Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Slijepi zlatni retriver i njegov pas vodič rastopili su nam srce

Slijepi zlatni retriver i njegov pas vodič rastopili su nam srce© Instagram

Prekrasna priča o prijateljstvu koje ne poznaje granice!

Teške situacije u životu ne samo da nas testiraju, već nam i otkrivaju tko su naši pravi prijatelji. Kada je Jake, dvogodišnji zlatni retriver, izgubio svoj vid, njegova pseća prijateljica i cimerica Addie pomogla mu je da se privikne na svoj novi život.

Tijekom posljednjih nekoliko godina Addie se iznova i iznova dokazivala kao vjerni vodič i pratilac, apsolutno vrijedna da ju se nazove istinskom prijateljicom.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jake & Addie (@thegoldensrule) on


"Nabavili smo Jakea kada je naša prethodna zlatna retriverica Molly uginula, a Addie je došla k nama nakon što je zlatni retriver Wrigley uginuo. Jake je bio jako tužan kad je ostao bez svog prijatelja i znali smo da mu treba novi", rekla je njihova vlasnica Kim za portal Bored Panda.

Ona je ispričala kako Jake slijedi Addiein miris i zvuk, a nakon prvotne operacije, Addie je nosila malo zvonce na svojoj ogrlici dok se Jake nije naviknuo sam ju pratiti. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jake & Addie (@thegoldensrule) on


Jakeovi problemi pojavili su se kada je navršio dvije godine. "Primijetili smo da ima problema s očima i nakon nekog vremena otkrili da više ne proizvodi suze. Tijekom sljedećih mjeseci, njegoove vid u potpunosti se pogoršao, unatoč pokušajima liječenja", govori Kim, koja se zajedno sa suprugom našla pred teškom odlukom - odstraniti Jakeove oči ili ga uspavati
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jake & Addie (@thegoldensrule) on


"Obje opcije bile su okrutne, posebno za psa koji je već prošao kroz mnogo toga. Međutim, pronašli smo iskustva mnogih vlasnika slijepih pasa, koji su nas ohrabrili i rekli nam koliko su psi otporni i kako su njihovi psi nastaviili živjeti sretan i normalan život unatoč gubitku vida."

Veterinar im je također rekao kako je psima vid zapravo treći osjet po važnosti, iza sluha i njuha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jake & Addie (@thegoldensrule) on


Kim i Joe odličili su odstraniti Jakeove oči, a čiim se Jake probudio nakon operacije, posečo je mahati svojim repom i na taj način im poručio kako su njegovi mjeseci patnje gotovi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jake & Addie (@thegoldensrule) on


"Jako smo sretni što smo donijeli odluku koju smo donijeli i toliko zahvalni što nas je toliko ljudi potaknulo da to učiniimo. Jake nas svaki dan podsjeća da život ima nevjerojatnu svrhu i vrijednost unatoč svim preprekama i izazovima."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jake & Addie (@thegoldensrule) on


Pročitaj još:
 
Komentari
+2
 
tikica-
  • 7.7.2019 18:42:00
  • Bodova: 46416
  • Prijavi
A jadan,a tako je lijep,baš mi ga je žao.