Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Kako kupovati odjeću online i biti zadovoljna

Kako kupovati odjeću online i biti zadovoljna© Pixabay

Imaš li i ti negativna iskustva s online kupovinom?

Kupovanje odjeće online će ti sačuvati puno vremena, novca i živaca, no ako to radiš nepromišljeno zapravo ti može donijeti više problema nego prave koristi.

Vjerujemo da ti se sigurno barem jednom do sad dogodilo da si vidjela neki komad odjeće koji je na određenoj internet platformi izgledao savršeno na modelu, a kada je tebi došao izgledao je kao vreća za smeće. Većina prodajnih internetskih platformi nudi mogućnost povrata ili zamjene odjeće, no kome se da slati jedan komad odjeće natrag? Nažalost ne postoje univerzalne veličine kojih se pridržavaju sve online trgovine, tako da se često zna dogoditi da tvoja uobičajena veličina M je u njihovom svijetu veličina XL.

Kako onda prepoznati prevare i loše investicije, te biti zadovoljan online kupovinom? 

Bez brige, s malo stručnog znanja i pripreme i ti možeš postati prava stručnjakinja za uspješnu online kupovinu. Donosimo ti par laganih koraka uz koje ćeš u samo par klikova uspješno obnoviti svoju garderobu.
 

via Giphy

1. Korak - Saznaj svoje točne mjere

Vjerojatno se pitaš kako je moguće uspješno kupiti odjeću preko interneta ako ju ne možeš isprobati. No, odgovor je vrlo jednostavan. Jedino što trebaš učiniti je saznati svoje točne mjere kod stručnjaka, te ih usporediti s veličinama koje su prikazane za određeni komad odjeće. Pri tom ne mislimo na veličine koje se označavaju s S, M, L i drugim slovima, nego brojevima, odnosno veličine koje su izražene u centimetrima. 

Najčešće možeš pronaći veličine za vrat, prsa i rukav (ako kupuješ gornji dio odjeće), te dužinu i širinu, pa bi trebala obratiti pozornost na to. Možeš i samostalno odrediti svoje mjere, no gledaj na ovo kao veliku investiciju zato što ćeš zasigurno trošiti više novaca na online kupovinu, a sigurni smo da se ne želiš neugodno iznenaditi kada ti dođe omiljeni komad odjeće, te otkriješ da su ti rukavi prekratki. 


2. Korak - Materijali su važni
 

via Giphy

Je li ti se ikada dogodilo da si probala neki komad odjeće, no da si ga odmah morala skinuti zato što je materijal bio iznimno neudoban? Postoji pregršt dostupnih materijala, no ne odgovaraju svi tvom tipu kože, klimi u kojoj živiš i slično. Ako živiš na području gdje je hladnije trebala bi uložiti u materijale koji su topliji. Najbolji način da saznaš koji materijali ti stvarno najbolje odgovaraju je da proučiš odjeću koju već posjeduješ i u kojoj je osjećaš najbolje. Također obrati pozornost na postotak zastupljenosti nekog materijala. 


3. Korak - Odluči koji stilovi i izrezi ti najviše pašu

Regular, slim, relaxed, athletic, boyfriend... Postoji mnoštvo različitih stilova odjeće, a ti moraš odlučiti koji ti se najviše sviđa i u kojemu se najudobnije osjećaš zato što postoje velike razlike između stilova. 

Majice koje imaju oznaku slim fita su uže nego regular majice u području ruku, struka i prsa.  


4. Korak - Pročitaj opis proizvoda 

Kada si uspjela odrediti svoje točne mjere, stilove i izreze koji ti se sviđaju vrijeme je da se posvetiš opisu proizvoda koji će ti pružiti dublji uvid. Obrati pozornost na sastav materijala, stil i način na koji moraš održavati taj komad odjeće. 


5. Korak - Provjeri opcije povratka i zamjene robe
 

via Giphy

Ovo je možda najbitniji korak u tvojoj online kupovini odjeće. Iako znamo da ti se ne da čitati predugačke opise i pravila, te da je puno laške samo kliknuti na agree, ovo te zaista može puno koštati. Ovo su neke od stvari na koje moraš obratiti pozornost prije nego što se odlučiš na kupovinu.

U roku od koliko dana možeš izvršiti povrat robe, možeš li ju vratiti ako je isprobaš, hoćeš li dobiti povratak novca ili je moguća samo zamjena za drugu robu, tko plaća poštarinu za povratak i slično. Ako ne možeš naći odgovor na određeno pitanje, uvijek možeš kontaktirati službu za korisnike kako bi dobila točnu informaciju. 
 
Komentari
+2
 
sneki2
  • 18.10.2019 8:35:36
  • Bodova: 58030
  • Prijavi
I ja glasam za kupovinu u trgovinama. Jedno je vidjeti odjeću na vješalici ili modelu, a sasvim druga stvar je isprobati i vidjeti kako nam stoji. Uvijek uđem sa hrpom stvari u kabinu, a svidi mi se jedna ili dvije stvari na meni (ako imam sreće).
irija
  • 17.10.2019 16:54:03
  • Bodova: 47089
  • Prijavi
Ipak je bolje kupovati u dučanima gdje to možeš odma isprobati.