Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Christian Lacroix

Christian Lacroix

Francuski dizajner Christian Lacroix odavno je poznat ljubiteljima i ljubiteljicama visoke mode

Francuski dizajner Christian Lacroix odavno je poznat ljubiteljima i ljubiteljicama visoke mode.

Njegove haljine prošetale su mnoge svjetske glumačke zvijezde, a gotovo niti jedan svečani događaj ili crveni tepih ne prođe bez barem jedne Lacroix-ove kreacije.

Rođen je 1951.g. u Arlesu, Francuskoj.
U mladosti  je volio  Ocara Wildea i Beatlese, bio je veliki ljubitelj umjetnosti i sanjao o tome kako će jednog dana postati kustos u muzeju.

Na prestižnom sveučilištu u  Ecole de Louvre, upoznaje Jean Jacques Picarta uz čiju pomoć dolazi u  slavnu modnu kuću Hermes.

Tu  se Lacroix oblikuje kao dizajner i već tada postaje prepoznatljiv po raskošnim, luksuznim modelima živih boja i savršene izrade.
1987. otvara vlastitu kuću visoke mode.

 

Slavni dizajner nikada nije skrivao činjenicu kako  inspiraciju za svoja remek dijela crpi iz prošlosti i mode prošlih stoljeća.

   

Upravo je ta činjenica nit vodilja  izložbe koja je nedavno otvorena za javnost,a svi koji se zateknu u Parizu do travnja slijedeće godine imat će je prilike pogledati u Muzeju mode i tekstila ( Museum of Decorative Arts).

  

Na izložbi su Lacroixove kreacije  izložene zajedno sa stotinama predmeta koje je sam dizajner odabrao iz muzejskog arhiva, a sve su originali  iz 18., 19. i ranog 20. stoljeća.

 

"Ono što sam ovom izložbom želio pokazati jest činjenica kako gotovo ništa nije tek sad otkriveno, iza svake moje kreacije krije se nešto što se već desilo u prošlosti. Umjetnost nisu samo velike stvari, spomenici, piramide ili bilo što drugo slično. Ono što ja volim je ulica, obične stvari, svakodnevni život.

 

Ako vam ova izložba može dočarati barem mali dojam kakve su bile djevojke koje su u to doba šetale ulicom, kakv je bio šarm i glamur prošlih stoljeća, tada ću ja biti sretan" kaže Lacroix.

Ana Golubić

www.baggiz.net

 
Komentari
+2
 
buuu
  • 3.4.2013 18:38:36
  • Bodova: 13123
  • Prijavi
Meni su to kazalisni kostimi..