Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Kruškice pažnja - jednobojni donji dijelovi dodatno proširuju

Kruškice pažnja - jednobojni donji dijelovi dodatno proširuju© Nikola Zoko

Za našu modnu savjetnicu Almu Premerl Zoko ne postoji težak zadatak. Ovoga puta objasnila je koja odjeća najviše laska tijelu oblika kruške

Ubrajate li se u građu tijela kruška, sjedite li za stolom i pitate svoje sugovornike koliko vam je kilograma, reći će barem 20% manje. Razlog vrlo jednostavan - žene ove građe tijela imaju manju glavu, uska ramena i manja prsa. Uz sve to naglašen i uzak struk koji u odnosu s linijom bokova počinje stvarati problem. Je li on previše uzak ili su bokovi previše široki? Kako god, kruške uvijek imaju problem s donjim dijelom tijela kojeg treba optički suziti i izjednačiti s gornjim. Posebno širinu bokova, jača bedra i široka koljena. Kako to postići kad se gornji i donji dio tijela može razlikovati i do dva konfekcijska broja? 
 
Autorica je naša modna savjetnica Alma Premerl Zoko
 

Modni imperativi 

Koji su modni imperativi za ovaj tip građe tijela. Na što se zapravo fokusirati? Haljine povišenog struka čiji je gornji dio uzak, bez dubokog dekoltea, a donji blago širok do linije koljena s naglašenim širokim remenom. Hlače u trapez visokog struka, asimetrija kao forma i puno raster printeva koji optički sužavaju najšire dijelove tijela. Stilistički gledano uvijek su prijatelji ove građe tijela volani u gornjem dijelu kao i detalji- veće torbe, tanji nakit, široke narukvice. Modne predrasude!

Kao i svi tipovi ove građe tijela, tako i kruškice imaju predrasude. Ovo su neke: Ne pristaju mi hlače užih nogavica  jer imam jake noge, moram gore nositi usko i kraće kako bi se naglasio struk, uska suknja me još više proširi,  printevi nisu za mene… 

Savjet: Hlače širokih nogavica zamijenite  boljim krojem hlačama užih nogavica i povišenog struka jer će se na taj način povezati linije tijela koje su najkritičnije ( struk- mali bokovi- bokovi).  Širinu nogavica odaberite ovisno o širini nogu. Hlače za ovaj tip građe tijela tako mogu biti 7/8 čije nogavice prekrivaju širinu koljena, otkrivajući nožni članak, ali i retro boyfrend hlače široh nogavica koje u potpunosti prekrivaju jača bedra i donji dio nogu. Ove sezone su hit hlače u trapez koje odlično sužavaju liniju bokova i bedra. Kad je riječ o donjim dijelovima važno je spomenuti da ovom tipu građe tijela pristaje ili asimetrija ili uska pencil suknja koja prekriva najširi dio koljena. Asimetrija suknje je uvijek prijatelj širih koljena i jačih listova. Kad je o gornjim dijelovima riječ treba zbjegavati uske jednostavne majice i potrebu za pokazivanjem uskog struka i ravnog trbuha. To je pohvalno, ali upravo to kontrira donjem dijelu. Puno bolje su rješenje majice asimetričnih krajeva koje prekrivaju najširi dio bokova, volani na majicama, strogi V izrez koji stvara optički prsa. Za one koje imaju jača bedra idealan odjevni predmet su tunike koje režu liniju donjeg dijela tijela. Boje i uzorci 

Boje i uzorci prijateljski su za ovaj tip građe tijela. Ne govorim o tome koja boja pristaje uz boju puti i kose. Ovo je princip kako prekriti krizične zone bojama. Dakle, dio tijela kojeg želite prekriti neka bude uvijek u hladnoj boji, a ono što želite naglasiti toploj. Evo i primjera- uz plave hlače koje sužavaju liniju tijela kombinirajte žutu bluzu s volanima. Tamno zelena haljina izgledati će vrlo šik stavite li narančasti široki remen. Kad je o uzorcima riječ  nosite ih na najširem dijelu tijela rušeći predrasude koje ste do sada imale. Dakle, ono što ste nosile do sada- jednobojne hlače ( da vas suze) i bluzicu s cvjetnim printom obrnite u priču o prekrasnim hlačama 7/8 cvjetnog printa u kombinaciji s lijepom jednobojnom bluzom tople nijanse. Dojam će biti kao da ste skinule barem pet kilograma! 


(FOTO: Nikola Zoko)
 
 
Komentari
+2