Aleksandra Dojčinović otkrila je što se nosi ove jeseni i zime

Aleksandra Dojčinović otkrila je što se nosi ove jeseni i zime© Ivan Pavliš

S Alex sam razgovarala o novom poslovnom pothvatu u inozemstvu, ali i o trendovima za jesen i zimu

Aleksandra Dojčinović, jedna od naših nacjenjenijih dizajnerica, ispričala mi je kakvi modni trendovi prevladavaju u modnoj sezoni za jesen i zimu, ali i da će u skoroj budućnosti svoje dane provoditi u Švicarskoj. U nastavku saznaj zašto!
(Foto: Ivan Pavliš)

Kako izgleda jesen i zima u Lei Lou kolekciji?

Kaputi u puderastim tonovima i nježne cvjetne haljine, potom čizme kroko uzorka ili one od ljubičaste brušene kože moji su favoriti. Inače je ova zima u mojoj viziji ljubičasta, žuta i crvena, a tu su još i topli pleteni džemperi i drapirane svilene haljine raznih veselih uzoraka s dodacima od perja.

Kakvi modni trendovi prevladavaju ove jeseni i zime?

I dalje se nosi pomalo predimenzionirana odjeća, od hlača preko kaputa i sakoa. No to ipak nije trend za svakoga jer zahtijeva iznimno skladnu građu, a u protivnom može izgledati nezgrapno. Nisam pobornik slijepog praćenja mode pa smatram da se zato i ovaj trend ne mora nužno slijediti, odnosno dobro je odabrati nekoliko takvih komada koji vam pristaju, a ostatak neka bude provjerena, ženstvena klasika. Danas se trendovi svakako prebrzo mijenjaju i ponekad ih čovjek ni ne stigne sve popratiti, ali ako vaš stil ima neki ustaljeni okvir i shemu, nešto novo i drugačije s vremena na vrijeme može ga samo obogatiti.

(Foto: Ivan Pavliš)

Koje komade bi izdvojila kao must have za jesensko/zimsku sezonu?

Za mene je to uvijek dobra haljina. Smatram da je čak i onu omiljenu ljetnu vrlo lako, odabirom pravih detalja, pretvoriti u zimsku. Samo joj dodamo grilonke, gležnjače i predimenzionirani kaput i spremne smo i za najhladniji dan u gradu.

Koje su ti najdraže boje u jesenskom ormaru?

Ove godine je to kombinacija crvene i žute. Trenutno sam zaljubljena u crvenu, što se vidi i u mojim kolekcijama.

(Foto: Ivan Pavliš)

Kako najradije provodiš ove jesenske dane?

Većinom radno u uredu jer je jesen u poslovnom smislu uvijek najzahtjevnije razdoblje u godini. Prave se planovi za narednu godinu i završava se tekuća, a ono malo slobodnog vremena što mi ostane rezervirano je za prijetelje, ali i za uživanje u prirodi i zadnjim zrakama sunca.
 
(Foto: Ivan Pavliš)

Koji su ti planovi za bližu budućnost?

Uskoro otvaram novi dućan u Zürichu i jako se veselim tom projektu jer mi je, osim nove lokacije, već donio i neka nova, lijepa prijateljstva. Upoznala sam, naime, brojne tamošnje modne urednice i influencerice s kojima ću ubuduće provoditi moje švicarske dane.
 
Komentari
+2