Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

10 modnih savjeta za uvijek stiliziran ormar

10 modnih savjeta za uvijek stiliziran ormar© Nikola Zoko

Za našu modnu savjetnicu Almu Premerl Zoko ne postoji težak zadatak. Ovaj tjedan pozabavila se slaganjem i stiliziranjem ormara

Istraživanja su pokazala da žene nose samo 20% odjeće koju imaju u ormaru, a ostalo doživljavaju svojim trofejem!  Zašto je to tako? Najčešće volimo nositi odjeću koja je udobna, koja nam odgovara i u kojoj izgledamo lijepo, ali i imati 'podsjetnike' na traperice iz srednje škole u koje još uvijek stanemo, markirane komade koje smo kupile u različitim prigodama kad smo se željele nagraditi… 
 
Kad iskreno odškrinete vrata svojeg ormara vrlo brzo ćete se, još iskrenije suočiti s činjenicom kako u njemu čuvate hrpu odjeće koja je staromodna (u nadi da će se za 10 godina vratiti u modu), koja vam više ne odgovara (pomirite se s činjenicom da nakon dvije ili više trudnoća ne možete nositi ultra kratke minice i topiće), i što je najvažnije, u kojoj se ne osjećate lijepo. 
 

Kako organizirati ormar? 

Najprije ispraznite cijeli ormar, pogledajte hrpe odjeće koju imate i razmislite kada ste posljednji put odjenuli svaki od izloženih odjevnih predmeta.
Komade odjeće koje niste nosili već godinu dana i koji nisu u dobrom stanju, odmah donirajte nekoj dobrotvornoj organizaciji. Ovo se ne odnosi na svečanu odjeću, koju morate imati u svom ormaru.
Svakih 6 mjeseci ponovite ovu jednostavnu proceduru kako bi vaši ormari ostali dobro organizirani
Vlastiti ormar možete organizirati i prema sezonama, pa tako zimi svu ljetnu odjeću smjestite u kutije ili vakum vreče, a ljeti učinite isto sa debelom zimskom odjećom.
Važno je da se, svaki put kada kupite sebi neku novu modnu krpicu, riješite nekog starog komada odjeće koji više nije u modi, kako bi uvijek održavali otprilike isti volumen odjeće.
Da bi se što lakše snalazili u ormaru, objesite/složite zajedno sve komade odjeće koji pripadaju istoj kategoriji, kao na primjer veste uz veste, a haljine uz haljine
Obavezno izbjegavajte sortirati odjeću prema bojama, jer ovaj sistem će napraviti ogromnu konfuziju u vašem ormaru. Posebno nosite li samo određene boje ili ne boje ( crno, bijelo) 
Razvrstavajte odjeću na formalnu i neformalnu, tako da su vam poslovna odjela na jednoj strani ormara, a casual odjeća na drugoj strani ormara.
Pazite na modne detalje- njih pozicionirajte na vidljivom mjestu u ormaru kako biste ih uvijek 'pri ruci'. Što to znači? Imati hrpu marama i uskih remenčića u ladici je super, ali kad ste ih posljednji put koristili u svojem outfitu? Bolje je svakih 10 dana na vješalice u ormaru staviti nekoliko modnih detalja koje želite nositi i u svakodnevnom odijevanju ih ubaciti u svoje outfite. 
Rublje uvijek odvojite od svega- posebno grudnjake i potkošulje. Ovi odjevni predmeti moraju biti u posebnim ladicama i oni su zapravo jedino što u svom ormaru morate imati razvrstano po bojama. 

Što još morate znati? Kad ste izbacili sve iz svojeg ormara, ormar dobro osvježite i vraćajte odjeću iz hrpe OSTAJE! 

1. hrpa – OSTAJE - odjeća koju volite, koju redovito nosite (barem 1 mjesečno ili 2 puta godišnje kad se radi o svečanoj odjeći) i koja ostaje
 
2. hrpa – POKLONITI - donacije (za majku, sestru ili prijateljicu, za lokalni Caritas ili drugu udrugu. Neka odjeća koju darujete bude uredna i svježe oprana)
 
3. hrpa – BACITI - ili izrezati i koristiti kao krpe za brisanje prašine ili odnijeti na reciklažno dvorište, što je bolja varijanta za one koje osjećaju grizodušje pri pogledu na potrganu staru majicu iz srednje škole
 
 
Komentari
+2
 
12345kike
  • 18.6.2019 8:43:50
  • Bodova: 34985
  • Prijavi
Odličan video.
tikica-
  • 17.6.2019 21:09:36
  • Bodova: 18893
  • Prijavi
E,to bi ja trebala napraviti,malo reda u svoje ormare.