Lions Health, RB & Save the Children udružili snage u borbi protiv onečišćenja zraka

Lions Health, RB & Save the Children udružili snage u borbi protiv onečišćenja zraka

Jedinstven koncept Innovation Hack pomaže u borbi protiv onečišćenja zraka

Lions Health je najavio partnerstvo s RB, globalnim liderom za potrošačko zdravlje i higijenu, i Save the Children, kako bi se borili protiv najvećeg svjetskog ekološkog zdravstvenog rizika - onečišćenja zraka - u inovacijskom izazovu kakvog još niste vidjeli.

Sudionici na Lions Health, dijelu međunarodnog festivala kreativnosti u Cannesu, RB i Lions Health Innovation Hack će udružiti RB-ove istraživačke i marketinške timove s vanjskim, poduzetničkim umovima iz cijelog svijeta, kako bi stvorili inovacije koje će štiti djecu od razornih učinaka izloženosti onečišćenju zraka. Zagađenje je trenutno odgovorno za jednu od osam ukupno globalnih smrti - koje svake godine ubijaju 7 milijuna ljudi. Ova brojka će se vjerojatno povećati a Innovation Hack ima za cilj potaknuti održiva rješenja za taj globalni zdravstveni problem.

Sharon James, viši potpredsjednik za istraživanje i razvoj u RB kaže: "U RB-u nas inspirira svrha stvaranja inovativnih rješenja za zdraviji život i sretnije domove širom svijeta. Usredotočili smo se na potrošački upravljana otkrića koja mogu doniejti značajnu promjenu ponašanja i želimo prvi osmisliti održiva rješenja u borbi protiv učinaka onečišćenja zraka. Odjel istraživanja i razvoja na čelu Innovation Hacka okuplja istomišljenike, partnere iz i unutar i izvan našeg poslovanja  kako bi se otkrile i stvorile inovacije koje bi mogle promijeniti živote budućih generacija. "

Ujedinjeni zajedničkim ciljem, tehnički i komercijalni predstavnici iz RB, uključujući medicinske i regulatorne stručnjake će se udružiti s vodećim kreativnim katalizatorima i inovatorima, dok se natječu kako bi pronašli rješenje koje bi moglo napraviti pravu razliku. RB-ev je dugoročni partner u dobrotvornom radu, Save the Children će biti na licu mjesta da podijeli uvide globalnih zdravstvenih problema. Suprotstavljene ideje će se predstaviti uživo žiriju, na otvorenoj sjednici. Nakon  Innovation Hack, RB će istražiti ima li bilo koja od ideja koje su ušle u uži izbor potencijal za razvoj.

Tanya Steele, Privremena direktorica organizacije Save the Children, kaže, "Naše pionirsko partnerstvo sa RB-em, koje je započelo 2003. godine, već nam je omogućilo pristup do više od 1,6 milijuna djece. Ovo inovativno partnerstvo između Save the Children i RB koristi prednosti istraživanja i stručnost RB-a sa Save the Children kako bi pomoglo zaustaviti umiranje djece od proljeva. To je nov pristup kako privatni sektor i nevladine organizacije mogu ubrzati promjene za djecu.

Innovation Hack predstavlja još jednu priliku da se napravi razlika još za milijune, a mi smo oduševljeni što smo uključeni u takve inicijative. Pozdravljamo ambiciju ove aktivnosti kako bi pronašli proboj koji će pomoći u zaštiti djece diljem svijeta od posljedica izloženosti onečišćenja zraka i smanjiti broj povezanih zdravstvenih uvjeta. "

Louise Benson, direktor festivala Lions Health kaže: "Mi smo oduševljeni što smo domaćin Innovation Hack  u partnerstvu sa RB i Save the Children. Lions Health Festival slavi kreativnost koja mijenja život u zdravstvenoj industriji, a mi se nadamo da možemo inspirirati neke nagrađene radove u budućnosti. "

RB & Lions Health  Innovation Hack će se održati u Cannesu, u Francuskoj, od 18-19 lipnja 2016. Natjecateljski timovi će predstaviti svoje inovacije proizvoda tijekom izložbene sjednici, otvorene za sve delegate Lions Health festivala, koji se održava u Palais II  u 11:00 (po lokalnom vremenu) u nedjelju 19. lipnja. Više informacija možete naći ovdje
 
Davor Balaško
Foto: alex_ugalek FreeDigitalPhotos.net
 
Komentari
+2