Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Sa slijepim psom prošao veličanstveno putovanje kako bi joj vratio samopouzdanje

Sa slijepim psom prošao veličanstveno putovanje kako bi joj vratio samopouzdanje© Instagram

Predivna priča koja nas je raznježila do suza

Kyle Rohrig znao je da će biti riskantno povesti svoju osmogodišnju kujicu Katanu na planinarenje poznatom pješačkom stazom na Floridi. Florida Trail, duga preko 1000 kilometara bila je veliki izazov za njega samoga, a za slijepog psa - to je predstavljalo najveći test strpljenja i ustrajnosti ikad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kyle (Mayor) (@_roamad_) on


Katana je već bila iskusni 'planinar' kada je počela gubiti svoj vid. Ona i njezin vlasnik zajedno su prošli stazu Appalachian dugu preko 2000 kilmetara i bili su usred planinarskog puta na Pacific Crest Trailu (koji se proteže na gotovo 5000 kilometara) kada je glaukom pogodio Katanino lijevo oko. Njih dvoje bili su prisiljeni napustiti divljinu kako bi Katana išla na operaciju, ali isto tako su se planirali vratiti nakon operacije kako bi završili svoj pothvat.

Međutim, kada je Katana nedugo nakon toga izgubila vid i u desnom oko, potpuno se promijenila. "Isprva je bila jako oprezna i preplašena učiniti bilo što. Jednostavno je bila jako nesigurna u sebe", rekao je Kyle.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kyle (Mayor) (@_roamad_) on


Na poslijetku, Kyle je odlučio kako je floridska staza savršena za njih dvoje te je zaključio kako će na taj način pomoći Katani da se pomiri s novim okolnostima i povrati svoje samopouzdanje.

Započeli su svoje putovanje početkom godine, a Kyle je tad procijenio kako će im trebati između dva i tri mjeseca kako bi propješačili planirani put. Sljedećih 72 dana, njih dvoje prošli su blato i vodu, obranili se od aligatora, zmija i divljine. Kad god su okolnosti postale preteške, Kyle bi smjestio Katanu na ramena i nosio svoju najbolju prijateljicu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kyle (Mayor) (@_roamad_) on


Na kraju je Katana propješačila više od 320 kilometara sama, dok ju je Kyle nosio preko 900 kilometara. Nakon tri mjeseca, Kyleu se ostvarila želja: Katana je ponovno bila ona stara Katana s kojom je hrabro planinario godinama. Ponovno je bila snažna, neustrašiva i samouvjerena
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kyle (Mayor) (@_roamad_) on


"Ne znam kako je uspjela, ali pred kraj me počela voditi kroz stazu savršeno, bez da se sudarala s preprekama. Katana je od preplašenog i opreznog psa postala znatiželjan i samouvjeren pas. Prihvatila je nove okolnosti i ne samo da ih je prihvatila, sada ponovno uživa u svom životu."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kyle (Mayor) (@_roamad_) on

 
Komentari
+2
 
oprezna
 • 23.5.2019 22:01:17
 • Bodova: 142932
 • Prijavi
Lijepa priča , zaista je u meni izazvala posebne osjećaje ...Neraskidivo prijateljstvo i ljubav dali su Katani osjećaj samopouzdanja, hrabrosti i osnažili je ....Bravo za nju i bravo ta njenog prijatelja koji joj pruža svu pažnju ...
tikica-
 • 23.5.2019 16:49:09
 • Bodova: 46318
 • Prijavi
Kakva šteta da je oslijepila,tako lijepi pas. Drago mi je da je opet vesela kao prije.
malikekoserk1
 • 23.5.2019 14:44:31
 • Bodova: 21679
 • Prijavi
Kako je Katatna preslatka, jako , jako !! .Ova priča je toliko lijepa , da se rijetko tako nešto može čuti , predivno.
snjeska1812
 • 23.5.2019 14:44:25
 • Bodova: 50762
 • Prijavi
Predivno!
valen-cia72
 • 23.5.2019 13:30:52
 • Bodova: 52264
 • Prijavi
Ovo je nešto najljepše što sam danas pročitala. Bravo!