng. little black dress). 
 
Elegantni look kojem je u fokusu mala crna haljina popularizirala je glumica Audrey Hepburn kada se u ulozi Holly Golightly u filmu "Doručak kod Tiffanyja" pojavila u crnoj haljini s potpisom dizajnera Huberta de Givenchyja. Osim Hepburn, još je nekoliko poznatih dama ovu haljinu učinilo pravom ikonom u svijetu mode, a među njima su i vojvotkinja od Windsora Wallis Simpson, pjevačica Edith Piaf i princeza Diana.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Princess Di (@ladydirevengelooks)


Mnoge žene i modni kritičari smatraju da je mala crna haljina ključan komad koji upotpunjuje svaki ormar te vjeruju u "pravilo" da svaka žena mora posjedovati jednostavnu, elegantnu crnu haljinu koju može odjenuti u svakoj prilici - bilo za posao ili na neki svečani događaj.

Mala crna haljina uistinu je komad koji svaka žena mora imati u svom ormaru, a mi smo izdvojile 20 modela iz high street ponude.
 
Bershka, 129,90 kn

1/20
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
tonksss
  • 1.7.2020 22:00:03
  • Bodova: 7447
  • Prijavi
Četvrta mi je super!
tikica-
  • 1.7.2020 21:52:09
  • Bodova: 50238
  • Prijavi
Ima lijepih haljinica.
ivas
  • 1.7.2020 21:51:27
  • Bodova: 53345
  • Prijavi
Crnih haljinica nikad dosta, i u ponuđenima ima zbilja lijepih