'Morski psi': Ovih 9 vrsta pasa obožava se kupati (za razliku od mnogih drugih ljubimaca)

'Morski psi': Ovih 9 vrsta pasa obožava se kupati (za razliku od mnogih drugih ljubimaca)

Teško ih je otjerati iz vode

Tko kaže da je kupanje samo za ljude? Ovi psi obožavaju se smočiti, ali i zaplivati, u bilo kojoj prilici. Bilo da je more, jezero ili bazen, oni su rođeni plivači. Ako se voliš baviti vodenim aktivnostima poput raftinga i razmišljala si o tome da nabaviš ljubimca, ove pasmine stvorene su za tebe.

Neke pasmine pasa jednostavno vole vodu više nego druge, to im je u genima. Njihovi geni također ih čine vrsnim plivačima. Ovo ipak ne znači da će baš svaki pas u toj pasmini obožavati vodu i spremno skočiti u nju. Svaki pas je zasebna individua, baš kao i čovjek, pa se tako uvijek nađe neka slatkica koja se boji vode.

Svog bi psa trebala navikavati na vodu polako, i naučiti kako sigurno plivati. Iako mnogi psi posjeduju urođene plivačke vještine, uvijek im dobro dođe malo pomoći poticaja. I iako su ove pasmine predodređene za vodenu akciju, to ne znači da se mješanac neće snaći u vodi. Mješanci često imaju različite gene što ih može učiniti vrsnima u mnogim aktivnostima.

Iako sve ovisi o karakteru tvog najboljeg prijatelja, postoje jako velike šanse da će psi ovih pasmina biti apsolutno zaluđeni svime što ima veze s vodom.
 
Američki vodeni španijel

Kada je 'vodeni' u nazivu pasmine, onda znaš da će gotovo svi njeni pripadnici obožavati vodu. Američki vodeni španijel potječe iz područja bogatog jezerima na sjeveru SAD-a. Ova pasmina jako voli sve aktivnosti u prirodi, uključujući i plivanje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Winnie AWS (@winnie_americanwaterspaniel) on

1/9
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 28.7.2019 14:47:26
  • Bodova: 23196
  • Prijavi
Stvarno su genijalni kada plivaju , baš ih je zanimljivo promatrati.
tikica-
  • 28.7.2019 14:37:17
  • Bodova: 53190
  • Prijavi
Baš su slatki!