Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Pasmine pasa koje se dobro slažu s mačkama

Pasmine pasa koje se dobro slažu s mačkama

Imate mačku, a željeli biste nabaviti i psa (ili obrnuto) – onda morate znati koju vrstu psa odabrati

Znate onu izreku "slažu se kao pas i mačka" (i tu se naravno misli na to da se te neke dvije osobe uopće ne podnose)? Nije ona smišljena bez razloga jer spe i mačke obično smatramo veoma različitim životinjama, a zaista to i jesu i ne samo zbog toga što su različite vrste životinja. Njihovi karakteri su različiti, kao i njihov način života, a i kako se ophode s ljudima.

Zbog svih tih različitosti nije čudno da se instinktivno ove dvije vrste životinja često ne podnose, čak i kada žive zajedno pod jednim krovom i od rođenja. No, to ne mora biti tako – to dokazuje i puno preslatkih fotki i videa online – u kojima vidimo preslatke trenutke između pasa i mački. A tih trenutaka može biti puno više ako se radi o pasminama koje se dobro slažu, osobito kada su u pitanju pasmine pasa. Jer neki od njih prirodno su skloniji dobrim odnosima s mačkama.

Ovo je 10 pasmina pasa koje se dobro slažu s mačkama (po nasumičnom redoslijedu):
 
Bostonski terijer i labrador retriever

1. Bostonski terijer

Ovo je miroljubiv i inteligentan pas, idealan za obitelji s djecom jer je dobrog ponašanja, pametan i nadasve pažljiv. Veseli i gotovo uvijek dobro raspoloženi, vrlo su društveni i dobro se slažu sa svima – čak i sa strancima, djecom i drugim životinjama – pa tako i mačkama.

2. Labrador retriever

Ovi predivni psi su zaista vrlo interesantni, umiljati, druželjubivi i tolerantni. Izuzetno su razigrani i u svakom trenutku će se beskrajno razveseliti svakom obliku igre, s čovjekom ili drugim životinjama. Vjerni su, nježni prema djeci, starijim ljudima i drugim životinjama. To su psi koji opraštaju i koji se ne ljute. No imaju puno energije, pa ih dobro treba "izmoriti" kako ne bi igrom zamarali vašu macu ili joj čak pojeli njene igračke.
1/5
 
Komentari
+2
 
cimetimed
  • 6.11.2018 18:04:13
  • Bodova: 42239
  • Prijavi
Mislim da je teže prilagoditi mačku psu nego obratno neovisno o pasmini
mikica61
  • 6.11.2018 14:24:09
  • Bodova: 115938
  • Prijavi
moja Lora se ne druži sa mačkama
vmarina
  • 6.11.2018 12:04:12
  • Bodova: 44755
  • Prijavi
Moji Medo i Charlino se super slazu.