Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Uvijek je pravo vrijeme za udomljavanje, a sada pogotovo. Ovo su samo neki od pasa koji trenutno čekaju svoj dom

Uvijek je pravo vrijeme za udomljavanje, a sada pogotovo. Ovo su samo neki od pasa koji trenutno čekaju svoj dom© Facebook

Ako si ikad razmišljala o novom članu obitelji, ali zbog nedostatka vremena odgađala tu odluku, sad je napokon možeš provesti u djelo

Pandemija koronavirusa usporila je naše živote, mnoge od nas prikovala u svoje domove i unatoč zabrinutosti, neizvjesnosti i povećanom stresu - podarila nam je jednu vrijednu stvar: vrijeme. Bez obzira jesi li trenutno na prisilnom godišnjem, radiš li od kuće ili i dalje svakodnevno putuješ na posao, moraš priznati da slobodnog vremena imaš više nego prije jer ga trenutno, osim na povremenu rekreaciju, određene hobije, ljenčarenje na kauču i odlazak u trgovinu, nemaš na što drugo trošiti. 
Baš zbog toga skloništa i udruge ovih dana potiču ljude na udomljavanje jer sada imamo vremena biti uz pse dok prolaze prilagodbu i na taj način olakšati cijeli proces i njima i sebi.

Upravo se vrijeme ističe kao jedan od najvažnijih faktora u odgoju pasa. Vrijeme koje trenutno većina nas ima i više nego dovoljno. Vrijeme koje, htjeli ili ne htjeli, većinom moramo provoditi kod kuće, a koje je idealno za udomljavanje psa kojem ćeš spasiti život, a koji će ti postati novi najbolji prijatelj, pružiti ti novu svrhu, svakodnevno ti izmamiti osmijeh na lice, naučiti te mnogim stvarima o životu, o ljubavi pa i o samoj sebi i ono najvažnije - koji će na neki način spasiti i tvoj život. 

U Hrvatskoj postoji preko 20 registriranih skloništa za životinje i iako se svake godine udomi preko tisuće pasa, njihova brojka u azilima, baš poput začaranog kruga, i dalje ostaje velika. Ako si ikad razmišljala o novom članu obitelji, ali zbog nedostatka vremena odgađala tu odluku, sad je napokon možeš provesti u djelo. Kako bi ti pomogle u tome, u nastavku smo izdvojile nekoliko skloništa i udruga u kojima brojni psi svakodnevno strpljivo čekaju na svoj 'zauvijek dom'. Upoznaj samo neke od njih i probaj se ne zaljubiti!

*Ako trenutno nisi u mogućnosti udomiti kućnog ljubimca, barem razmisli o donaciji nekom skloništu životinja u obliku novca, hrane ili zaliha. Mnogim skloništima financijska pomoć znači više od svega jer mnoge od njih ne financira ni grad ni općina, te njihova pomoć životinjama ovisi isključivo o dobroj volji ljudi.
 
Udruga S-PAS by Gloria Malin 
1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
tonksss
 • 25.4.2020 10:29:11
 • Bodova: 6858
 • Prijavi
Kako su preslatki! Baš lijepo što se ovdje također mogu pronaći članci od udomljavanju.. Moji susjedi s dvoje djece udomili su psa i ne odvajaju se od njega. Ipak mislim da ga djeca neće samo tako zanemariti kada škola i obaveze počnu.. Još će brzo i ljeto, kad nema škole i učenja
tikica-
 • 25.4.2020 9:29:13
 • Bodova: 46822
 • Prijavi
Kak su lijepi peseki,nadam se da će što prije naći svoj topli dom.
87dea
 • 25.4.2020 9:14:32
 • Bodova: 10566
 • Prijavi
Ovaj val udomljavanja dok smo u karanteni mi nije drag. Kao doma sam,dosadno mi je. Idem udomiti psa. A što kad ovo prođe? Ako nisu dosad imali vremena za psa neće ni kasnije. Samo će pse rastužiti. Ja definitivno jesam za udomljavanje,ali bi sad postrožila uvjete.
ivas
 • 25.4.2020 9:01:50
 • Bodova: 53123
 • Prijavi
Imam psa, to je neka posebna ljubav i veza.. svakome preporučujem...nadam se da će ovi lijepi peseki naći svoj dom