Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

169 cm visoka Velikogoričanka osvojila švicarske agente

169 cm visoka Velikogoričanka osvojila švicarske agente

Marina Jakšić, dvadesetogodišnja studentica biologije osvojila švicarske modne agente

Marina Jakšić, dvadesetogodišnja studentica biologije osvojila švicarske modne agente.

Naime, Marina je nedavno postala nova članica modne agencije Imagines Models, tako da će joj Imagines Models, biti matična agencija i predstavljati je u svim modnim metropolama. Za tu švicarsku modnu agenciju rade poznati svjetski modeli kao Shelly H., Marie Bartsova, Klara N., te mnoge druge mlade nade.

Iako je Marina visoka samo 169 cm, to nije spriječilo modne agente i scoute da ju izaberu kao dio Imagines-a. Nakon Španjolske, Irske, Danske i Njemačke Marina se trenutno priprema za odlazak u Koreju gdje će boraviti sljedeća tri mjeseca i pokušati osvojiti korejsko tržište.

Nedavno je snimila reklamnu kampanju za švedski Schweppes, a možete ju vidjeti i u najnovijoj kampanji SHOE BE DO-a. Za Marinine test fotografije pobrinuo se hrvatski fotograf Damir Tiljak koji je zaslužan za fotografiju hrvatskog modnog branda u svjetskom, elitnom časopisu Book Moda gdje dospijevaju samo fotografije poznatih brandova i fotografa.

"Prvo sam, kao i većina djevojaka, pokušala napraviti karijeru preko hrvatskih agencija. Svi su mi rekli da sam preniska i nisu se uopće trudili oko mene. Onda sam odlučila pokušati sama. Tako sam uz pomoć poznanika i poznanica koji su u modnom poslu započela kontaktirati modne agencije po svijetu. Imala sam sreću da sam upoznala Damira koji radi fotografije kakve se traže u modnim centrima. On naime ne radi test fotografije i bookove osim za modele koji sudjeluju u njegovim projektima kao što su tečajevi i radionice. Ja sam se dosta rano uključila u te projekte i kroz njih, osim odličnih fotografija, stekla dragocjeno iskustvo pred fotografskim aparatom." Zadovoljno je izjavila Marina te nastavila: "Pozivi mi dolaze sa svih strana, tako sam neke projekte odradila preko agencije iz Hong Konga, samo na osnovu poslanih fotografija, izabrali su je za Tajland".

Marina radi za Imagines Models (Switzerland), Connected Models (Hong Kong i Dubai), Danish Models (Denmark), Model Group (Slovenia), Chez Chic Talent (L.A.), Mania Models(Beverly Hills).

Što na kraju reći nego joj poželjeti sreću, jer Marina je najbolji primjer da i djevojke koje ne zadovoljavaju stroge standarde visine mogu ostvariti uspjeh, možda ne na modnim pistama, ali modno tržište ne traži modele samo za nošenje revija. Ona ponovo otvara svijet snova svim djevojkama koje naše agencije odbacuju jer su preniske.

Nada Dianek

 
Komentari
+2
 
buuu
  • 26.3.2013 8:25:47
  • Bodova: 13123
  • Prijavi
Cudim se da prije 5godina Marini nitko nije rekao barem, sto je receno i u tekstu, sretno! Pokazala je da snovi ne prestaju, kad vas netko pokusa uvjerit da ih je nemoguce ostvarit! Tko je uporan, postice ce, ako ne sto stvarno zeli, onda barem ono sto ce ga usmjerit da bude zadovoljan.